Ο «κλώνος» του Dumars

o-klonos-tou-dumars


Τα πράγματα πιθανότατα να εξελίσσονταν πολύ διαφορετικά για τον ντυμένο κάπως εξεζητημένα είναι η αλήθεια στη φωτογραφία (υπάρχουν και άλλες της ίδιας … τεχνοτροπίας) monsieur, που όλα έδειχναν ότι θα έκανε καλή καριέρα στο ΝΒΑ, αν δεν ήταν άτυχος. Επιλέχθηκε αρκετά ψηλά στα draft και η πρώτη χρονιά του ήταν εντυπωσιακή για έναν rookie, ειδικά στο σκοράρισμα.


Δύο ύπουλοι τραυματισμοί στους τένοντες και χιαστούς του αστραγάλου τον ανάγκασαν να υποβληθεί σε αλλεπάλληλες εγχειρήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην επανέλθει στην προηγούμενη καλή κατάσταση, να αποκτήσει τη ρετσινιά του επιρρεπή στους τραυματισμούς αθλητή και να αφήσει το θαυμαστό κόσμο για άλλες –Ευρωπαϊκές- πολιτείες, ύστερα από τρία χρόνια μεταξύ παρκέ και χειρουργείων. Ήταν τόσο γκαντέμης που ακόμα και κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών και αστεϊσμών με συμπαίκτες του στα αποδυτήρια, την τρίτη και τελευταία του χρονιά στο ΝΒΑ, τραυματίστηκε και προσωρινά έχασε την όρασή του! Είναι να μην σε θέλει…


Ο ψυχολόγος (έχει και τίτλο bachelor στη συγκεκριμένη επιστήμη), διέπρεψε και στα Ελληνικά γήπεδα, κάνοντας αυτό που ήξερε καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Να σκοράρει. Το ταλέντο του στο σουτ (εκπληκτικό στυλ ο τύπος, ειδικά έξω από τη γραμμή των 6,25) άλλωστε το είχε ξεδιπλώσει από τα πανεπιστημιακά του χρόνια, όταν με άξιους συμπαραστάτες δύο άλλους συμπαίκτες του είχαν αποκτήσει ως τριπλέτα και συγκεκριμένο nickname, την επωνυμία αυτοκινητοβιομηχανίας. Το τρίο «έσπασε» στα draft, όπου ο σημερινός άγνωστος Χ επιλέχθηκε από μια ομάδα, που δεν τον ξετρέλαινε κιόλας ως προοπτική και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. Στην αρχή απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από παίκτες σαν τον Clyde Drexler, ενώ μερικοί έφτασαν στο σημείο να τον χαρακτηρίσουν ως το νέο Joe Dumars (φυσιογνωμικά, πάντως, μοιάζουν!) και να τον συγκρίνουν και με τον Gary Payton. Υπερβολές… η ανάγκη των media να «ανακαλύπτουν» νέους σταρ βλέπετε…


Στη χώρα μας έπαιξε στα μέσα περίπου της προηγούμενης δεκαετίας. Ακολούθησε η Τουρκία, το Ισραήλ και η Ιταλία. Σας φώτισα έτσι; Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολείται συστηματικά με το γυναικείο μπάσκετ, από όλα τα πόστα. Scout, head coach, assistant manager.


Αν τον αναγνωρίσατε, παραθέστε την απάντησή σας κάτω στα σχόλια . Αν όχι, περιμένετε μέχρι τη Δευτέρα για την απάντηση! Έτσι κι αλλιώς, όταν τον πρωτοαντίκρισα, και εγώ πίστεψα ότι ήταν κάποιος γκραν μετρ σε ποταμόπλοιο του Tennessee!