Ακόμα ένα ποτηράκι…

akoma-ena-potiraki


Το να είσαι αθλητής και να τα «τσούζεις» δεν είναι δα και ό,τι καλύτερο. Καριέρες ποδοσφαιριστών λ.χ. έχουν καταστραφεί ή έχουν πάρει την κατιούσα (Τζωρτζ Μπεστ, Πωλ Γκασκόιν) λόγω αλκοόλ. Ποιον να πρωτοθυμηθεί κανείς? Τον Τόνι Άνταμς, παλιό αρχηγό της Άρσεναλ που κατά το παρελθόν συνελήφθη τέσσερις φορές να οδηγεί όντας αρκετά πάνω από το επιτρεπτό όριο και φυλακίστηκε τρεις μήνες;


Τον Ζερμαίν Πέναντ πιο πρόσφατα; Τον Μίκαελ Εσσιέν; Ακόμα και τον Ρίο Φέρντιναντ πριν δέκα περίπου χρόνια? Λάτρεις του ποτού, όμως, δεν υπάρχουν μόνον στον αθλητισμό, αλλά και στη μουσική, τον κινηματογράφο, την πολιτική… παντού! Ο Angulo κάνει μια σύντομη αναδρομή στις περιπτώσεις κορυφαίων διάσημων που «συνελήφθησαν» από το φακό της κάμερας να είναι υπό την επήρεια- περισσότερο ή λιγότερο εμφανή- αλκοόλ (είτε ευκαιριακή είτε από εθισμό) και που πολύ θα ήθελαν να γύριζαν πίσω το χρόνο για να διαγράψουν από τη ζωή τους αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, που απαθανατίστηκε σε βίντεο. 


Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά σε σχέση με άλλους λαούς έχουμε μια πολύ θετική συνήθεια. Ο Σκανδιναβός, ο Άγγλος, ο Ρώσος θεωρεί την κατανάλωση οινοπνευματωδών αυτοσκοπό και το να μεθάει ή να κυλιέται στο δρόμο είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό. Ο Έλληνας, αντίθετα, αντιμετωπίζει την απόλυτη μέθη που συνεπάγεται έκτροπα και υπερβολές ως κάτι το πέρα για πέρα κατακριτέο. Τέρμα, όμως, τα πολλά λόγια. Το… λόγο έχει η εικόνα!


1. Ο Νικολά Σαρκοζί, πρόεδρος της Γαλλίας, στη συνάντηση της G8 προ ολίγων ημερών, μετά από συνομιλίες με το πιο γερό ποτήρι του παγκόσμιου πολιτικού στερεώματος, Βλαντιμίρ Πούτιν, “αντιμετωπίζει” τους δημοσιογράφους με … μεγαλύτερη ευθυμία απ’ ότι συνήθως. 


2. Ο μακαρίτης Όρσον Ουέλες σε παλιό διαφημιστικό για σαμπάνια. Άψογος σκηνοθέτης, ηθοποιός και άνθρωπος του κινηματογράφου, αλλά στο τρέιλερ που βλέπουμε, μάλλον δεν προσποιείται!


3. O James Brown, “Godfather of Soul” διαδηλώνει …. “I feel good” σε live TV show. Χαριτωμένος ασφαλώς, παρά τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε τη δεδομένη τότε χρονική στιγμή!


4.  Ο Danny Devito ομολογεί σε TV show ότι τα κοπάνησε με το φιλαράκι του George Clooney λίγο πριν εμφανιστεί στη μικρή οθόνη. Έτσι κι αλλιώς, όμως, είναι μεγάλος χιουμορίστας και στην πραγματική του ζωή, οπότε η διαφορά δεν είναι και χαώδης!


5.  Η κορμάρα κάποτε Paula Abdul κάτι ήπιε.. ή κάτι “ήπιε”. Και βγήκε στο γυαλί. Τι το ήθελε? Πάλι καλά που δεν άρχισε και να χορεύει…


6. Η Καναδέζα τραγουδίστρια Avril Ramona Lavigne ξεσαλώνει και εξέρχεται από χώρο διασκέδασης υποβασταζόμενη από δύο φίλες της. Αφορμή έψαχναν και οι παπαράτσι…  και τη βρήκαν! Εντάξει, 23 ετών είναι το κορίτσι, μην το πυροβολείτε.


7. H Σάρον Όσμπουρν, σύζυγος του Ozzy,  αρχίζει να φέρεται και να αγγίζει περίεργα τον Simon Cowel. Αιτία? δεν χρειάζεται να μαντέψετε. Ο λόγος είναι προφανής. Αλκοόλ.


8. Το θλιβερότερο όλων των video. O φίλος της Σάρον Όσμπουρν (εντελώς συμπτωματικά, να εξηγούμαστε) Ντέιβιντ Χέιζελχοφ, μεθυσμένος και σε χείριστη κατάσταση, τρώει μεθυσμένος και πεσμένος στο πάτωμα, εξουθενωμένος από το ποτό. Sunny days are over. Το Bay watch και ο Ιππότης της Ασφάλτου μοιάζουν να ανήκουν στο πολύ μακρυνό παρελθόν. Κρίμα…