Το σχέδιο απόδρασης από τα κρούσματα της βίας

to-schedio-apodrasis-apo-ta-krousmata-tis-vias

Το σχέδιο απόδρασης από τα κρούσματα της βίας, το οποίο παρουσίασε ο Σωκράτης Κόκκαλης στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, κινείται στη σωστή βάση. Και το athlitikanea.gr μπορεί να καυχιέται πως πρώτο, εδώ και καιρό, είχε προτείνει να κινηθούν οι ΠΑΕ στο πρότυπο ανάληψης της ευθύνης των μετακινήσεων οργανωμένων οπαδών σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τη διοργανώτρια αρχή, τους συνδέσμους και την Αστυνομία. Αυτό που γίνεται χρόνια ολόκληρα στο εξωτερικό, ήρθε η ώρα, όπως φαίνεται, να το δούμε από τη νέα σεζόν και στα ελληνικά γήπεδα.

Ο κάθε οπαδός που θέλει να ακολουθήσει την ομάδα του εκτός έδρας, θα δηλώνει πλήρη στοιχεία ταυτότητας με την απόκτηση του εισιτηρίου και οι λίστες που θα συντάσσονται θα πηγαίνουν στο νέο φορέα που θα δημιουργηθεί από την Πολιτεία, κάτι σαν ένα νέο σώμα μέσα στην αστυνομία για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Και αυτή η πλήρης ταυτοποίηση των μετακινούμενων οπαδών, σε συνδυασμό με ένα πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο τήρησης των νόμων, αλλά και επιβολής ποινών σωστών και δίκαιων, σε εξάρτηση και με την λειτουργία, τη σωστή λειτουργία, του κλειστού κυκλώματος στα γήπεδα, είναι το πρώτο βήμα για να έρθουν καλύτερες μέρες στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Ολυμπιακός, όπως γνωστοποίησε ο Σωκράτης Κόκκαλης, θα εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα στο ματς με την Μπορντό, για την αναμέτρηση με την Μπορντό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία ΠΑΕ, Αστυνομίας και Συνδέσμων, αφού στόχος του προέδρου του Ολυμπιακού είναι οι οργανωμένοι οπαδοί να αποτελούν πλέον μέρος του προβλήματος και ως προς την αντιμετώπισή του. Να συμμετέχουν δηλαδή στο σχεδιασμό για τη λήψη των μέτρων και να έχουν συγκεριμένο ρόλο περιφρούρησης στο δικό τους τομέα ευθύνης, με ξεκάθαρο πλαίσιο κυρώσεων σε περίπτωση που δεν φανούν συνεπείς στη τήρηση των συμφωνηθέντων.

Αυτή η πιλοτική εφαρμογή, θα αποτελέσει και τον οδηγό για την εδραίωσή της από τη νέα σεζόν και στην Σούπερ Λίγκα, αφού ο Ολυμπιακός επιφυλάχθηκε να καταθέσει σύντομα, μέσα στον Μάρτιο, ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης της βίας.

Τα γεγονότα της Καβάλας ασφαλώς και προβλημάτισαν τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος έδειξε άμεσα αντανακλαστικά. Δεν μένει να πράξουν το ίδιο και οι υπόλοιποι παράγοντες, ώστε από κοινού και χωρίς... μικροκομματικές σκοπιμότητες να βρουν τις λύσεις εκείνες που θα φέρουν την οικογένεια στα γήπεδα και πάλι και έστω και σε βάθος χρόνου θα μας δώσουν τη δυνατότητα να δούμε και πάλι ένα ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, να διεξάγεται με οπαδούς ή φιλάθλους ή και τα δύο μαζί, στις εξέδρες των γηπέδων.

Και επειδή από λόγια, υποσχέσεις και ευχές, έχουμε χορτάσει, ήρθε η ώρα για όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. ΜΕ ΕΡΓΑ...