Φενερμπαχτσέ-Μίλαν 0-4

 Το τελικό 4-0 υπέρ των ροσονέρι δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της καλύτερης ομάδας σήμερα στον αγωνιστικό χώρο του Σουκρού Σαράτσογλου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι απέδειξε στα κρίσιμα πως η φανέλα είναι πολύ βαριά και ο Σεφτσένκο όπλισε τέσσερις φορές σε μια από τις πλέον παραγωγικές βραδιές της καριέρας του.


Το πάρτι άρχισε νωρίς


Οι απουσίες της Φενέρμπαχτσε σε άμυνα και μεσαία γραμμή ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικές. Ο Κάρλο Αντσελότι το γνώρισε αν και στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα δεν θέλησε να σταθεί σε αυτές. Η Μίλαν αφού κράτησε στα πρώτα λεπτά μακριά από την εστία της τους Τούρκους άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 16ο λεπτό ο Ουκρανός άσος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο κέντρο της αντίπαλης εστίας ανοίγοντας το σκορ. Ο ρυθμός του αγώνα από εκείνο το σημείο και έπειτα βόλευε την Μίλαν. Οι Τούρκοι πανικοβλημένοι, με ανορθόδοξο τρόπο προσπάθησαν να βρουν διέξοδο προς την αντίπαλη εστία όμως δεν το κατάφεραν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η Μίλαν μάλιστα δεν έδειξε να επηρεάζεται ούτε στο 20΄όταν ο Αντσελότι αναγκάστηκε να περάσει στον αγώνα τον Ρουί Κόστα στην θέση του Κακά λόγω τραυματισμού του Βραζιλιάνου.Η Μίλαν ήταν αυτή που έχασε και την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου μετά το γκολ αφού στο 30’, κεφαλιά του Τζιλαρντίνο κτύπησε στο δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας.


Σεφτσένκο, εσύ σούπερ σταρ!


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για τους φιλοξενούμενους. Ο Σεφτσένκο ήταν σε μεγάλα κέφια και το απέδειξε στο 52΄όταν με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 2-0. Τα πάντα είχαν δρομολογηθεί πλέον προκειμένου η Μίλαν να περάσει με διπλό από την Πόλη. Στο 70ο λεπτό ο Σεφτσένκο σημείωσε το τρίτο του προσωπικό τέρμα με δεξί σουτ όμως ανικανοποίητος όπως παρουσιάστηκε σήμερα σκόραρε εκ νέου με δεξί σουτ στο 76΄. Το πάρτι όδευε πλέον προς το τέλος του και το Σουκρού Σαράτσογλου δεν μπορούσε παρά να υποκλιθεί στην εκτελεστική δεινότητα του Ουκρανού!!!


Συνθέσεις:


Φενέρμπαχτσε:Βολκάν,Ντενίζ, Ουμίτ,Σετίν,Οντέρ,Απια,Μπαλσί,Σελτσούκ (Κεμάλ 28’),Γιοζγκατλί (Νόμπρε 57’),Ανελκά,Σανλί


Μίλαν:Ντίντα,Μαλντίνι, Νέστα,Σίμιτς,Γκατούζο (Φόγκελ 80’),Κακά (Ρουί Κόστα 20’),Πίρλο,Ζέεντορφ,Σερτζίνιο,Τζιλαρντίνο(Βιέρι 75’),Σεφτσένκo.