Που να μην ήταν και τίγκα στους ήρωες κιόλας

Αν μη τι άλλο ας σταματήσει τουλάχιστον αυτή η αγιοποίηση, το γλείψιμο, η ασυλία και η αποθέωση που εξακολουθεί να βασιλεύει για όλους στον Παναθηναϊκό, την ίδια ώρα που η αγωνιστική κατρακύλα, παλεύει με νύχια και με δόντια να... προσπεράσει την διοικητική και οικονομική, σ' αυτή την φρενήρη κούρσα προς τον γκρεμό που οδήγησαν οι... απελευθερωτές και οι... εκτοξευτές του, τον Παναθηναϊκό.


Πάει πολύ πια.


Υποτιμάνε πια όχι την νοημοσύνη και την υπομονή σας όλοι αυτοί, αλλά ακόμα και την στοιχειώδη νηπιακού επιπέδου λογική του καθενός που ακόμα τους πιστεύει και τους ακούει.


Έχουν καταντήσει τον Παναθηναϊκό περίγελο σε όλη την Ελλάδα κι όμως εκεί... απτόητοι, γεμάτοι μεγαλοστομίες, φανφάρες και μπούρδες, ανακαλύπτουν τον ένα μετά τον άλλο τους... ήρωες στον Παναθηναϊκό, τους κάνουν αγιογραφίες και τους στήνουν αγάλματα που πρέπει υποχρεωτικά όλοι να προσκυνάμε καθημερινά και να δοξάζουμε τον Ύψιστο που τους έχουμε.


Ήρωες, λέει όσοι αντέχουν ακόμα να είναι στον Παναθηναϊκό. 


Και δεν πρέπει κανείς να πει το παραμικρό γι' αυτούς, γιατί διαπράττει... ιεροσυλία απέναντι στα ιερά και τα όσια του Παναθηναϊκού.


Ήρωες οι παίκτες που αντέχουν ακόμα σ' αυτές τις συνθήκες και κατεβαίνουν στο γήπεδο.


Ήρωες όσοι απέμειναν στην ΠΑΕ και το παλεύουν ακόμα.


Ήρωες και οι οπαδοί που στηρίζουν και ειδικά οι "εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ".


Ήρωες και οι... δημοσιογράφοι που δίνουν καθημερινά διαγωνίσματα Παναθηναϊκοφροσύνης γεμάτα, κλάμα, οδυρμούς και όψιμες εκκλήσεις για ενότητα.


Ήρωας κι ο Αλαφούζος για... πέντε ολόκληρα χρόνια που... μόνο αυτός πάλευε να σώσει τον Παναθηναϊκό και... πάλι καλά που υπήρχε κι αυτός γιατί αλλιώς....


Και βέβαια πάνω απ' όλα ήρωας των ηρώων, Ηρωας με "Η" κεφαλαίο, τεράστιος, ασύγκριιτος, μοναδικός, ανεπανάληπτος ο... Μαρίνος Ουζουνίδης που κάνει φοβερή και τρομερή δουλειά και που  (επίσης όπως ο Αλαφούζος τα τελευταία χρόνια) αν δεν ήταν κι αυτός...


Λοιπόν για να τελειώνουμε με τα παραμύθια.


Πως γίνεται με τόσους... ήρωες μαζεμένους σε μια μόνο ομάδα και σε συσκευασία του... ενός και ο Παναθηναϊκός πάει άκλαφτος διοικητικά, οικονομικά, στελεχικά, οπαδικά ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, αυτό μόνο τα εξαπτέρυγα της απελευθέρωσης με τα... πέντε μισθολόγια και τα γιουσουφάκια των πουράτων μπορούν να μας το εξηγήσουν.


Γιατί η πραγματικότητα λέει άλλα.


Και πάνω απ' όλα η αγωνιστική πραγματικότητα.


