Το σκουλήκι σέρνεται στο Ελσίνκι


Τι γυρεύει ένα "σκουλήκι" στην παγωμένη Φινλανδία; Άβυσσος η ψυχή του Ντένις Ρόντμαν. Ο 44χρονος παρηκμασμένος αστέρας του ΝΒΑ θα κουβαλήσει όλες τις ιδιορρυθμίες του στο Ελσίνκι προκειμένου να φορέσει για μερικά λεπτά τη φανέλα της Τόρπαν Πογιάτ σε αγώνα πρωταθλήματος!


Η σκανδιναβική πρωτεύουσα ήδη κινείται στον αστερισμό του διάσημου βαψομαλλιά καθώς οι πολυάριθμοι φανς προετοιμάζουν θερμή υποδοχή στον άλλοτε άσο των Σικάγο Μπουλς. Ο Ρόντμαν αναμένεται να αφιχθεί στο Ελσίνκι το πρωί του Σαββάτου και από το αεροδρόμιο θα κατευθυνθεί στο γήπεδο.


Μπάσκετ και πάρτι


Η συμφωνία που έχει κάνει είναι να παίξει το λιγότερο 15 λεπτά με τη φανέλα της ToPo κόντρα στην Χόνκα και εν συνεχεία να πάρει μέρος σε ένα πάρτι στη ντίσκο "Stockholm".


Τα συναισθήματα του κόουτς


"Μάλλον δεν θα χρησιμοποιήσω πολύπλοκα συστήματα. Για πρώτη φορά θα κοουτσάρω κάποιον που είναι μεγαλύτερος από μένα" τόνισε χαριτολογώντας ο τεχνικός της φινλανδικής ομάδας, Πέκα Σάλμινεν.


Πλώρη για νέο ρεκόρ


Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα μπάσκετ στην χώρα κατέχει Τόρπαν Πογιάτ που είχε προσελκύσει 6.700 θεατές πριν από περίπου δέκα χρόνια σε τελικό πρωταθλήματος απέναντι στην Κούβοτ Κούβολα. "Έχουμε διαθέσει ήδη 5.500 εισιτήρια και υπάρχουν ακόμη 3.000 πρoς πώληση" δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής, Άλέξι Βαλαβουόρι που θεωρεί ότι το ρεκόρ θα καταρριφθεί.


Πρόβλημα με τον αριθμό των ξένων


Το πρόβλημα για την Τόρπαν έγκειται στο γεγονός ότι διαθέτει ήδη δύο ξένους παίκτες. Πρόκειται για τον νεοφερμένο Ντάλας Λόγκαν και τον Φιλ Χάικι. Ωστόσο αναμένεται να βρεθεί μία φόρμουλα προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή του Ρόντμαν από την στιγμή που ο Χάικι μπορεί να αγωνιστεί και ως Φινλανδός λόγω της πολυετούς παρουσίας του στη χώρα.


Σε καλή κατάσταση ο Ντένις


Από την πλευρά του ο "wοrm" επαναλαμβάνει ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση αν και έχει να αγωνιστεί σε παιχνίδι για το ΝΒΑ από το 2000. Ο Ρόντμαν πάντως είχε υπογράψει συμβόλαιο και με ομάδα από το ΑΒΑ (Τιχουάνα Ντράγκονς).


Ξεσηκωμός


Το μπάσκετ δεν είναι διαδεομένο στην βόρεια Ευρώπη και δη στην Φινλανδία, όμως η επικείμενη άφιξη του μεγάλου σταρ έχει αναγκάσει δεκάδες ρεπόρτερς από τις γειτονικές χώρες να σπεύσουν να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν από κοντά όλες τις κινήσεις του.


Έχει παρελθόν στη Φινλανδία


Ο πρωταγωνιστής στο φιλμ "Double Team" είχε κλέψει την καρδιά των Φινλανδών καθώς είχε πάρει μέρος και στον ετήσιο διαγωνισμό "κουβαλήματος γυναικών" που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σκανδιναβία.