Προετοιμάζεται πυρετωδώς ο Ολυμπιακός για τη Γουλβς

proetoimazetai-pyretodos-o-olympiakos-gia-ti-wolves

Λίγες ημέρες πριν αρχίσει το πολυσυζητημένο ντέρμπι μεταξύ της Ελληνικής ομάδας και της Αγγλικής, συζητείται έντονα στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο Ολυμπιακός έχει τα εχέγγυα να κερδίσει το Γουλβς μέσα στην έδρα της, όσο δύσκολη υπόθεση και αν φαντάζει τούτο το εγχείρημα, προφανώς διότι η Ελληνική ομάδα βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και δεν φαίνεται να την πτοεί τίποτα.

Μάλιστα εκείνο το στοιχείο που χρήζει άξιο αναφοράς είναι πως ο αγώνας θα διεξαχθεί δίχως φιλάθλους, κάτι που συνεπάγεται ότι ο Ολυμπιακός συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να υπερκεράσει το εμπόδιο της έδρας που έχει η Γουλβς, εκτός φυσικά και αν παρουσιάσει τον παλιό κακό του εαυτό, ο οποίος έχει την τάση να σκοντάφτει στις εκτός έδρας Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. 

Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό το γεγονός έχει να κάνει περισσότερο με τον ψυχολογικό παράγοντα, και λιγότερο με τις τεχνικές δυσκολίες που έχει να να αντιμετωπίσει. Ωστόσο δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός  πως η αγγλική ομάδα διαθέτει ένα ισχυρό ρόστερ, που ακόμη και οι αναπληρωματικοί της θεωρούνται φόβητρο για τον αντίπαλο, γιατί οι η πλειονότητα των παικτών στην ενδεκάδα της είναι υψηλού επιπέδου, και μέχρι στιγμής έχουν δώσει δύσκολους αγώνες στην Premier League, εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που οι περισσότεροι αγώνες στο Ελληνικό πρωτάθλημα κατά την φετινή σεζόν ήταν μέτριας δυσκολίας, πράγμα που σημαίνει πως δεν ήταν σε εγρήγορση ολόκληρη τη σεζόν.

Επιπλέον ένα άλλο εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ισοπαλία του πρώτου αγώνα, δηλαδή το 1-1 μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη, έχει την αρνητική ιδιότητα να φορτώνει με περαιτέρω ψυχολογικό βάρος τον Ολυμπιακό, κάτι που μεταφράζεται ότι θα είναι αναγκασμένος να μπει μέσα στο ματς και να πετύχει γκολ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Διαφορετικά όσο θα περνάει ο χρόνος, θα βαρύνουν τα πόδια της ερυθρόλευκης ομάδας, υποχρεώνοντας την, να ανοιχτεί επιθετικά, αφήνοντας μεγάλα κενά μέσα στην άμυνα, και κάπως έτσι να δεχθεί το τελειωτικό χτύπημα σε μία απρόοπτη αντεπίθεση των αντιπάλων.