Η ευκαιρία για αληθινές αλλαγές και εξυγίανση

i-efkairia-gia-alithines-allages-kai-exygiansi

Όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκας και έχουν να κάνουν με την έξαρση της βίας, σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστούν. Δεν μπορεί και δεν πρέπει, γιατί από τη μία υποβαθμίζεται το ίδιο το «προϊόν» όπως θέλουν να αποκαλούν το ποδόσφαιρο πολλοί παράγοντες και από την άλλη, τίθενται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα πολλών οπαδών, που συμμετέχουν σε επεισόδια, αλλά και φιλάθλων που τυγχάνει να βρίσκονται σε λάθος σημείο, λάθος στιγμή…

Η Σούπερ Λίγκα έχει πλέον στα χέρια της ένα πολύ ισχυρό όπλο, για να βάλει μια και καλή τέλος σε όλα όσα συμβαίνουν, σε τακτά χρονικά διαστήματα στα γήπεδά της. Εχει το όπλο της αποφασιστικότητας που δείχνει η Δικαιοσύνη να τηρεί αυστηρά το νόμο Ορφανού και να οδηγεί στη φυλακή παραβάτες του, που συλλαμβάνονται για συμμετοχή σε επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στα γήπεδά της.

Και είναι το μοναδικό όπλο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι παράγοντες που διοργανώνουν το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, για να μπορέσουν να προστατεύσουν το ίδιο το «προϊόν» αλλά και τους «πελάτες» αυτού. Το πώς πρέπει να το χρησιμοποιήσουν είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την αποφασιστικότητά τους, αλλά και τη διάθεση να βάλουν το χέρι στην τσέπη και για ένα λόγο που έχει να κάνει με την προβολή των μέχρι τώρα καταδικαστικών αποφάσεων.


Όταν οι χούλιγκαν γνωρίζουν πως αργά ή γρήγορα κάποιοι από αυτούς θα κληθούν να περάσουν 5-6 μήνες από τη ζωή τους στη φυλακή, τότε δεν αποκλείεται να έρθει το πλήρωμα του χρόνου που θα το πάρουν απόφαση και θα αφήσουν έξω από τα γήπεδα τα όποια άγρια ένστικτά τους. Είναι γνωστό ότι το γήπεδο, άλλωστε, αποτελεί χώρο εκτόνωσης για πολλούς. Δεν σημαίνει αυτό, βέβαια, ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και να το επικροτούμε όλοι.

Η Σούπερ Λίγκα πρέπει σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πολιτεία και Αστυνομία, να προβούν άμεσα στη δημιουργία ενός διαφημιστικού μηνύματος που να ενημερώνει πλήρως τον κόσμο και τους οπαδούς, κυρίως, για τις συνέπειες του Νόμου Ορφανού και το πώς μπορεί να καταλήξει κάποιος στη φυλακή, επειδή έσπασε ένα κάθισμα, ή άναψε ένα πυρσό, ή πέταξε μια πέτρα.

Η επικαιρότητα το επιβάλλει, αφού συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα της βίας, με αποκορύφωμα το μακελειό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Βέβαια, ένα διαφημιστικό μήνυμα δεν φτάνει. Θα πρέπει όλοι μαζί να καθίσουν ξανά στο τραπέζι, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αποφασίσουν να βάλουν και ένα τέλος. Και αφού το πράξουν αυτό, να κάνουν και μια νέα αρχή, μπας και στο επόμενο πρωτάθλημα, σε συνδυασμό και με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δούμε επιτέλους άσπρη μέρα και μπορέσει να πάει άφοβα στο γήπεδο ο οικογενειάρχης με τα μικρά παιδιά του, χωρίς να αναρωτιέται αν ξαφνικά θα κατακλυστεί η ατμόσφαιρα από χημικά αέρια, επειδή μια ομάδα 50 ταραξιών θέλει να μετατρέψει τα γήπεδα σε άντρο… ακολασιών!