Like a mad dog

like-a-mad-dog


Από τους αθλητικούς ψηλούς που πέρασαν από την χώρα μας. Δεν έγινε ποτέ draft στο ΝΒΑ, παρά μόνον στο CBA. Ούτε κι εκεί όμως έπαιξε. Έριξε «μαύρη πέτρα» πίσω του κι έγινε κατεξοχήν «Ευρωπαίος» παίκτης, υπό την έννοια ότι την καριέρα του την έκανε στην γηραιά ήπειρο. Ο αδερφός του «φαγώθηκε» να τον στείλει με το στανιό στο ΝΒΑ, αλλά μάλλον δεν τον σήκωνε το κλίμα. Ο ήρωάς μας δεν ήθελε με τίποτε να κάθεται στην άκρη του πάγκου. Ήθελε να βγάζει τα προς το ζην, κάνοντας αυτό που του αρέσει. Να αγωνίζεται.


Αποφάσισε κάποια στιγμή να κάνει το χατίρι του μεγάλου αδερφού του- προπονητή, αλλά ένας τραυματισμός σε summer camp τον άφησε εκτός μαγικού κόσμου. Ήταν θέλημα Θεού. Τζάμπα τα βάρη και οι επτάωρες προπονήσεις. Ώσπου συνάντησε τον Walter Berry, που του επισήμανε ότι κάμποσοι συμπατριώτες τους έχαναν τον καιρό τους κυνηγώντας το όνειρο του ΝΒΑ (αυτό θα πει επαγγελματική νοοτροπία, έτσι?), ενώ θα μπορούσαν να πλουτίσουν στην Ευρώπη (ο παλιός καλός Berry που γνωρίζουμε- no pay no play!) και του πρότεινε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. 


Αγωνίστηκε στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα (σε αρκετές ομάδες) και την Τουρκία. Στη γείτονα χώρα, ο έγχρωμος άσσος απηύδησε μολονότι τα χρήματα ήταν καλά, αφού δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στη φανατισμένη ατμόσφαιρα των γηπέδων, αλλά και στις συνήθειες της εξαιρετικά ταραγμένης Ισλαμικής κοινωνίας.


Μολονότι οι φίλοι του τον χαρακτήριζαν Σακίλ Ο Νηλ, ήταν πολύ κοντός για σέντερ και πολύ βαρύς για power forward. Τουλάχιστον για τα δεδομένα των ΗΠΑ. Πρόλαβε, όμως, στα νιάτα του «να κάνει του αλατιού» γνωστό μετέπειτα αστέρα του ΝΒΑ, με τον οποίο ήρθε στα χέρια. Είπαμε… όταν ξέφευγε ξέφευγε! Θα το διαπιστώσετε στη λύση του κουίζ, με κάθε οπτικοακουστικό μέσο. Το πάθος και η εκρηκτικότητα που τον διέκριναν στο παιχνίδι του τον καθιστούσαν εκπληκτικό ρημπάουντερ και αρκετά καλό μπλοκέρ (για blogger δεν ξέρω). Λοιπόν? Τον θυμηθήκατε?


Η απάντηση θα δοθεί την Τρίτη. Ο Στέλιος θα απουσιάσει από τη βάση του, για ένα διήμερο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά θα απαντήσει – όπως πάντα- σε όλα τα email που θα του στείλετε, έστω και με κάποια καθυστέρηση!