Ραντεβού στην Πράγα

Η αρχή έγινε στην Πόλη με... πράσινο χρώμα. Το τέλος θα γραφτεί στην Πράγα, ας ελπίσουμε σε κόκκινο, πράσινο ή κίτρινο φόντο, αυτά δηλαδή που απαρτίζουν την "παλέτα" της Ελλάδας στην Ευρωλίγκα.


Στην αφετηρία ξεκινούν 24 ομάδες χωρισμένες σε τρία γκρουπ. Από αυτές θα προχωρήσουν οι πέντε καλύτερες κι η καλύτερη 6η που θα συμπληρώσουν τους 16 "μονομάχους" της δεύτερης φάσης. Εκεί θα γίνει μια νέα κλήρωση (4 όμιλοι των 4), με τους δύο πρώτους του κάθε γκρουπ να σχηματίζουν τα "ζευγάρια" της προημιτελικής φάσης, που ακολουθεί το σύστημα των πλέι-οφ, πριν προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φάιναλ-φορ.


Τον πρώτο λόγο έχει φυσικά η (δις) πρωταθλήτρια Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μόνο που φέτος δεν υπάρχει το απόλυτο φαβορί, όπως ήταν πέρσι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ίσως επειδή φέτος έγιναν πολλές και σημαντικές μεταγραφές, ίσως επειδή το φάιναλ-φορ θα γίνει σε ουδέτερο έδαφος.


Η Μπαρτσελόνα του Κακιούζη, η Φορτιτούντο του Κόμματου, η Μπενετόν του Ζήση, η ΤΣΣΚΑ του Παπαλουκά, αλλά ακόμη η Τάου και φυσικά ο Παναθηναϊκός ξεκινούν με μια καλή θέση στην pole position.


Ολυμπιακός κι ΑΕΚ ξεκινούν με "μετρημένες" προσδοκίες, αν και στο παρελθόν έχουν δείξει ικανοί για την υπέρβαση.


Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση όμως η... θεωρία πάει περίπατο.


Ραντεβού στην Πράγα