Allons enfants de la patrie!

Allons enfants de la patrie!


Το άρθρο είναι άκρως χιουμοριστικό και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.


Την αποθέωση γνώρισαν από 10.000 και πλέον φιλάθλους και τους καθηγητές τους οι παίκτες του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης Institute» εν όψει της έναρξης της πρώτης για την νέα αγωνιστική περίοδο, με τους οπαδούς να φωνάζουν ρυθμικά το σύνθημα “Vamos Campeones”, αλλά να μην περιορίζονται σε αυτό. 


Στα μάτριξ του γηπέδου γινόταν ταυτόχρονη μετάφραση σε έξη γλώσσες αλλά και στην νοηματική για τους πολύ ψαρωμένους που εμφανίστηκαν αγχωμένοι του κερατά στον αγωνιστικό χώρο. 


Από τα νέα πρόσωπα του Άρη για τη νέα χρονιά, απόντες ήταν οι Μάρκο Βαν Μπάστεν, που αναμένεται αύριο ή μεθαύριο, αλλά είχε την τιμητική του από μια μεγάλη (διπλή) μερίδα φιλάθλων που έψαλε προς τιμήν του gaan de kampioenen , καθώς και ο διεθνής με την Toyota  Ραλφ Σουμάχερ που βρίσκεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των κιτρινιάρηδων στο Silverstone για να ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας του πριν τη μεγάλη κούρσα στην πίστα του Χαριλάου. Ένα τεράστιο πανώ, από το Βικελίδης ως την Αρετσού δέσποζε στο χώρο για τον σπουδαίο απόντα : gehen sie von meistern. 


Όσο από τους παλιούς , μοναδικός απών ήταν ο διεθνής Γιώργος Φοιρός που ολοκλήρωσε πρόωρα τις υποχρεώσεις του στην ομάδα λόγω του τραυματισμού στον οισοφάγο κατά την προσπάθεια κατάποσης πέντε κεφτέδων ταυτόχρονα, σε παρακείμενο ουζερί. 


Πρώτος λοιπόν από τα νέα αποκτήματα του Άρη βγήκε ο Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο Καμπάνα που γνώρισε την αποθέωση άνευ λόγου και αιτίας και ακολούθησε ο Ιβάν ο Τρομερός –την ώρα που το γήπεδο παραληρούσε τραγουδώντας препятствуйте нам пойти чемпионы- που δήλωσε : «θα παίζω πιά απολυταρχικά με τη θέληση του λαού του Άρη», για να πάρει σκυτάλη ο Μάουρο Καμορανέζε που υπό τους ήχους του andiamo i campioni είπε: «Αυτό που ζω στο Τορίνο είναι πρωτόγνωρο».  


Αζναβούρ: “Τα έχω κάνει πάνω μου”  


Αμέσως μετά ο Σαρλ Αζναβούρ χαζεύοντας το πλήθος να άδει allons des champions, δήλωσε: «Είμαι βρεγμένος μ’ αυτό που ζω, τι Edith Piaf και μαλακίες», ενώ ο Σάκης Πρίττας υπό την ιαχή του ονόματός του που ακουγόταν ρυθμικά από τους φιλάθλους του Άρη και τις βροντώδεις επευφημίες  “να’ τος , να’ τος ο πρωταθλητής” , επισήμανε πως: « αυτοί δεν είναι φίλαθλοι, είναι τα Φροντιστήρια Καπάτου». 


Στις 10:35 ακριβώς, η ομάδα του Άρη αποσύρθηκε διακριτικά στις αίθουσες διδασκαλίας του «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου αφού ο Χουάν Κάρλος μαζί με την Βασίλισσα Σοφία – με πρώτο μεταφραστή τον αλχημιστή Λάμπρο Σκόρδα και βοηθό του τον Πάουλο Κοέλιο- έδωσαν τις τελευταίες από τις πρώτες τους οδηγίες (sic),  επέστρεψαν στον στρωμένο με κόκκινο χαλί (;) αγωνιστικό χώρο στις 11:00 ακριβώς, όταν και ξεκίνησε η πρώτη φραπεδομαχία για την νέα αγωνιστική περίοδο αφού προηγήθηκαν οι καθιερωμένες εγγραφές και το κούρεμα των νεοσύλλεκτων.