Το αφεντικό της επαρχίας παλεύει για την πολυπόθητη άνοδο

Ο Απόλλων Πατρών έχοντας διανύσει το 40% του φετινού μαραθωνίου στην Α2, βρίσκεται στην 3η θέση έχοντας χάσει πολύτιμο έδαφος σε σχέση με τους άλλους βασικούς διεκδικητές -κυρίως Ελευσίνα και ΑΕΚ-, που έχουν καταφέρει να πάρουν προβάδισμα για τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα μεγάλα σαλόνια. Στο φετινό πρωτάθλημα, πλην της ΑΕΚ Άργους που δύσκολα θα προβάλλει αντίσταση σε κάποια ομάδα, όλα τα άλλα παιχνίδια θα έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και πέφτουν πέντε ομάδες, οπότε αναμένεται συναρπαστική η εξέλιξή του.


Οι "μελανόλευκοι" έχοντας διατηρήσει αλώβητη την έδρα τους και έχοντας κερδίσει τρία παιχνίδια εκτός έδρας, είναι μέσα στις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο στην Α1. Μέχρι στιγμής, έχουν κάνει τέσσερις ήττες, εκ των οποίων η μια αποτέλεσε διακωμώδηση του αθλήματος στην έδρα της Ν. Κηφισιάς παίζοντας τέσσερις εναντίον τέσσερις για 26 αγωνιστικά λεπτά, οπότε και δεν υπάρχει αντικείμενο σχολιασμού. Οι άλλες τρεις ήττες ήρθαν δυστυχώς με πανομοιότυπο τρόπο -κακές επιθετικές επιλογές στην τέταρτη και τελευταία περίοδο των αγώνων. Επτά αγωνιστικά λεπτά στο Λαγκαδά με τρεις πόντους, στην Ελευσίνα που είναι και πρωτοπόρος παρά τα εμπόδια από το διαιτητικό τρίο, ο Απόλλων κέρδιζε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και στα τρία τελευταία λεπτά λύγισε παρότι κέρδιζε με έξι πόντους. Στην δε τελευταία ήττα του "κατόρθωσε" στην 4η περίοδο να βάλει 6 πόντους και να μετατρέψει σε ΜVP του ματς τον Πασχάλη που αγωνίστηκε όλη την 4η περίοδο με τέσσερα φάουλ!


Η ομάδα έχει πλουραλισμό και μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, αρκεί να αλλάξει νοοτροπία. Το ρόστερ της με την προσθήκη του Πέτροβιτς είναι ικανό να παλέψει και να καταφέρει την πολυπόθητη άνοδο. Αξιοποιώντας κατάλληλα τα ατού της με ορθολογικές επιλογές στην επίθεση, η ομάδα μπορεί αφενός να διατηρήσει το "απόλυτο" στην Περιβόλα και αφετέρου να πάρει και παιχνίδια εκτός έδρας για να μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο, που τόσο πολύ λαχταρά ο κόσμος της, ο οποίος αποτελεί τον 6ο παίκτη της εντός και εκτός έδρας!


Στον φετινό μαραθώνιο ίσως διεκδικήσουν και άλλοι την άνοδο -π.χ. Λάυριο και Αρκαδικός. Τα πράγματα είναι ρευστά, γιατί όλες οι ομάδες καίγονται για την νίκη είτε για να παλέψουν για την άνοδο, είτε για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων δεν είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα πιθανόν τραυματισμοί της τελευταίας στιγμής ή τυχόν τιμωρία της έδρας κατά την διάρκεια της σεζόν να αλλάξουν τις ισορροπίες στους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση, ο κόουτς Βετούλας και οι παίκτες του, πρέπει να δίνουν το καλύτερό τους εαυτό για το καλό της ομάδος σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.