Η πρεμιέρα της κοκκινόμαυρης θεάς στην Β΄ Εθνική έφθασε…

Τελειώνοντας ο Οκτώβρης η ΕΠΟ κατάρτισε όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν την σεζόν 2011-2012 στις Εθνικές Κατηγορίες. Είναι πραγματικά κωμικοτραγικό η Παναχαϊκή όπως και πολλές άλλες ομάδες να μην γνώριζαν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν. Η Κοκκινόμαυρη θεά ρίχνεται στην μάχη της Β΄ Εθνικής την ερχόμενη Κυριακή αγωνιζόμενη στην φυσική της έδρα στην Αγυιά, με αντίπαλο τον Πλατανιά. 

Βέβαια δεν ξεκινάει από την ίδια αφετηρία με τις υπόλοιπες ομάδες, αφού παρότι δικαιώθηκε στις δικαστικές αίθουσες για την δήθεν δωροδοκία στο παιχνίδι με την Χερσόνησο στο πλαίσιο της περσινής τελευταίας αγωνιστικής, της επιβλήθηκε ποινή αφαίρεση πέντε βαθμών για ελεγκτικούς και πειθαρχικούς λόγους. Η διοίκηση της ομάδος θα προσπαθήσει να κάμψει και αυτή την δικαστική απόφαση, είτε στην Ελληνική είτε στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη(CAS).

Η ομάδα ρίσκαρε και έκανε κανονικά προετοιμασία δίνοντας αρκετά φιλικά παιχνίδια προσδοκώντας στην δικαίωση. Βάσει λογικής, σε πέντε μέρες δεν μπορείς να είσαι αγωνιστικά και ψυχολογικά έτοιμος να ανταπεξέλθεις σε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά λογικά ελέω της συγκρατημένης αισιοδοξίας που επικρατούσε στο κοκκινόμαυρο στρατόπεδο για την δικαίωση, η ομάδα θα κατορθώσει να φανεί έτοιμη στην πρεμιέρα της ερχόμενης Κυριακής.

Στο ξεκίνημα μιας σεζόν δεν είναι πρέπον να οριοθετείς στόχους για ένα μαραθώνιο που δεν ξέρεις το αγωνιστικό πρόσωπο που θα επιδείξουν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν. Ο πρόεδρος της ομάδας μπορεί να έχει δημιουργήσει ένα αξιόλογο ρόστερ (Μάλαρτζ, Μενδρινός, Χλωρός, Φουρτάδο, Ουρτάδο κ.α.) με σκοπό να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την άνοδο της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια, αλλά περισσότερο για λόγους επικοινωνιακούς βάζει πολύ ψηλά τον πήχη παρά με αγωνιστικούς με αντίκτυπο στην πραγματικότητα.

Η διοίκηση της ΠΑΕ φαίνεται να έλυσε άμεσα το θέμα του γηπέδου βρίσκοντας την κατάλληλη φόρμουλα συνεργασίας με την Ερασιτεχνική και συμφωνώντας για την αξιοποίηση όλων των εγκαταστάσεων στην φυσική έδρα της ομάδος στην Αγυιά. Το άλλο μεγάλο αγκάθι που είναι προς επίλυση είναι ο τρόπος προσέγγισης των φιλάθλων της.

Συνοψίζοντας, η ομάδα αρχικά θα πρέπει να αποκαταστήσει ολοκληρωτικά την εσωτερική της αγωνιστική της ηρεμία, ώστε σύντομα να μετρήσει τις δυνάμεις της και να οριοθετήσει στόχους που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι ξεκάθαρο πως η Παναχαϊκή αποδίδει καλύτερα με τον κόσμο στο πλευρό της και αυτό το κλίμα που επικρατεί δεν βοηθά κανέναν. Με σύνεση και ψυχραιμία από όλους τους φορείς και τους απλούς φιλάθλους, έχει όλα τα φόντα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα που επιτέλους ξεκινά την Κυριακή.