Η ανανέωση της Εθνικής περατώθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Η "επίσημη ανανέωση " ξεκίνησε το χτίσιμο της στα μέσα Ιουλίου με πολλά προβλήματα και ελάχιστους υποστηρικτές της νέας προσπάθειας για τη διατήρηση μας στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και την εξασφάλιση της συμμετοχής μας στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Η Εθνική μας με τον τίμιο ιδρώτα των παιδιών, που πάλεψαν με απαράμιλλο πάθος για να πετύχουν την διατήρηση της αξιοπρέπειας μας, που έχουμε πλέον 24 χρόνια στο ευρωπαϊκό στερέωμα, τα κατάφερε και έκανε την υπέρβαση εξασφαλίζοντας την 6η θέση και συνάμα το εισιτήριο για την Προολυμπιάδα. Δυστυχώς, μπορούσαμε καλύτερο πλασάρισμα στο τουρνουά αλλά έχει τεράστια σημασία η επίτευξη του στόχου που είχαν ορίσει εξ αρχής στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Από αυτήν την διοργάνωση σφυρηλατήθηκαν νέοι ηγέτες, μπήκαν καινούρια στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού μας και φάνηκε ξεκάθαρα ότι και παρόν είχαμε και το μέλλον μας προδιαγράφεται λαμπρό. Το προπονητικό επιτελείο δεν λάθεψε στην επιλογή του ρόστερ, αλλά στα κρίσιμα παιχνίδια έδειξε ότι δεν μπορούσε να καθοδηγήσει την φρεσκάδα και την ενέργεια των παιδιών. Καλό θα ήταν να προστεθεί μέλος στο τεχνικό επιτελείο και να μην μπούμε στην διαδικασία αλλαγής της υπάρχουσας κατάστασης. Οι διεθνείς μας πελαγοδρόμησαν με τους Γάλλους στην τελευταία περίοδο γιατί το πλάνο του πάγκου δεν είχε σωστό προσανατολισμό σε άμυνα και επίθεση.

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ πιθανή με τις επιστροφές των τραυματισμένων διεθνών και με μια ενδεχόμενη συνεργασία του κ. Ζούρου και με άλλον καταξιωμένο Έλληνα προπονητή. Αποδείξαμε ότι είμαστε στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ και είναι εφικτό να μείνουμε παντοτινά σε τόσο υψηλό επίπεδο.