Η Honda ανανέωσε 5 μοντέλα μεσαίας κατηγορίας

i-honda-ananeose-5-montela-mesaias-katigorias


Η Honda στην EICMA παρουσίασε για το 2019 τη γκάμα των μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού δραστικά ανανεωμένη. Έδειξε το Honda CB 650R που συμπληρώνει την οικογένεια Neo Sports Café και ταυτόχρονα έδωσε το Honda CBR 650R με το ολόσωμο φέρινγκ αισθητική Fireblade.


Επίσης τα τρία 500άρια της Honda από την οικογένεια CB 500 έχουν μια σειρά αλλαγών που ενισχύει το χαρακτήρα τους, το κάθε ένα στην κατηγορία του. Μερικά νέα χαρακτηριστικά απέκτησε και το Honda SH 300i ενώ νέα χρώματα παρουσιάστηκαν για τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.


Honda CB 650R


Μετά τα naked Honda CB1000R, CB300R και CB125R που είδαμε το 2018, η Honda παρουσιάζει το νέο της Neo Sports Café look στη μεσαία κατηγορία. Πρόκειται για νέα προσέγγιση στα naked με αρκετά μινιμαλιστική διάθεση επηρεασμένη έντονα από τη café racer φιλοσοφία. Αφήνει τον κινητήρα να φαίνεται εξ ολοκλήρου, έχει ιδιαίτερο σχήμα στο ρεζερβουάρ και τον προβολέα. Το πιρούνι είναι Showa Separate Function με διάμετρο καλαμιών 41mm και τα φρένα διαθέτουν ακτινικές τετραέμβολες δαγκάνες, πράγμα που μαρτυρά προσοχή στο καλό στήσιμο. Τα όργανα ακολουθούν τη σύγχρονη ψηφιακή τάση, υπάρχει traction control (Honda Selectable Torque Control) και συμπλέκτη slip/assist.


Honda CBR 650R


To Honda CBR 650R έχει νέο σχεδιασμό στα πλαστικά εμπνευσμένο από το Honda CBR 1000RR Fireblade, επομένως πιο επιθετικές γραμμές, κοντό πίσω μέρος και στενά φώτα LED. Στις πιο ουσιαστικές αλλαγές συμπεριλαμβάνεται το μικρότερο βάρος κατά 6kg σε σχέση με το Honda CBR 650F που αντικαθιστά και η πιο σπορ θέση οδήγησης χάρη στο πιο μπροστά κατά 30mm τοποθετημένο τιμόνι και τα μαρσπιέ που είναι τώρα πιο πίσω και ψηλά. Ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας στροφάρει 1.000rpm ψηλότερα παράγοντας 5% περισσότερη ισχύ που τώρα φτάνει τους 94hp στις 12.000rpm.


Honda CB500F


Τα δικύλινδρα CB500 της Honda συγκαταλέγονται στα πολύ εμπορικά μοντέλα της εταιρίας καθώς έχουν πουλήσει στην Ευρώπη 75.000 κομμάτια από το 2013 που παρουσιάστηκαν, ενώ και στην Ελλάδα σημειώνουν μια καλή πορεία ιδιαίτερα το X με τον πιο adventure χαρακτήρα. Για το 2019 ο κινητήρας και στα τρία μοντέλα έχει ρυθμιστεί εκ νέου ώστε να αποδίδει καλύτερα ανάμεσα στις 3.000 και τις 7.000rpm (για χρήση κυρίως πόλης). Όλα τους έχουν επίσης νέο πίσω αμορτισέρ, συμπλέκτη slip/assist (εδώ ενδιαφέρει μάλλον το χαρακτηριστικό assist που προσφέρει ελαφρύτερη μανέτα παρά το slip, το μηχανισμό ολίσθησης στο απότομο κλείσιμο του γκαζιού και τα κατεβάσματα), φώτα εκ ολοκλήρου LED, νέα όργανα με οθόνη LCD με ένδειξη επιλεγμένης σχέσης κιβωτίου και ένδειξη για ανέβασμα σχέσης και νέα εξάτμιση που προσφέρει σύμφωνα με την ανακοίνωση πλουσιότερο ήχο.


Το naked Honda CB 500F έχει νέο σχεδιασμό από εμπρός έως πίσω με περισσότερες γωνίες.


Honda CBR500R


Νέο σχεδιασμό έχει και το Honda CBR 500R καθώς είναι λεπτότερο και πιο αιχμηρό, ενώ έχει και πιο σπορτίβικη θέση οδήγησης.


Το Honda  CB  500X έχει νέο τροχό 19in εμπρός, μεγαλύτερες διαδρομές στις αναρτήσεις, λεπτότερη σέλα, μεγαλύτερο κόψιμο στο τιμόνι και νέο σχήμα στο φέρινγκ για καλύτερη προστασία. Βλέπουμε δηλαδή ότι το μικρομεσαίο adventure αρχίσει να αυτονομείται σε σχέση με τα δύο ξαδερφάκια του και να αποκτά περισσότερα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.


Honda CB 500X με περισσότερες off road δυνατότητες.


Για το 2019 τα superbikes της Honda αποκτούν αλλαγές στο ηλεκτρονικό τους πακέτο για καλύτερες επιδόσεις. Οι αλλαγές εστιάζονται στο traction control και στην απόδοση στις υψηλές στροφές με εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τα MotoGP. Τώρα το traction control και το Wheelie Control είναι ξεχωριστές λειτουργίες με νέα ένδειξη W στα όργανα. Μικροαλλαγές έχουν γίνει στα χρώματα: Το χρώμα Grand Prix Red έχει πιο παχιά λευκή γραμμή για να μοιάζει πιο tricolore και το Matt Ballistic Black Metallic είναι τώρα τελείως μαύρο εκτός από τον λογότυπο CBR.


HondaX-ADV


Νέα χρώματα αποκτά το SUV των μοτοσυκλετών με πιο εντυπωσιακό το πράσινο camouflage.


Honda GL1800 GoldWing


Για το 2019 το μεγάλο τουριστικό θα προσφέρεται σε νέο Darkness Black Metallic και το κορυφαίο της γκάμας Gold Wing ‘Tour’ με Dual Clutch Transmission θα προσφέρεται σε νέα απόχρωση του μπλε, ‘Pearl Hawkseye Blue’.


For 2019, both the GL1800 Gold Wing itself and the Manual Transmission version of the Gold Wing ‘Tour’ will be available in a new ‘moody’ Darkness Black Metallic colour. The top of the range Gold Wing ‘Tour’ with Dual Clutch Transmission will be available in a new ‘Pearl Hawkseye Blue’.


Honda SH300i


To εξαιρετικά δημοφιλές scooter με τους μεγάλους τροχούς και τις υψηλές επιδόσεις αποκτά traction control (Honda Selectable Torque Control) και ‘Smart’ Top Box με κεντρικό κλείδωμα συνδεδμένο με το σύστημα keyless.