Υπόθεση αδειοδότησης. Μια ταλαιπωρία κάθε χρόνο

ypothesi-adeiodotisis-mia-talaiporia-kathe-chrono

Υπόθεση αδειοδότησης... Μια ταλαιπωρία κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, συνήθως με πρωταγωνιστές τους ίδιους και τους ίδιους... Μια υπόθεση που κουράζει, κυριολεκτικά, τους συνεπείς και εκείνους που έχουν το... βίτσιο, στη διάρκεια μιας σεζόν, να τακτοποιούν υποχρεώσεις έναντι δημοσίου, τρίτων και των εργαζόμενών τους. Μια υπόθεση που κανείς δεν ξέρει, αν η ίδια η ΕΠΟ έχει το σθένος και το θάρρος να την πάει μέχρι τέλους, τηρώντας τα προβλεπόμενα του μνημονίου της αδειοδότησης, έτσι όπως της επιβάλλει να τα εφαρμόσει η "μητέρα" ΟΥΕΦΑ.

Μην κουράζεστε, φίλοι και φίλες... Μην αγωνιάτε. Οι άδειες θα δοθούν ΚΑΙ φέτος. Μπορεί όμως να μη δοθούν ΟΛΕΣ. Κάποιος θα την πληρώσει. Ετσι λέγεται στους διαδρόμους της ομοσπονδίας. Κάποιος θα την πληρώσει, για να συνετιστούν οι υπόλοιποι γιατί αν τη νέα σεζόν δεν μπει μια τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε τη μεθεπόμενη δεν πρόκειται να βγάλουμε ούτε μια ομάδα στην Ευρώπη.

Και αυτό το γνωρίζουν καλά άπαντες. Από τον πρώτο (Ολυμπιακό) μέχρι τον τελευταίο (Πανσερραϊκό) της Super League και αντίστοιχα των υπολοίπων κατηγοριών. Τι τα θέλετε, θα πείτε και τα σκαλίζετε πάλι όλα αυτά; Καλά δεν είμαστε κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, με τις πορείες μας, τα συλλαλητήριά μας και τις διαμαρτυρίες μας έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ ή τον τόπο έδας κάθε ομάδας που έχει το πρόβλημα της μη αδειοδότησης;

Δεν είναι αυτό το ζήτημα... ΤΟ ζήτημα είναι να εφαρμοστούν επιτέλους, αλλά ΤΥΦΛΑ, οι κανονισμοί. Προς όλους. Προς την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό που είναι και οι ισχυροί της υπόθεσης στη χώρα μας, για να φτάσουμε μετά να ακουμπήσουμε τον ΟΦΗ, τον Ηρακλή, τον Πανιώνιο που στο κάτω - κάτω βρε αδερφέ, δεν έχουν και τα έσοδα ή την πηγή επένδυσης των υπολοίπων για να τα βγάλουν πέρα...

Στην ΕΠΟ έχουν φροντίσει από πέρυσι να ψηφίσουν το μνημόνιο εμπιστευτικότητας για τη μη δημοσιοποίηση του περιεχομένου των φακέλων αδειοδότησης. Τον πισινό τους κάτω να χτυπούν στην Λάρισα ή σε όποια άλλη ομάδα το επιθυμούν, φάκελοι δεν πρόκειται να ανοίξουν. Ακόμα και το CAS δήλωσε αναρμόδιο, όταν πέρυσι τέτοια εποχή είχε προσφύγει ο ΟΦΗ, ζητώντας να ανοίξει ο φάκελος του Ηρακλή.

Ολα αυτά, είναι και καλά και κακά... Καλά, για τις ομάδες που βρίσκονται στο "κόκκινο" και θέλουν να γεμίσουν τους φακέλους με τα έγγραφα που τους έλειπαν σε πρώτο βαθμό. Κακά για εκείνους που προσδοκούν, μέσα από τη μη αδειοδότηση δύο ΠΑΕ της Super League και 4-5 της Football League να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία.

Κακά τα ψέμματα. Αστέρας Τρίπολης και Λάρισα περιμένουν στη γωνία, να πέσουν Ηρακλής και Πανιώνιος και να μην αδειοδοτηθούν ΟΦΗ και λοιπές δυνάμεις της Football League για να μείνουν στη Super League. Ορθά πράττουν, αφού έχουν πάρει την άδεια τους, ήταν συνεπείς και απαιτούν την απονομή δικαιοσύνης και την τήρηση των κανονισμών.

Μπορούν όμως να την εξασφαλίσουν; Και το κυριότερο... Μπορούν να αποδείξουν τη μη τήρηση των διαδικασιών, αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει τέτοια; Ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ, είναι η απάντηση και το site μας τη δίνει από τώρα, για να μην κουράζονται οι παράγοντες των δύο ομάδων.

Άρα, το μόνο που τους απομένει είναι να προσαρμοστούν ΚΑΙ φέτος με το σύστημα που λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια και να περιμένουν καρτερικά τις αποφάσεις της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων, για την εκδίκαση των υποθέσεων του Ηρακλή και του Πανιωνίου. Και να ξέρετε κάτι... Αν δοθεί άδεια σε αυτές τις ομάδες, τότε αυτόματα θα δοθεί και στις υπόλοιπες, τις ισχυρές τουλάχιστον, της Football League, για να διεξαχθούν κανονικά τα Play Off.

Aν κάποια από τις δύο ή και οι δύο δεν τα καταφέρουν να περάσουν από τη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης, τότε τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά σκούρα για τους από κάτω. Και μια πρόβλεψη... Η αδειοδότηση δεν είναι η μόνη υπόθεση που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε συμμετοχή ή μη μιας ομάδας σε ένα πρωτάθλημα. Μέσα στον Μάιο, βία αρχές Ιουνίου θα "σκάσει" και το θέμα της απόδοσης ευθυνών για τα ύποπτα ματς της UEFA. Και εκεί αναμένονται ηχηρές εκπλήξεις...