Σσσ! Αρχίζει αρχίζει το ματς

Την ώρα που οι multiplex κινηματογράφοι σκαρφίζονται αίθουσες με φαγητό, la-Ζ-boy πολυθρόνες και φιάλες κρασιών για να ικανοποιήσουν και τον πιο "καλομαθημένο" σινεφίλ, το athlitikanea.gr αντιπαραθέτει μοναδικά την Α1, μια πολυσυλλεκτική γκάμα 14 "ταινιών". Με προβολές που κρατούν μέχρι τον επόμενο καλοκαίρι και λήγουν με το φεστιβάλ των πλέι οφ.


Κύριες, κύριοι και άπαντες μπασκετικοί, που σας είναι εύκολο βλέποντας την πορτοκαλί μπάλα να "ταξιδέψετε" με το μυαλό μέχρι το Holywood, γεμίστε τις αίθουσες (γήπεδα) και καθίστε αναπαυτικά. Πάνω απ' όλα όμως, καθίστε ήσυχα. Η τέχνη (μπάσκετ) θέλει ευγένεια. Καλή χρονιά!


Σε ρόλο... κριτικού και συγχρόνως τιμώμενου προσώπου, ο μεγάλος απών της φετινής Α1, Άγγελος Κορωνιός. που μιλάει στο athlitikanea.gr, αφού στο γήπεδο δε θα "μιλήσει" για πρώτη φορά ύστερα από το 1987, δηλαδή από καταβολής Α1!


Στο αφιέρωμα του athlitikanea.gr προσπαθήσαμε να αντιστοιχίσουμε κάθε ομάδα με μία ταινία συγκεκριμένης κατηγορίας. Στην ουσία είδαμε τις ομάδες ως έμπνευση για να γράψουμε τα δικά μας σενάρια. Αφορμή, ήταν η "ταινία" που είδαμε στο Βελιγράδι πριν από περίπου ένα μήνα, με τίτλο "Η Ελλάδα χτυπάει πάντα δυο φορές".


Επειδή όμως όλοι όσοι αγαπούν το μπάσκετ θέλουν να "χτυπήσει" και δεύτερη και τρίτη φορά, πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο (εγχώριο πρωτάθλημα) για να μπαίνουν οι βάσεις της εκάστοτε Εθνικής ομάδας.


Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με έναν πρωτότυπο τρόπο, την κοινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ για τους προπονητές των 14 ομάδων, κίνηση που κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ και η κλήρωση της Α1 που έγινε πριν από καιρό είχε κάτι το καινούριο. Μια ελπίδα για καλύτερο πρωτάθλημα, μια πίστη για καλύτερες μέρες.


Τα έκτροπα του ΣΕΦ στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το μόνο που μπορούν να κάνουν (ΟΣΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ) είναι να πάνε το μπάσκετ πίσω. Στην ανυποληψία όπου έζησε τα τελευταία χρόνια, μακριά από πρωτοσέλιδα εφημερίδων και αθλητικά δελτία ειδήσεων.


Μακριά από το θέαμα που είναι ο αθλητισμός και κυρίως την επιλογή για διασκέδαση. Για όσους δεν κατάλαβαν τι έκαναν κυρίως οι διεθνείς μας και ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο Βελιγράδι, θα το τονίσουμε καλύτερα: ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ.


Για αυτό και ο Θοδωρής Παπαλουκάς λίγο πριν φύγει για τη Ρωσία είπε "είναι η πρώτη φορά που δε θέλω να φύγω από το ελληνικό πρωτάθλημα". Ε λοιπόν, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τον επιβεβαιώσουμε ότι εδώ έπρεπε να μείνει και να μην αφήνουμε τον καθένα να χαλάει την εικόνα του ελληνικού μπάσκετ.


Του χρόνου ίσως είναι αρκετοί από τους "μετανάστες" μας που θα σκεφτούν να γυρίσουν πίσω και θα το κάνουν. Ας είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε. Άλλωστε, όλοι από ΕΔΩ ξεκίνησαν.