Στον οφθαλμίατρο κύριε διαιτητή που δεν βλέπεις

ston-ofthalmiatro-kyrie-diaititi-pou-den-vlepeis

Πέρασε και αυτή η Κυριακή, δυστυχώς όμως τα κοράκια όχι με τα μαύρα (γιατί τώρα φοράνε ρούχα και άλλων αποχρώσεων) έκαναν πάλι τα θαύματά τους. Παρακολουθήσαμε τον Κουκουλάκη από το Ηράκλειο (το επάγγελμά του είναι οφθαλμίατρος) να βλέπει μονόπλευρα τα πράματα και ευτυχώς που ο Παναθηναϊκός κέρδισε γιατί πάλι θα είχαμε παράπονα, δικαιολογημένα αυτή τη φορά. Οι κάρτες, κίτρινες και κόκκινες, δεν βγήκαν σωστά και οι διαμαρτυρίες θα ήταν δίκαιες.

Μετά είχαμε στην Τούμπα τον Χαραλαμπίδη από την Καβάλα (σας είχα προειδοποιήσει από την περασμένη Πέμπτη) να παίζει υπέρ του ΠΑΟΚ. Οι παρατηρητές για ακόμη μια φορά έκαναν τα στραβά μάτια. Οι βαθμοί που έβαλαν ήταν τέτοιοι, που προκαλούν.

Είδαμε τον Παπαδάκο από τη Λακωνία τι βαθμούς έβαλε στον Κουκουλάκη, όπως και τους  βαθμούς που έβαλε ο Μαζαράκης, ο παρατηρητής στον Γιαννόπουλο για τον αγώνα Ολυμπιακού - Λεβαδειακού. Ο αγώνας αυτός δεν είχε φάσεις για συζήτηση. Και όμως οι βαθμολογίες που μπήκαν δημιουργούν προβλήματα.

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε ότι οι παρατηρητές προκαλούν συνέχεια και θα πρέπει να γίνουν νέοι πίνακες. Οι παρατηρητές αυτοί δυστυχώς έδειξαν ότι δεν αξίζουν να πηγαίνουν στα γήπεδα. Και να φανταστείτε ότι στον πίνακα αυτόν ανήκουν οι Παπαδάκος, Τεβεκέλης και άλλοι που προαλείφονται για την επιτροπή διαιτησίας στη νέα σύνθεση που θα καθοριστεί από την ΕΠΟ. Δηλαδή οι κύριοι αυτοί αν είναι να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά όπως μέχρι σήμερα, τότε θα έχουμε πάλι μια από τα ίδια.

Σας έγραψα για τον παρατηρητή από την Κεφαλονιά, τον Μαζαράκη. Αυτός ως διαιτητής ήταν πολύ λίγος και είχε μπει στους πίνακες διότι ο αδελφός του, ο πρόεδρος της  Ένωσης στην Κεφαλονιά, ήταν σύμβουλος στην ΕΠΟ. Βγήκε κακήν κακώς από τους πίνακες και δυστυχώς τον έκαναν παρατηρητή διαιτησίας. Μα αφού δεν έκανε για διαιτητής πώς θα κάνει για παρατηρητής; Πρέπει λοιπόν γρήγορα να αλλάξει ο πίνακας.

Και δεν φθάνει μόνο αυτό, ήρθε σαν κεραμίδα η δήλωση του Μπίκα ότι ο Ψυχομάνης δεν άκουσε ποτέ τις προτάσεις του. Η ΕΠΟ από την πλευρά της φωνάζει στον Μπίκα να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του. Όμως ο Μπίκας με τις κινήσεις του δείχνει ανήμπορος να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του. Φυσικά τώρα προσπαθεί να μείνει στην επιτροπή γιατί σε λίγο καιρό παίρνει τη σύνταξή του. Είναι, όμως, άδικο να προσπαθεί να φορτώσει στον Ψυχομάνη όλα τα στραβά της διαιτησίας.

Εξάλλου και ο Μπίκας έφυγε με το στίγμα της αποτυχίας από πρόεδρος της επιτροπής. Και δυστυχώς τα άλλα δύο μέλη που ήταν μαζί του, ο Τεβεκέλης και ο Γιαννόπουλος από την Αθήνα, προκαλούν συνέχεια με τις βαθμολογίες τους ως παρατηρητές. Να φανταστείτε ότι τον Τεβεκέλη τον έβαλαν παρατηρητή το Σάββατο στον αγώνα Λάρισας - Ολυμπιακού με διαιτητή τον Κερκυραίο Κάκκο. Η έξοδος αυτή του Ολυμπιακού αν συνδυαστεί με νίκη, τότε οι ελπίδες να διεκδικήσει τον τίτλο κάποια άλλη ομάδα εκμηδενίζονται.

Μια από τα ίδια

Έρχεται η μέρα που ο Γκαγκάτσης θα υποβάλει την παραίτησή του από πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης λοιπόν ετοιμάζει την επόμενη μέρα. Τώρα ποιος θα βγει στη θέση του είναι άλλη ιστορία. Πολλοί περιμένουν αλλαγή στο κατεστημένο, αλλά μάλλον θα απογοητευθούν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 11.12.2008.