Έρχονται άλλες εποχές

Ανοίξτε την «Ιερά Βίβλο του ποδοσφαίρου» (English edition) και πηγαίνετε στη σελίδα 20. Ναι ναι… στο κεφάλαιο που τιτλοφορείται «Ατάκες μεγάλων ανδρών». Έχετε σβηστικό στα χέρια σας? Ωραία. Βλέπετε τη ρήση του Άγγλου πρώην προπονητή της Leeds United και της Sunderland, Howard Wilkinson (φωτό): «I am a firm believer that if you score one goal the other team have to score two to win»? Άψογα. Ανοίξτε το tipp-ex. Απλώστε το πάνω από το two. Γράψτε αντί για two three. Ναι σωστά. Κάντε της (της ρήσης!) τα δύο (γκολ) τρία. Και περιμένετε δεκαπέντε ημέρες, μέχρι τη ρεβάνς του La Romareda. Η Σαραγόσα θα πρέπει να σκοράρει δύο γκολ περισσότερα για να προκριθεί και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα τα καταφέρει, ειδικά με την κατασκοπική βοήθεια του Χουάν Κάρλος Ολίβα. Μην ρωτάτε περισσότερα. Είπαμε… είναι και θέμα διαίσθησης…

Μην μπορώντας να στρίψει καν το κεφάλι του, μην μπορώντας καν να σηκώσει τα χέρια του ή να αρθρώσει λέξη, έχοντας αρπάξει ένα γερό κρυόλογημα, από τις τέσσερις ώρες χορού μέσα στη βροχή, ο Angulo σας αποχαιρετά για σήμερα. Όντας πανευτυχής και για τα υπόλοιπα αποτελέσματα των Ελληνικών ομάδων- γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε? Είναι το δεύτερο πιο χαρμόσυνο γεγονός απ’ όσα παρατήρησε χθες ο υπογράφων. Το πρώτο το κρατάει για τον εαυτό του και αφορά στο καθαρά οπαδικό σκέλος για την αγαπημένη του ομάδα.

Το δεύτερο είναι το εξής: Αν περνούσε κάποιος έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης» ΕΙΔΙΚΑ (με κεφαλαία γράμματα) τη στιγμή που σημείωνε η Α.Ε.Λ. τα δύο γκολ, θα νόμισε ότι βρίσκεται σε κάποιο καφέ στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας. Ειλικρινής και άδολη χαρά και ένδειξη οπαδικής (σχεδόν φίλαθλης) υγείας ανέβλυζε από παντού. Σε τελική ανάλυση, όταν οι ομάδες μας προοδεύουν στην Ευρώπη, όταν αποκτούν παραστάσεις από δύσκολους αγώνες και κόντρα σε μεγάλες και καταξιωμένες ομάδες, ΤΟΤΕ μόνον το πρωτάθλημα σταδιακά βελτιώνεται και τα οικονομικά «διορθώνονται» και βλέπουμε καλύτερο θέαμα. Και αυτό μακροπρόθεσμα είναι προς το συμφέρον όλων. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιζητούμε την αποτυχία του άλλου, για να αναδειχθούμε περισσότερο εμείς.

Το κλείνω εδώ, γιατί ξαφνικά παραέγινα καλός! Σχεδόν δεν με αναγνωρίζω… Ίσως να έπαιξε το ρόλο του και το κερδισμένο χθεσινοβραδινό δελτίο με τις δύο διπλές ευκαιρίες στο 1Χ για Άρη και Α.Ε.Λ. Κρίμα κρίμα… ήθελε δύο ξερούς άσσους. Better luck next time. Υπάρχουν και επαναληπτικοί!