«Παντρεύει» καλά νέους και παλιούς ποδοσφαιριστές

 Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να κέρδισε παίζοντας ουσιαστικά καλό ποδόσφαιρο μόνο για 30 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός έβγαλε τρία πολύ καλά και χρήσιμα συμπεράσματα.


Το πρώτο είναι ο χαρακτήρας που διαθέτει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το μέταλλο του νικητή που φαίνεται και στα φιλικά παιχνίδια ακόμη και αν δεν παίζει σε όλο το διάστημα καλά όπως θέλει ο προπονητής.


Η "γαλανόλευκη" σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται ότι σημασίας είναι το παιχνίδι και με οποιονδήποτε αντίπαλο δείχνει σοβαρότητα, απόλυτα συγκεντρωμένη στον στόχο της και αποτελεσματική.


Ο Φερνάντο Σάντος εξάλλου παραμονή του αγώνα με τους Ιρλανδούς είχε πει πως μπορεί να είναι φιλικό, αλλά στα φιλικά έχει αξία και η νίκη.


Και πως να μην έχει άλλωστε από την στιγμή που ακόμη και σε τέτοια παιχνίδια μετράνε τα αποτελέσματα στην Παγκόσμια κατάταξη.


Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ο Χοσέ Χολέμπας. Ο παίκτης του Ολυμπιακού κατά γενική ομολογία ως αριστερός μπακ δεν έκανε και πολύ καλό EURO τον Ιούνιο.


Ο Φερνάντο Σάντος στο φιλικό με την Ιρλανδία και στην 10η συμμετοχή του Χολέμπας τον χρησιμοποίησε στην φυσική του θέση.


Το αποτέλεσμα δικαίωσε τον Πορτογάλο. Ο Χολέμπας έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι έχοντας έναν παίκτη πίσω του (σ.σ. Σταφυλίδης), βοήθησε επιθετικά, έβγαινε και ως κρυφός επιθετικός δίπλα σε Μήτρογλου και Σαμαρά και μάλιστα σκόραρε για πρώτη φορά με την "γαλανόλευκη" δίνοντας τη νίκη στην Ελλάδα.


Τρίτο και καλύτερο συμπέρσμα από το φιλικό στο Δουβλίνο το νέο "αίμα" της Εθνικής. Κώστας Σταφυλίδς και Παναγιώτης Ταχτσίδης άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά, αφήνοντας ικανοποιημένο τον Σάντος και τους φιλάθλους να γνωρίζουν πως η Ελλάδα έχει ταλέντο και μια νέα φουρνιά που έρχεται.


Ο Σταφυλίδης ναι μεν είχε άγχος και φάνηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο κατά την διάρκεια άρχισε να δείχνει τον καλό του αγωνιστικό εαυτό.


Προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, βοηθούσε τον Χολέμπας και στην συνέχεια τον Φορτούνη, ενώ έβγαινε πρώτος στην μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις.


Για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη το ντεμπούτο ήταν πολύ καλό. Ο μέσος της Ρόμα ήταν από τους καλύτερους της Εθνικής.


Η παρουσία του δέσποζε στην μεσαία γραμμή, έπαιζε με την μπάλα κάτω, με σωστές μεταβιβάσεις δείχνοντας πως με τέτοιες εμφανίσεις και δουλειά θα είναι αναντικατάστατος τα επόμενα χρόνια.


Σαφώς από τα παραπάνω ο Φερνάντο Σάντος μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι, όπως και όλοι οι Έλληνες, καθώς άπαντες βλέπουν πως σταδιακά ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός "παντρεύει" τον βασικό κορμό, με νέους ταλαντούχους παίκτες που θα οδηγήσουν την Εθνική μας στα επόμενα χρόνια