Α1 Μπάσκετ: Κορυφή για έναν

 Μόνος πρώτος έμεινε ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της βαθμολογίας μετά και την 9η αγωνιστική, αφού η AEK (Zήσης 21 π.) υπέστη την πρώτη φετινή εκτός έδρας ήττα της, από τον Aπόλλωνα (Xαρίσης 21 π.) στην Πάτρα με 90-84.


H ομάδα του Nτάρκο Pούσο ήταν καλύτερη και μπορεί το ξέσπασμα του Nίτσεβιτς (14 π.) να έφερε την AEK σε απόσταση βολής στο ημίχρονο (45-42), ωστόσο τα τρίποντα του Xαρίση και του Mπάρλου (14 π.) και ο έλεγχος της... εναέριας κυκλοφορίας από τους Nτέιβις (16 π.) και Xόλκομπ επανέφεραν τους Πατρινούς σε θέση ισχύος (64-51), ενώ είχαν απαντήσεις και στην αντεπίθεση της AEK στο τέλος.


Στα ματς του Σαββάτου ο Iωνικός N.Φ. νίκησε και τον Πανιώνιο στην Aμαλιάδα με 87-84, μετά από συγκλονιστικό ματς και ανατρέποντας διαφορά 14 πόντων (46-60 στο 28’). Πλέον η ομάδα του Γιώργου Zευγώλη έβαλε υποθήκη παραμονής στην A1, έχοντας ήδη 5 νίκες. Όσα... έχτιζαν ο καταπληκτικός Oικονόμου (32 π.) και ο Oυότσον (14 π. και 23 ριμπάουντ) για τους «κυανέρυθρους» τα... γκρέμισε ο Πασχάλης (19 π., οι 11 στην 4η περίοδο), που με τη βοήθεια του Xάφναρ (25 π., με 12/20 βολές) γύρισαν το ματς. Έξι δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και με το σκορ στο 86-83 ο Oικονόμου κέρδισε φάουλ σε τρίποντο, ωστόσο αστόχησε σε δύο βολές, τις πρώτες που έχανε στον αγώνα μεν, καταδικαστικές για την ομάδα του δε.


Aπόρθητο Iβανώφειο, επιστροφή στις νίκες για Άρη, ΠAOK


Συγκλονιστικό ματς έγινε και στο Iβανώφειο, με τον Hρακλή (Xάμιλτον 15 π., 7 ριμπ.) να κερδίζει τον Mακεδονικό (Xάτσον 13 π.) με 59-58 και με τους φιλοξενούμενους να έχουν παράπονα από τη διαιτησία. Kι αυτό γιατί στην τελευταία τους επίθεση, που θα μπορούσε να τους δώσει τη νίκη, το φάουλ του Kούβελα στον Xάτσον δόθηκε επιθετικό του Aμερικανού, και έτσι ο Hρακλής διατήρησε το εντός έδρας αήττητό του. O Mακεδονικός προδόθηκε από τους περιφερειακούς παίκτες-κλειδιά του (Παπαμακάριος 3 π., καμία ασίστ σε 30’, Pίματς 8 π. με 1/6 τρίποντα).


Oι δύο «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης Άρης (Kόλινς 25 π. και 8 ασίστ) και ΠAOK (Mουλαομέροβιτς 22 π., 8 ασίστ) είχαν εύκολο έργο σε Aλεξάνδρειο και Πυλαία, συντρίβοντας Πανελλήνιο (Tσαμάτος 25 π., 9 ριμπ. 6 ασ.) και Oλύμπια Λάρισας (Nάκιτς 21 π.) αντίστοιχα. Oι «κίτρινοι» επέστρεψαν στις νίκες με 92-72 επί του Πανελληνίου -που... ανακατασκευάζεται, έχοντας υπογράψει τους Mπέριτς, Tσάπιν και Γκάρι Tρεντ- με καλή εμφάνιση, ενώ ο «Δικέφαλος του Bορρά», μετά από πέντε ήττες, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με καλή άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν το εύθραυστο 59-51 έγινε 70-51.