Λιούις Χάμιλτον: Το περίεργο παλικάρι της Formula 1

lewis-hamilton-to-periergo-palikari-tis-formula-1

Ο βρετανός πιλότος των μονοθεσίων οχημάτων της Formula 1 υπήρξε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2008! Ας πάμε, λοιπόν, μαζί να δούμε την πορεία αυτού του περίεργου παλικαριού και πολλά υποσχόμενου οδηγού που έχει κλέψει με τις επιδόσεις του, τα βλέμματα, του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Ο πρώτος έγχρωμος οδηγός της F1 είναι μόλις 28 ετών, αλλά η καριέρα του ξεκίνησε από τα 13 του χρόνια, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μακλάρεν μέσω ενός προγράμματος για νεαρούς οδηγούς. Με αρκετό θάρρος αλλά και θράσος, σε ηλικία 10 ετών, στα βραβεία του βρετανικού περιοδικού Autosport, ο Λιούις πλησίασε τον πρόεδρο της Μακλάρεν, Ντένις Ρον, και του ζήτησε να χρηματοδοτήσει τη καριέρα του!!!  Όπως και έγινε, το 2007 ο Λιούις έγινε οδηγός της, πραγματοποιώντας το όνειρο που είχε από παιδί να οδηγήσει για την ομάδα και μελλοντική του οικογένεια, όπως θα την αποκαλέσει ο ίδιος.

Ωστόσο, 6 χρόνια αργότερα, ο Λιούις γίνεται αντικείμενο συζήτησης λόγω της αποχώρησης του από το «σπίτι» του και την ανακοίνωση από τα μέσα ενημέρωσης για την επικείμενη συνεργασία του με τη Μερσέντες. Όπως ήταν φυσικό, ο Λιούις δεν έκρυψε τη στεναχώρια του, αλλά για 75,5 εκατ. ευρώ έκανε την καρδιά του πέτρα και έβαλε τους συναισθηματισμούς στην άκρη!

Με την ενσωμάτωση του στο δυναμικό της Μερσέντες το 2013, ο Λιούις έχει στραμμένα επάνω του όλα τα βλέμματα, καθώς την ίδια στιγμή που ο φιλόδοξος πιλότος δηλώνει έτοιμος για πρωτιές το 2014, ο θρύλος της F1, Μίκαελ Σουμάχερ, αποχωρεί από τις αγωνιστικές πίστες.

Το καλωσόρισμα του Λιούις από τη Μερσέντες , δεν ήταν αρκετό φυσικά, για να κοπάσει ο σάλος της μεταγραφής του και να αποφευχθούν οι συγκρίσεις με τον Γερμανό πιλότο και 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, γνωστός και ως Σούμι, καθώς το όνομα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό της Μερσέντες και της F1! Ο μικρός Λιούις σε αρκετές συνετεύξεις δήλωσε πως το σημαντικότερο τόσο γι’ αυτόν όσο και για την ομάδα, είναι να έχει σταθερή απόδοση. Σκοπός του είναι να βρίσκεται η ομάδα του ανάμεσα στις κορυφαίες και η σύγκριση μεταξύ των δύο προσώπων είναι αβάσιμη, αφού έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες και είναι διαφορετικοί άνθρωποι!

Στο Γκραν Πρι της Μόντσα το Νοέμβριο του 2012, ο ασταμάτητος Λιούις πέτυχε την 20η νίκη στη καριέρα του, καταφέρνοντας να γίνει ο 14ος οδηγός και ο 5ος πιλότος από τη Μεγάλη Βρετανία με αυτόν τον τίτλο! 

Το έτος 2007 που ξεκινάει και επισήμως η πορεία του Λιούις στις πίστες με τις καρό σημαίες, όπως οι περισσότεροι οδηγοί της F1, αποφασίζει να μετακομίσει μόνιμα στην Ελβετία προκειμένου να γλιτώσει από τους παπαράτσι αλλά και από τους φόρους που επέβαλε το βρετανικό κράτος. Οι παπαράτσι ωστόσο δε σταμάτησαν να ασχολούνται μαζί του, αφού εκτός από την απίστευτη καριέρα του, υπάρχει ακόμη ένας λόγος για να τον κυνηγούν για μια φωτογραφία του.

Η Νικόλ, πρώην τραγουδίστρια των Pussycat Dolls και κριτής του βρετανικού X-Factor, δε χάνει ευκαιρία για να βρεθεί δίπλα στον αγαπημένο της, ειδικά μετά την κρίση που πέρασαν στη σχέση τους πέρυσι τον Οκτώβριο. Το κορίτσι περίμενε να επισημοποιήσουν τη σχέση τους αλλά αντί αυτού, ο Λιούις με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, «την έκανε Λιούις»!!! Παρ’όλα όμως τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, το ζευγάρι αποθανατίστηκε προσφάτως στην Ιταλική Ριβιέρα όπου ο Λιούις συμμετείχε στους αγώνες στο Γκραν Πρι, να είναι πιο ερωτευμένο και ευτυχισμένο από ποτέ. 

Το 2007 όμως φαίνεται πως ήταν η χρονιά του, καθώς το Δεκέμβριο έχασε την άδεια οδήγησης του για έναν μήνα λόγω υπέρβασης του ορίου ταχύτητας! Φανταζόμαστε πως ο Λιούις είναι δυνατό να σπάσει όλα τα ραντάρ, αφού η ταχύτητα των 196 χλμ. για την οποία τιμωρήθηκε, στα μάτια του θα ήταν σαν ένας απλός περίπατος στο πάρκο!

Το μέλλον του ήδη επιτυχημένου και πολλά υποσχόμενου πιλότου διαφαίνεται λαμπρό! Τα ρεκόρ του, οι συμμετοχές του και οι επιδόσεις του μόνο να το επιβεβαιώσουν μπορούν! Η αφοσίωση του στο σπορ που λάτρεψε από παιδί ήταν η αφορμή για τη λαμπρή πορεία του πρώτου έγχρωμου πιλότου της F1, αφού η F1 ήταν, είναι και θα παραμένει η μεγάλη του αγάπη!