Βαψομαλλιάδες, τα γκρι μαλλιά είναι για τον ποδοσφαιριστή προμήνυμα συμφοράς

vapsomalliades-ta-nkri-mallia-einai-gia-ton-podosfairisti-prominyma-symforas

Τα γκρι μαλλιά είναι για τον ποδοσφαιριστή προμήνυμα συμφοράς. Σαν οιωνός τέλους μιας καριέρας που αφορά μόνο νέους. Ευτυχώς, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν πλέον τις λύσεις.

Η ιστορια ανηκει στις απαγορευμένες του Euro του 2004. Οι εθνικοί θρίαμβοι πρέπει να έχουν κάποιες άγνωστες τέτοιες, ειδικά όταν αυτές προκαλούν ιλαρότητα. Την επομένη του μεγάλου ημιτελικού κόντρα στην Τσεχία, στο ξενοδοχείο της Εθνικής διοργανώνεται η συνέντευξη Τύπου, την οποία περιμένουν δεκάδες έκπληκτοι δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο προς αναζήτηση των μυστικών της ελληνικής «Σταχτοπούτας».

Καθώς όλοι περιμένουν τον Οτο Ρεχάγκελ, υπάρχει καθυστέρηση και εκνευρισμός. Αίφνης, εμφανίζεται ως άγγελος εξάγγελος μηνυμάτων άνθρωπος του γραφείου Τύπου, που πλέον κάνει διεθνή καριέρα: «Κύριοι, λίγη υπομονή, έχουμε μια μικρή καθυστέρηση γιατί ο κόουτς τα βάφει»! Ο Οτο πάντα τα έβαφε, αλλά το στρες του έπους της Πορτογαλίας τού τα γκρίζαρε ακόμα πιο πολύ. Αλλά η Μπεάτε, η πανίσχυρη γυναίκα του, πίσω από την οποία πάντα λιγάκι κρυβόταν, δεν θα τον άφηνε ποτέ να εμφανιστεί με το χρώμα των μαλλιών του Βασίλη του Γκαγκάτση: Ή μαύρα ή ποτέ!

Το γκρι στο κεφάλι είναι για τον ποδοσφαιριστή προμήνυμα συμφοράς: Ο οιωνός του τέλους μιας καριέρας που αφορά αποκλειστικά και μόνο νέους. Το ίδιο και η τριχόπτωση, τα σημάδια φαλάκρας, το αραίωμα του μύστακα εκεί όπου υπάρχει. Το γκρι, λένε, είναι για τον άντρα γοητεία: Οταν πρόκειται για ποδοσφαιριστές, η εξαίρεση του Αντώνη Νικοπολίδη επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει ότι το γκρι είναι σημάδι ότι πρέπει σιγά σιγά να συνηθίζουμε την εξέδρα.

Κάποιος θα έλεγε ότι το γκρι είναι σημάδι ότι πρέπει να αρχίσει η καριέρα προπονητή, η δεύτερη καριέρα. Ο Νίκος Αναστόπουλος, που παρακολουθεί φανατικά και το blog http://vapsomalliades.blogspot.gr/ για να ενημερώνεται για το ποιος τα βάφει, έκανε καριέρα ποδοσφαιριστή ως «φορ με το μουστάκι» και καριέρα προπονητή ως κατάλευκος σαν τον Γκάνταλφ και χωρίς μουστάκι.

Αλλους, το γκρι δεν τους άγγιξε παρά μόνο στους κροτάφους. Ο Μπάγεβιτς, π.χ., έχει άσπρους κροτάφους, αλλά ούτε μία γκρι τρίχα. Τα μαλλιά του Μπάμπη του Τεννέ νομίζω πως με τον καιρό σκούρυναν, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Του Μαντζουράκη έχουν το ίδιο χρώμα με του Κίμωνα του Κουλούρη: Με τον καιρό ξάνθυναν.

Τον καιρό της μεγάλης κόντρασ Τσιάρτα-Ντέμη, οι μεν διέδιδαν ότι ο Βασίλης ανακάλυψε τη χαρά της L'Oréal και οι δε τα στοιχεία του γιατρού οπου ο Ντεμησ έκανε την εμφύτευση.

Οι διάφορες μεταμορφώσεις γίνονταν πάντα θέμα συζήτησης για τους παίκτες. Τον καιρό της μεγάλης κόντρας του Τσιάρτα με τον Ντέμη Νικολαΐδη, οι μεν του Ντέμη διέδιδαν ότι ο Βασίλης στην Ισπανία ανακάλυψε τη χαρά της L'Oréal, και οι δε του Τσιάρτα έδιναν όλα τα στοιχεία του γιατρού στον οποίο ο Νικολαΐδης έκανε την πρώτη του εμφύτευση νεότατος. Αντίθετα από αυτές του Μπασινά και του Σαλπιγγίδη, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη.

Παντού και πάντα, οι παίκτες ασχολούνταν με τα μαλλιά τους. Οσοι άρχισαν να τα χάνουν νωρίς και δεν είχαν κουράγιο για εμφυτεύσεις, τα ξύριζαν και γίνονταν ωραίοι τυπάδες: Ο Γεωργάτος, ο Τζόρτζεβιτς, ο Παπαδόπουλος τα απαρνήθηκαν γρήγορα. Αλλοι, όπως ο Γουέιν Ρούνι, έχουν ασχοληθεί με τις ρίζες των μαλλιών τους πιο πολύ ίσως και από ό,τι με την μπάλα.

Ο Γουέιν Ρούνι έχει τη μεγαλύτερη τρέλα από όλους. Ο άνθρωπος που τον κουράρει είναι ο ίδιος που έχει χρόνια τώρα αναλάβει και το κορακί μαλλί του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι γνώστες λένε ότι στο κεφάλι και των δύο, πριν από την εμφύτευση, έγινε μια στρώση από ένα ειδικό βερνίκι που καλύπτει τα σημεία όπου το μαλλί παραμένει αραιό. Ο Ρούνι, από τότε που έφυγε ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον, παίζει πλέον και με ειδική κορδέλα: Πιθανότατα, φοβάται μην ξεβάψει το κεφάλι του και τους κάνει όλους χάλια...