Ομάδα φτιαγμένη για τίτλους

 Ο Ολυμπιακός σήμερα κάνει πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ (σε ζωντανή σύνδεση, στις 21:00 στο Novasports 2 HD), ξεκινώντας στην αφετηρία της διοργάνωσης ως κάτοχος του τροπαίου.


Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε στην συνέντευξη τύπου  που έδωσε για την νέα χρονιά των «ερυθρολεύκων» στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, ότι η ομάδα φέτος έχει μεγαλύτερη πίεση και παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει την έδρα του Θρύλου. Συγχρόνως, ο Μπαρτζώκας υποστήριξε ότι ο Θρύλος είναι φτιαγμένος για τίτλους.


Αρχικά ο 48χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε για την πρεμιέρα της ομάδας του με την Κάχα «Αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας στην ουσία, με αυτό το παιχνίδι γιατί το ματς του Κυπέλλου αποδείχτηκε διαδικαστικό. Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει η πρεμιέρα. Η εμπειρία και η στατιστική δείχνει πως πάντα οι πρεμιέρες είναι δύσκολες.


Ανεξάρτητα που παίζουμε στην έδρα μας. Ο όμιλος μας, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ ανοιχτός. Από όση ενημέρωση έχω, όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο ρόστερ. Δεν θα είναι κανένα παιχνίδι εύκολο. Εμείς αρχίζουμε με παιχνίδι στην έδρα μας, με μια αντίπαλο, πιο έτοιμη από εμάς γιατί έχει περισσότερα επίσημα ματς. Θεωρώ πως η Κάχα είναι ένα βήμα πιο μπροστά από εμάς».


Ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην συνέχεια για την ετοιμότητα των ομάδων αλλά και για την θέληση όλων να επικρατήσουν του πρωταθλητή Ευρώπης. Συγκεκριμένα είπε πως «κατά τη γνώμη μου καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτή την περίοδο. Όσο και αν πιέσεις τους παίκτες στα φιλικά, κανείς δεν είναι έτοιμος. Ίδιος κορμός, άλλος προπονητής για εμάς ενώ η Κάχα έχει τον ίδιο κόουτς εδώ και χρόνια. Πέρσι αποκλείστηκε από τον πρώτο όμιλο, και αυτό θα είναι έξτρα κίνητρο γι’ αυτούς γιατί είναι ομάδα με ιστορία, με φιλοδοξίες. Ένα έξτρα κίνητρο γι’ αυτούς είναι να νικήσουν τους Πρωταθλητές Ευρώπης».


Σε όλους είναι γνωστό ότι οι Βάσκοι έρχονται στο ΣΕΦ με αρκετές απουσίες, ενώ βασικά στελέχη τους δεν είναι 100% έτοιμοι για το ματς με τους Πειραιώτες. «Έχουν πολλά προβλήματα τραυματισμών, σε αυτό το επίπεδο δεν νομίζω να λένε άλλα και να γίνονται άλλα, οπότε ξέρουμε για μια δεδομένη απουσία. Από εκεί και πέρα ο Μπιέλιτσα είναι εδώ, αλλά απείχε από τις τελευταίες προπονήσεις.


Αν δεν παίζει ο Λάμπε, θα παίζει με Νοτσιόνι στο «5». Θα επιτίθεται κατά κόρον στο καλάθι. Αλλά όταν παίζει ο Λάμπε, είναι εξαιρετικός από μέση απόσταση. Το πιο σημαντικό είναι να ματσάρουμε τον ρυθμό, είτε στο πέντε πέντε είτε στο τρανζίσιον. Όλοι παίζουν με πρόσωπο, ευέλικτοι και σουτάρουν καλά, ιδιαίτερα απ΄ έξω».


Από την μεριά των «ερυθρόλευκων» απουσιών και το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα του με την Κάχα σχολίασε «εμείς γνωρίζετε το πρόβλημα που είχαμε με τον Λο, πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Εδώ και 4 μέρες είναι μαζί μας, θα είναι 12αδα και θα χρησιμοποιηθεί, όχι για πολύ και συνεχόμενα.


Θέλουμε να παίξει αρκετά διαστήματα από λίγο. Προχθές έπαθε διάστρεμμα ο Στράτος, πρησμένο πόδι χθες, καλύτερα σήμερα και αύριο θα αποφασίσουμε. Ο Πρίντεζης στο «3» δεν θα παίξει. Ο Χάινς θα παίζει σαν «4». Ο Πρίντεζης στο «3» αύριο δεν θα αγωνιστεί.


Αν δεν είναι ο Παπανικολάου στην πεντάδα εκείνη τη στιγμή, θα παίξουμε με τρεις γκαρντ», ενώ για τα δυνατά φιλικά που έπαιξαν οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας στην διάρκεια  της προετοιμασίας τους υποστήριξε «Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο παίξαμε αυτά τα φιλικά παιχνίδια. Είμαι ευχαριστημένος από τη διοίκηση και από  τη δουλειά μας. Θα αισθανόμουν πολύ ανασφαλής αν δεν είχαμε δώσει τόσο δυνατά φιλικά. Ποτέ δεν είσαι ήρεμος σε πρεμιέρα και στην Ευρωλίγκα.


Μας ενδιαφέρει να παίξουμε καλά και μέσω των επίσημων παιχνιδιών θα βελτιωνόμαστε. Πρέπει να πάμε στο TOP-16, αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Δεν θα είναι εύκολο. Όπως η υγεία, το πρόγραμμα, υπάρχουν πολλοί και αστάθμητοι παράγοντες. Το TOP-16 θα το σκεφτούμε πιο μετά και θα το δούμε, εάν έχεις κάνει λάθος εντός έδρας, σου δίνει τη δυνατότητα να το διορθώσεις».


