Η MVP του WNBA κέρδισε την προκατάληψη

Η Σύριλ Σουπς η κορυφαία μπασκετμπολίστρια στον κόσμο ανακοίνωσε δημόσια τις ομοφυλοφιλικές της προτιμήσεις κι έγινε -όπως αναφέρει το Espn η πρώτη γκέι- σούπερ σταρ.


Η MVP του WNBA και τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης δήλωσε ότι η ζωή της στην... ντουλάπα (σ.σ αμερικάνικη έκφραση που αναφέρεται σε αυτούς που κρύβουν τη σεξουαλικότητα τους) ήταν γεμάτη δυστυχία.


"Δεν δηλώνω τώρα ότι είμαι ομοφυλόφιλη για να γίνω ήρωας. Απλά σε αυτή τη στιγμή της ζωής μου είμαι κουρασμένη να παρηστάνω κάποια που δεν είμαι. Κουράστηκα να κρύβω τα συναισθήματα μου για το άτομο που αγαπώ" τόνισε στο περιοδικό του ESPN η φόργουορντ των Χιούστον Κόμετς.


"Οι άνδρες αθλητές του δικού μου διαμετρήματος πιστεύουν ότι έχουν περισσότερα να χάσουν, παρά να κερδίσουν με μια τέτοια απόφαση. Δεν συμφωνώ με αυτό. Το σημαντικότερο είναι η ευτυχία" τόνισε.


Η 34χρονη Σγουπς είναι το μεγαλύτερο αστέρι του αθλητισμού που παραδέχεται ότι είναι γκέι. Είχε προηγηθεί η Μισέλ Βαν Γκροπ (σ.σ είχε αγωνιστεί στην Ελλάδα) που αποκάλυψε ότι είναι λεσβία τον Ιούλιο του 2004.


Ακόμη κι οι Έσερα Τουαόλο (NFL) και Μπίλι Μπιν (MBL) που δήλωσαν ομοφυλόφιλοι, το έκαναν όταν σταμάτησαν την καριέρα τους, ενώ η Σγουπς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσει να αγωνίζεται.


"Κάποιοι μου λένε ότι η απόφαση μου αυτή είναι ηρωική, σαν να έχω κερδίσει το βραβείο του MVP και το καταλαβαίνω. Και ξέρω ότι θα ειπωθούν και αρνητικά σχόλια. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το ποια είμαι. Δεν μπορώ να αποφασίσω ποιον θα αγαπήσω. Κανείς δεν μπορεί" σχολίασε.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σγουπς ήταν παντρεμένη για τρία χρόνια, ενώ έχει κι έναν 8χρονο γιο τον Τζόρνταν. Αυτή τη στιγμή όμως συζεί με την πρώην προπονήτιρα του Ολντ Ντομίνιον, Αλίσα Σκοτ.


"Ανακάλυψα ότι είμαι γκέι αργότερα στη ζωή μου" παραδέχεται για να ολοκληρώσει: "Λένε ότι το WNBA είναι γεμάτο λεσβίες, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν αρκετές straight γυναίκες στο πρωτάθλημα, όπως υπάρχουν και γκέι. Απλά με ενοχλεί που δεν μιλάνε για τους ομοφυλόφιλους που παίζουν στο ΝΒΑ, στο NFL ή στο MBL. Αλλά στο WNBA είναι ένα σοβαρό θέμα. Η σεξουαλικότητα δεν επηρεάζει την απόδοση κανενός στο παρκέ".