Νothing left to say but goodbye (?)

«Στη ζωή έχω μάθει να λέω μεγάλη κουβέντα μην πεις, μεγάλη μπουκιά φάε! Εμείς δεν είμαστε ούτε διαιτητές. Ούτε υπάλληλοι της Skoda…» Ωχ.. λάθος κασέτα έβαλα! Πάμε ξανά. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα πρώτα: τη Δήμητρα!». Κύριε ελέησον. Πάλι λάθος κασέτα, βγαλμένη από το παρελθόν κι αυτή. Θα το πω, λοιπόν, πιο απλά και χωρίς κασέτες και λοιπά βοηθήματα. 

Αν έπρεπε να παρομοιάσω αυτήν τη δεκαπεντάμηνη σχεδόν σχέση που ανέπτυξα με το sport24 (του αποδίδω το ρόλο της ερωμένης για να γίνει πιο κατανοητό το παράδειγμα) θα έλεγα ότι αυτή πέρασε από όλα τα στάδια. Πέρασε από το φλερτ του ενός μήνα πέρυσι το Μάιο- Ιούνιο, την περίοδο του Μουντιάλ, με πέντε μαντραχαλάδες να της την «πέφτουν» κανονικότατα και καθημερινά και τελικά αυτή να επιλέγει, υπό την «πίεση» του αναγνωστικού κοινού, Angulo και ΚΚμοίρη (πλεονέκτρια όπως όλες οι νεαρές δεσποινίδες του σήμερα), για να κάνει τελικώς ασσίστ τον ΚΚμοίρη στην καλύτερή της φίλη (βλ. ΜΕΝ24).

Πέρασε από διακυμάνσεις πάθους. Από δοκιμές. Ο ένας τέσταρε τον άλλον καθημερινά. Τα πάντα, όμως, κύλησαν ομαλά, επειδή ήταν φανερή η χημεία και η διάθεση των δύο να μείνουμε μαζί. Αλλά (πάντα αυτό το «αλλά» τα χαλάει όλα…) ο Angulo ήταν παντρεμένος. Με μία σοβαρή και πάνω απ’ όλα ευκατάστατη κυρία (λέγε με επάγγελμα). Την κυρία Θέμιδα. Πιστεύω να καταλαβαινόμαστε. Η οποία δεν ήταν η ίδια ούτε στο κρεβάτι ούτε στο σκέρτσο και στα γούστα, αλλά έμενα να πάρει η ευχή στο σπίτι της. Σώγαμπρος εδώ και καμιά 7-8 χρονάκια. Δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα, αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες. Ως σωστός σύζυγος έπρεπε να ικανοποιώ και αυτήν. Ή για να είμαι σαφής έπρεπε να ικανοποιώ πρωτίστως αυτήν.

Αυτό άρχισα να το αντιλαμβάνομαι τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο του 2007. Δεν θέλησα να το πολυσκεφτώ, γιατί με την ερωμένη περνούσα μια χαρά. Όσο περνούσαν οι ημέρες όλο και καλύτερα. Κατανάλωσα κάθε σταλιά ζωτικότητας από τα έγκατα της ψυχής μου, όλα τα πνευματικά Viagra και Levitra που μπορούσα να βρω (ιστοριούλες, μπασκετικά κουίζ, βιντεάκια κλπ κλπ). Αλλά η σύζυγος είναι αδυσώπητη κριτής. Τα καταλάβαινε όλα. Ότι την είχα παραμελήσει. Άρχισε να διαμαρτύρεται μέσω φίλων και γνωστών. 

Το ένοιωθα κι εγώ. Εμ τι είμαι? κανένας μπουνταλάς να μην το νοιώσω? Βρήκε και επιστολόχαρτα και ερωτικά γράμματα. Λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων. Με είχε τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί η μέγαιρα και όδευε ολοταχώς για το διαζύγιο. Μπροστά σ’ αυτήν την προοπτική ο Angulo σήκωσε ψηλά τα χέρια. Ομολόγησε την «ενοχή» του και υποσχέθηκε ότι θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση με την μεγάλη αγαπημένη του. Το όφειλε άλλωστε και προς αυτήν. Καθαρά και τίμια πράγματα.

Η δεσποινίς έδειξε μεγάλη κατανόηση, γιατί ήταν υπερήφανη και εδώ που τα λέμε μπουμπούκι που μόλις πρόσφατα άνθισε. Σε τελική ανάλυση είχε ήδη καταλάβει και αυτή τι διαδραματιζόταν και έκανε τα «κουμάντα» της. Ήδη την ζύγωσαν το καλοκαίρι άλλοι εξίσου εμφανίσιμοι- μπορεί και καλύτεροι ή και χειρότεροι- μνηστήρες, για να δοκιμάσουν την ομορφιά της. Και αυτή ήταν προφανές ότι δεν θα έλεγε όχι. Έτσι, ο Angulo αφού είχε μια πολύ παντελονάτη και ξηγημένη συζήτηση μαζί της χώρισε φιλικά. Μάλλον, όμως, γνώριζαν και οι δύο ότι θα ήθελαν να είναι ακόμα μαζί. Και πιθανόν να βρίσκονται που και που. Όχι με την ίδια συχνότητα, μην μας πάρει χαμπάρι και η Θέμιδα και μας δώσει τα παπούτσια στο χέρι. Αλλά για έναν εσπρέσσο, για μια κουβεντούλα, για μια γρήγορη συνεύρεση. Πάντα θα υπάρχει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Angulo, Sport24 και διαμέσου αυτού μαζί σας!

Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους από εσάς με τιμήσατε με την προτίμηση και την ανάγνωσή σας. Που μπήκατε στη διαδικασία να στείλετε έστω και ένα mail και ενδιαφερθήκατε για το blog. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα του αναμενομένου (από εμένα), εύχομαι κι εσείς να το είδατε ανάλογα. Δεν χανόμαστε. Μια νέα ημέρα ξημερώνει. Έστω κάπως πιο μελαγχολική. Όπως το κομμάτι που ακολουθεί.