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και για τον κόσμο που ελέω των δύσκολων καιρών που ζούμε στην χώρα μας θα πρέπει να βρεθεί στο πλευρό των παικτών του. «Όσοι ήταν πέρσι κατάφεραν να κερδίσουν την αγάπη του κόσμου. Ξέρετε το μέγεθος του Ολυμπιακού και τη δημοφιλία του. Εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι, όσο περισσότεροι έρθουν σε εμάς λόγω της οικονομικής κρίσης. Θέλουμε τη συμπαράσταση, ιδίως στα νεκρά διαστήματα του. Θα έχει διακυμάνσεις, όσον αφορά τη συμπαράσταση μας. Να είναι σίγουροι όλοι πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο».


Σε ερώτηση για το αν είναι μεγαλύτερη η πίεση στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού την φετινή χρονιά ο  κόουτς των «ερυθρολεύκων» επισήμανε  «Ναι βλέπω μεγαλύτερη πίεση. Πολλά λέχθηκαν για την περσινή ομάδα του Ολυμπιακού. Όλα τα credit πάνε σε αυτούς τους ανθρώπους. Θα ήθελα να σας θυμίσω πως κάθε νίκη πανηγυριζόταν σαν ένα μεγάλο γεγονός. Δεν πρέπει να πάρουμε τίποτα δεδομένο. Καλύτερη ομάδα φέτος από αυτή που ξεκίνησε πέρσι. Πρέπει να περάσει ένα διάστημα. Σίγουρα είμαστε μια ομάδα που δουλεύουμε 2 μήνες και δεν είμαστε σε επίπεδο να παίζουμε 40 λεπτά καλά. Προσπαθώ να πείσω όλους πως δεν υπάρχει εύκολο ματς.


Δεν είμαστε ομάδα που ξεχωρίζει στην Ευρωλίγκα για το μπάτζετ της. Εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια της διοίκησης, δεν είμαστε εμείς το φαβορί. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, δεν είμαστε ομάδα που θα κερδίσει ακόμη και αν δεν παίζει καλά».


Τέλος για την πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα και για το ότι ουσιαστικά θα… μπει στα παπούτσια του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο ματς των Πειραιωτών δήλωσε: «Καταρχήν δεν μπορώ να πω στα παπούτσια του κόουτς, γιατί φοράω μεγαλύτερο νούμερο (γέλια). Είναι λάθος η σύγκριση με τον Ίβκοβιτς. Είναι η τελευταία φορά που μιλάω για τον εαυτό μου. Υπάρχει μια πολύ καλή ομάδα, μια στελέχωση γύρω από την ομάδα που κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη. Χρειάζεται να διαχειριστώ την πίεση που υπάρχει και να παρουσιάσουμε μια καλή ομάδα.


Ο φετινός Ολυμπιακός είναι μια ομάδα φτιαγμένη για τίτλους, τώρα το αν θα το πετύχουμε είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Δεν έχω να πω στον κόσμο τίποτα, ο κόσμος αγαπάει τον Ολυμπιακό όποιος και αν είναι ο προπονητής, όποιοι και αν είναι οι παίκτες. Επειδή ο κόσμος αγαπάει και τη νίκη, αυτό θα είναι το καλύτερο σενάριο και ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός».


Συγχαρητήρια στους προέδρους του Ολυμπιακού και την τεχνική ηγεσία για την διατήρηση του περσινού βασικού κορμού, έδωσε ο Βασίλης Σπανούλης.


Ο αρχηγός του Θρύλου, μίλησε στην κάμερα της Nova για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με την Κάχα Λαμποράλ, τονίζοντας πως ο Θρύλος είναι ένα βήμα μπροστά από τους άλλους.


«Πιστεύω πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Αν νομίζουμε πως με μία μεγάλη χρονιά, όλα έχουν λυθεί, όλα είναι τέλεια, θα είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα έχουμε κάνει. Ίσως η χρονιά που κάναμε, με τους δύο μεγάλους τίτλους που κατακτήσαμε, γα εμένα θα πρέπει να είναι η αφετηρία για τις επόμενες χρονιές και όχι ότι είναι το TOP και δεν μπορεί να γίνει καλύτερο.


Θέλουμε να πούμε συγχαρητήρια στους προέδρους, στον προπονητή μας που ήθελε την ίδια ομάδα. Στους προέδρους που έκαναν αυτά που είχαν σχεδιάζει και πήραμε δύο πάρα πολύ καλούς παίκτες, πάρα πολύ καλά παιδιά που ταιριάζουν στη φιλοσοφία της ομάδας. Να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που ήταν πέρσι μαζί μας και έφυγαν, γιατί όλοι βοήθησαν για να επιτευχθούν οι στόχοι.


Ξεκινάμε ένα βήμα μπροστά από όλους, αλλά ίσως μας φτάσουν οι υπόλοιπες ομάδες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, γιατί οι περισσότερες ομάδες της Ευρώπης είναι καινούργιες. Εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ, γιατί όταν φτάσουν το δικό μας επίπεδο, εμείς με τη δουλειά μας να είμαστε πάλι μπροστά από αυτούς».


Αν είναι βατός ο όμιλος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα:


«Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολος όμιλος. Ο δικός μας και του Παναθηναϊκού είναι οι πιο δύσκολοι όμιλοι. Στην Ευρωλίγκα αν κάνεις μία ήττα στην έδρα σου τα πράγματα δυσκολεύουν, πρέπει να κρατήσουμε το αήττητο στο ΣΕΦ και όσες περισσότερες νίκες μπορούμε εκτός».