Δηλαδή τι ακριβώς να λέμε τώρα;


Ότι μας φταίει η... κατάσταση που έχουμε γίνει ο σάκος του μποξ για τις Κέρκυρες, τους Πλατανιάδες, τους Παναιτωλικούς, τις Λαμίες, τους Αστέρες, τους Πανιώνιους και του κάθε πικραμένου;


Μας φταίει η... κατάσταση που 3 του Δεκέμβρη κοιτάμε την βαθμολογία με την προσοχή μας στην απόσταση από τον... υποβιβασμό αντί για την κορυφή;


Μας φταίει η... κατάσταση που κάναμε πριν τρεις μόλις μήνες ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ μεταγραφές και αυτή την στιγμή δεν μπορεί να βοηθήσει ΚΑΝΕΝΑΣ και δεν συμπληρώνουμε ενδεκάδα;


Μας φταίει η... κατάσταση που απ' ότι φαίνεται ή κάναμε προετοιμασία παιδική χαρά, ή κάνουμε προπονήσεις σορολόπ, ή μαζέψαμε ότι επιρρεπή σε τραυματισμό υπήρχε ανά την οικουμένη και τους χρυσοπληρώσαμε κιόλας, ή και τα τρία μαζί και δεν υπάρχει παιχνίδι χωρίς μια ντουζίνα... απώλειες από τραυματισμούς και ενοχλήσεις;


Μας φταίει η... κατάσταση που με εξαίρεση πενήντα λεπτά με την Μπιλμπάο και καμιά εξηνταριά με τον ΟΣΦΠ, σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια περπατάμε μέσα στο γήπεδο και αν δοκιμάσουμε να τρέξουμε... κλατάρουμε;


Μας φταίει η... κατάσταση που μας χάθηκαν οι... παικταράδες και κλαίμε στους δημοσιογράφους γιατί χάσαμε τον Εμποκού για διακόσιες χιλιάδες (αλλά πήραμε τον Μουνιέ με 1,5 εκατομμύριο), γιατί χάσαμε τον Κλωναρίδη για εκατό χιλιάδες (αλλά δώσαμε καμιά πεντακοσαριά για να πάρουμε αντικαταστάτες του αλλά που δεν παίζουν ή είναι τραυματίες);


Πλάκα κάνουμε ώρα;


Αλλά ξέρετε κάτι;


Όλοι αυτοί με πρώτο τον προπονητή και τους παίκτες, ας ανάψουν μια λαμπάδα στον... Αλαφούζο.


Ναι στον Αλαφούζο γιατί την κοπάνησε και τώρα έχουν όλοι άλλοθι για τα τραγικά αποτελέσματα της δουλειάς τους, αλλιώτικα θα γέλαγε ο κάθε πικραμένος με την περίπτωσή τους.


Το ότι προς το παρόν αρέσκονται στα αγιογραφήματα και απολαμβάνουν την ασυλία τους, είναι μόνο αποτέλεσμα της εναγώνιας αναζήτησης μιας σανίδας για να κρατηθούν, απ' όλα αυτά τα γιουσουφάκια της εκτόξευσης και της απελευθέρωσης, μπας και αποφύγουν την λέζα για την αμέριστη βοήθεια και συμμετοχή τους στην διάλυση του Παναθηναϊκού με το παραμύθι ότι "εμείς όλα καλά τα κάναμε και θα τα σαρώναμε όλα αλλά να... μας παράτησε ο Αλαφούζος και μας χάλασαν τα... σχέδια".


Μόνο και μόνο γι' αυτό.


Αλλιώτικα αυτά τα καρτάλια θα έτρωγαν και τον Ουζουνίδη την ίδια στιγμή που θα παρίσταναν τους αγαπητικούς του, αν έβλεπαν ότι έτσι θα έσωζαν το τομάρι τους.


Και κάτι τελευταίο, γιατί μερικά πράγματα δεν αντέχονται πια όση υπομονή και καλή προαίρεση κι αν δείξεις κι όσο κι αν προσπαθήσεις να επικαλεστείς το... ακαταλόγιστο για να τα εξηγήσεις.


Σε αυτόν τον πάγκο που σήμερα μετά από την ήττα ΚΑΙ από τον Πανιώνιο... αποθεώσαμε τον Ουζουνίδη, έχουν ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ και ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΘΕΙ Ίβιτς, Όσιμ, Ρότσα, Δανιήλ, Κυράστας, Μαλεζάνι, Σάντος, Ζάετς και δεν συμμαζεύεται.


Και την φανέλα αυτών των παικτών που αποθεώσαμε σήμερα, κάποτε την φορούσαν ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΙ την ώρα που έπαιζαν ο Σαραβάκος, ο Ρότσα, ο Ζάετς, ο Καλιτζάκης, ο Ασανοβιτς, ο Σόουζα, ο Χένρικσεν, ο Γκούμας, ο Μαραγκός, ο Μπορέλι, ο Βαζέχα, ο Έκι και καμιά... εκατοστή ακόμα.


Τι δεν καταλαβαίνετε λοιπόν απ' όσα βλέπετε...