Πεπ Γκουαρδιόλα, αφιέρωμα στον Καταλανό τεχνικό

pep-guardiola-afieroma-ston-katalano-techniko

Οι Μάγια προφήτεψαν πως πριν 8 χρόνια θα έρθει το τέλος του κόσμου…! Για κάποιους από εμάς όντως ήρθε όταν πληροφορηθήκαμε πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα φεύγει από την ομάδα που τον ανέδειξε.  Επομένως είναι ο κυριότερος λόγος για να παρακολουθήσουμε έναν από τους αγώνες που διευθύνει την ομάδα του ως προπονητής!!! Ο Καταλανός τεχνικός στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» για αυτό κι εγώ τον τιμώ με αυτό το αφιέρωμα.

Η αγάπη του Πεπ Γκουαρδιόλα για την Μπάρτσα ξεκινάει από την ηλικία των 13 ετών, όταν ενσωματώθηκε ο ίδιος στην Α’ ομάδα. Από το 1990 έως το 2001 αποτελούσε μέλος της πρώτης ομάδας ,ως αμυντικός μέσος, πραγματοποιώντας 263 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 6 τέρματα. Ωστόσο, έχοντας ξεκινήσει ήδη την προπονητική από τη Β' ομάδα της Μπαρτσελόνα, τον Μάϊο του 2008, ο τότε πρόεδρος των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα, ανακοίνωσε πως ο κομψός μελαχρινός Γκουαρντιόλα θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας. Κάπου εκεί ξεκινάει η προπονητική καριέρα του γοητευτικού καταλανού προπονητή.

Καταφέρνοντας να γεμίσει την ομάδα με τίτλους (κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων, ενός Κυπέλλου, δύο Champions League, δύο ευρωπαϊκών Super Cup, τριών Super Cup Ισπανίας και δύο Διηπειρωτικών), να παρουσιάσει τον Μέσι και να καθιερώσει την Μπαρτσελόνα ως μια δυνατή ομάδα της Ευρώπης, ο Πεπ θεωρείται όχι μόνο ως άκρως επιτυχημένος αλλά και μοναδικός αφού προκάλεσε πανικό στις αντίπαλες άμυνες με την τεχνική της επίθεσης με 8 και 9 παίχτες.

Το όνομα του είναι συνδεδεμένο με την καλύτερη ομάδα της εθνικής Ισπανίας στην ιστορία, την τωρινή Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια, Ωστόσο πέρα από το κεφάλαιο της Ισπανίας, υπάρχουν και άλλες εθνικές ομάδες που έχουν συνδεθεί με τον Καταλανό τεχνικό. Ο λόγος για τις Αργεντινή, Ιταλία και Κατάρ, χώρες όπου ο Γκουαρντιόλα έχει βρεθεί στο παρελθόν ως ποδοσφαιριστής. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση του Πεπ Γκουαρντιόλα, οι τεχνικές επιδόσεις του δεν είναι το μοναδικό θέμα άξιο προς συζήτηση. Ο πρώην αμυντικός μέσος και προπονητής έστρεψε πάνω τα βλέμματα ουκ ολίγοις με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο γρασίδι! Και φυσικά αυτό είναι κάτι που δε θα μου ξέφευγε! Οι εμφανίσει του Πεπ είναι αξιοζήλευτες καθώς τις περισσότερες φορές ξεχνάς ότι είναι προπονητής και όχι μοντέλο! Δια του λόγου το αληθές παραθέτω τα εξής πειστήρια: 

Τέλος, όπως κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της θα ομολογήσω πως ο Πεπ είναι σύζυγος και πατέρας και θα καταβροχθίσω το παγωτό που έχω δίπλα μου! Με τη γυναίκα του, Cristina Serra, είναι μαζί από 18 ετών και το ζευγάρι έχει τρία παιδιά: τον Μάριο, τη Μαρία και τη Βαλεντίνα. Ευχόμαστε να σου ζήσουν Πεπ και οι ποδοσφαιρικές σου επιτυχίες να μας κρατούν πάντα μπροστά από την TV!