oi-filoi-ton-filon-kai-i-epikeimeni-paraitisi

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η επικείμενη παραίτηση του Γκαγκάτση δεν άργησε να έρθει. Το στρίμωγμα από τη δικαιοσύνη και η ενδεχόμενη καταδίκη του για τα διάφορα αδικήματα στα οποία είχε υποπέσει κατά τη διάρκεια της θητείας του στην προεδρία της ΕΠΟ τον έφεραν στη δυσάρεστη θέση (για άλλους πολύ ευχάριστη) να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ήταν λοιπόν μια παραίτηση αναμενόμενη αλλά, αν και είχε συμφωνήσει ότι θα προκηρύξει εκλογές στις 10 Ιανουαρίου, τελικά όρισε την 24η Ιανουαρίου ως ημέρα διεξαγωγής τους. Ας δούμε πιο αναλυτικά τα σενάρια. Καταρχάς ο Γκαγκάτσης παραιτήθηκε και δεν θα έπρεπε να έχει καμία συμμετοχή στο αν θα παραμείνει στην ΚΕΔ ο Ψυχομάνης. Ο παραιτηθείς πρόεδρος  δεν θα πρέπει να έχει κανέναν λόγο στις εργασίες του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

Αυτό λοιπόν δεν έγινε. Το αντίθετο μάλιστα. Ήταν πολύ φανερή η πρόθεσή του να παραμείνει στη θέση του ο Ψυχομάνης. Φυσικά για να δείξουν ότι κάτι κάνουν στην ΕΠΟ, άλλαξαν το ένα μέλος της επιτροπής διαιτησίας, τον Βελιώδη, που τον είχαν για τις βοηθητικές εργασίες, και έβαλαν τον κολλητό τού Χατζηαποστόλου και συντοπίτη του, τον Μανώλη Παπαντριανταφύλλου από το Κιλκίς.

Αυτό έλειπε να μην έβαζε τον συντοπίτη του ο Χατζηαποστόλου.

Τα καμώματα όμως με τη διαιτησία συνεχίζονται. Ο Πηλαδάκης ανέλαβε πρόεδρος της Λίγκα για να προστατεύσει την ομάδα του και τον εαυτό του.  Παραμυθιάζει όλους τους υπόλοιπους και από ό,τι φαίνεται η συνεργασία του με τον Γκαγκάτση, και ιδιαίτερα με τον Μπίκα, είναι άριστη. Γι’ αυτό ο Μπίκας θα βρίσκεται στη Λίγκα όσο θα είναι ο Πηλαδάκης πρόεδρος. Μην ξεχνάμε ότι ο Μπίκας είναι και αρεστός στον Γκαγκάτση.

Οι δε ορισμοί των παρατηρητών είναι στα μέτρα του Γκαγκάτση. Παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα του Ολυμπιακού, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παπαδάκος, με διαιτητή τον Καστανίδη από τη Θεσσαλονίκη, παιδί του Κούτρη. Σε αντιστάθμισμα αυτών, παρατηρητής στον Παναθηναϊκό ο Μπριάκος. Ποιος από τον Παναθηναϊκό δεν θυμάται τον Μπριάκο. Πολλά τα... θαύματα εναντίον του Παναθηναϊκού. Άρης - Παναθηναϊκός, ο βοηθός έκοβε τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού, ο Μπριάκος του έβαλε 8,30. Καλαμαριά - Παναθηναϊκός, πέναλτι - μαϊμού σε μαρκάρισμα του Γκούμα, βγαίνει από τους πίνακες ο Μπριάκος. (Φυσικά αυτό τους βόλευε, γιατί βγήκε ο Μπριάκος και στη θέση του  μπήκε ο βαφτισιμιός του Μάντζιου, του συμβούλου της ΕΠΟ και  προέδρου της  Ένωσης Ηπείρου, ο Κύρκος).

Στον δε αγώνα του ΠΑΟΚ έβαλαν τον Σωμαρακάκη από την Αθήνα, έναν άνθρωπο που δεν θα στεναχωρήσει ποτέ τον γιο του Γκαγκάτση. Όπως βλέπετε, το σύστημα λειτουργεί  τέλεια. Από Παπαδάκο σε Τεβεκέλη, Μπριάκο και Κουκούλα πηγαίνουμε, όλα πάνε ρολόι. Και για να μην αφήσουν παραπονεμένο τον Πηλαδάκη, έβαλαν και σ’ αυτόν τον γείτονά του από την Κατερίνη, τον Νταμπώση. Όλα βρίσκονται σε σειρά, όλα είναι τέλεια. Και αν ρωτήσει κανείς από τον Παναθηναϊκό τον Μπίκα, αυτός μπορεί να τους πεις «μα σας έβαλα διεθνή παρατηρητή στον αγώνα σας». Ωραίο το παραμύθι, κ. Μπίκα, λες και ο κόσμος δεν γνωρίζει πώς έγινες παρατηρητής, αλλά και διεθνής διαιτητής. Όμως εδώ όλα αυτά θα πρέπει να τα καταλάβει και ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος. Βιάστηκε να βάλει υποψηφιότητα και βλέπω να έχει την τυχη του Γεωργακόπουλου. Φυσικά, τότε ο Γεωργακόπουλος δεν ήξερε για τα δικαστήρια. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Γκαγκάτσης, ο Χατζηαποστόλου και τα άλλα παιδιά, και ειδικά ο Γκιρτζίκης, βλέπω να παίζουν με τη φωτιά. Ξέχασα και τον συγχωριανό του Μητρόπουλου, τον Σταθόπουλο.

Όπως λοιπόν βλέπετε, η ιστορία στη διαιτησία, που επαναλαμβάνεται τόσα χρόνια, θα  παραμείνει η ίδια...