Μιχάλης Κακιούζης: O αρχηγός της εθνικής μας ομάδας


Λένε ότι τα όνειρα συνήθως μένουν απραγματοποίητα, αλλά για τον Μιχάλη Κακιούζη, το συγκεκριμένο ρητό δεν ισχύει. O αρχηγός της εθνικής μας ομάδας ζει το δικό του όνειρο, από το καλοκαίρι, όπου μετακόμισε στην κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη και στην μεγάλη Μπαρτσελόνα.


Μάλιστα οι μαγικές στιγμές του καλοκαιριού ήρθαν και «έδεσαν» θαυμάσια με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Ελλάδα στο Βελιγράδι.


Το athlitikanea.gr βρέθηκε στη Βαρκελώνη με την ευκαιρία των δύο αναμετρήσεων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αντίστοιχα, με την Μπαρτσελόνα και είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την αγάπη του κόσμου για τον δικό μας Μιχάλη.


Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, υπήρχαν αρκετοί σκόρπιοι Ελληνες στις κερκίδες του «Παλάου Μπλαουγκράνα» που άρχισαν από νωρίς να φτιάχνουν κλίμα... Ελλάδας για τον Μιχάλη, ενθαρύνοντάς τον με συνθήματα υπέρ του.


Όταν άρχισε η παρουσίαση των παικτών, με το που ακούστηκε η φράση «Κακιούζης» από όλα τα σημεία του γηπέδου (ήταν σχεδόν γεμάτο) το χειροκρότημα ήταν απίστευτα ζεστό και ξεπέρασε αυτό των υπόλοιπων παικτών, με εξαίρεση ίσως του Χουάν Ναβάρο, που αποτελεί το αγαπημένο παιδί της εξέδρας.


Σε κάθε προσπάθεια του Μιχάλη, ακόμα και όταν έχασε στην ίδια φάση δύο λέι απ, ο κόσμος χειροκροτούσε και όταν βέβαια πετύχαινε καλάθι ή έδινε ασίστ, γινόταν χαμός.


«Μου έχουν δείξει ήδη την αγάπη τους, παρά το γεγονός ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς. Με έκαναν από την πρώτη στιγμή να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου και αυτό μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Στο δρόμο μου δείχνουν επίσης την εκτίμηση που έχουν προς το πρόσωπό μου και εγώ θα προσπαθήσω να το ανταποδώσω στο γήπεδο» μας λέει ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που έχοντας μάθει φαρσί τα ιταλικά από τα τρία χρόνια στη Σιένα, έχει ήδη ξεκινήσει τα ισπανικά, που του φαίνονται πλέον πιο εύκολα.


«Ηδη μαθαίνω τις πρώτες μου λέξεις και αυτό με βοηθάει στην καθημερινότητα. Οταν παίζεις στο εξωτερικό, αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα» μας λέει.


Η πλάκα στα αποδυτήρια είναι μεγάλη και η σχέση μεταξύ των παικτών πολύ καλή. Μάλιστα όταν λείπει ο...δικτάτορας Ντούσκο Ιβάνοβιτς, οι πλάκες γίνονται πιο άνετα όπως αυτή που ήμασταν μάρτυρες με τον Μπαζίλε να πειράζει τον φίλο του «Γκρέγκο».


«Πράγματι το κλίμα είναι υπέροχο στην ομάδα και σε αυτό ίσως βοηθάει ότι έχουμε έρθει αρκετοί νέοι παίκτες και τώρα «δένουμε» όλοι μαζί σε σύνολο. Οι στόχοι της ομάδας είναι λογικό να είναι πάντα υψηλή αφού το όνομα και μόνο της Μπαρτσελόνα τα λέει όλα» υποστηρίζει ο «Μίτσελ» όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά στη Βαρκελώνη.


Η αύρα της Καταλωνίας είχε συνεπάρει τον Μιχάλη, εδώ και καιρό, όταν έπαιξε με την ΑΕΚ στο φάιναλ φορ του 1998, αλλά και με την Σιένα, στο φάιναλ φόρ του 2003 και στο μυαλό του είχε «ζωντανέψει» αυτό το όνειρο που έγινε πραγματικότητα το καλοκαίρι.


Στην επίσημη παρουσίασή του από τον ίδιο τον πρόεδρο Χουάν Λαπόρτα, τον περασμένο Ιούλιο, ο «Μίτσελ» παραδέχτηκε ότι από μικρός ήταν Μπαρτσελόνα, όχι επειδή έτσι συνηθίζουν να λένε όλοι όσοι παίρνουν μεταγραφή σε κάποια ομάδα, αλλά επειδή διάβαζε το κόμιξ με την πορεία του Καταλανού ποδοσφαιριστή Ερικ Καστέλ, που ήταν και ο ήρωας της ιστορίας.


«Είναι εξαιρετικός παίκτης, που εκτός από τα φανερά του προσόντα διακρίνεται και για την εξυπνάδα του. Προσαρμόζεται πολύ εύκολα στο σύστημα της ομάδας και έχει άψογη συνεργασία με τους συμπαίκτες του. Παίζει πολλές φορές λες και ήταν καιρό στην ομάδα» μας εκμυστηρεύτηκε ο νέος προπονητής των Καταλανών Ντούσκο Ιβάνοβιτς που είχε θέσει ώς έναν από τους βασικούς στόχους την απόκτηση του Μιχάλη Κακιούζη.


Κάτι που μας παραδέχτηκε και ο γενικός διευθυντής της ομάδας και γνωστός από τη θητεία του στο παγκόσμιο μπάσκετ (αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα) Ζόραν Σάβιτς.


«Είχα την ευκαιρία να τον θαυμάσω για άλλη μια φορά στην πατρίδα μου στη Σερβία και στο ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου, όπου η Ελλάδα πήρε το ευρωπαϊκό. Αφού δεν το πήραμε εμείς, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί και είναι τιμή μας που έχουμε έναν πρωταθλητή Ευρώπης στο ρόστερ μας. Είναι παίκτης ομάδας και έχει εξαιρετικές κινήσεις ακόμα και χωρίς τη μπάλα. Νομίζω ότι είναι από τους πιο έξυπνους ευρωπαίους παίκτες και αποτελεί μια από τις καλύτερες μεταγραφές μας» λέει ο Ζόραν Σάβιτς.


Ο Κακιούζης έχει ήδη πάρει τη φανέλλα με το νούμερο 20 (το ίδιο είχε και την πρώτη του χρονιά στη Σιένα) αφού το 15 ήταν αδύνατον να το φορέσει. Ανήκε στον μεγάλο Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο και η φανέλλα του είναι αναρτημένη στην οροφή του «Παλάου Μπλαουγκράνα».


Στο γειτονικό «Καμπ Νού» ο Μιχάλης Κακιούζης έχει την ευκαιρία να βλέπει μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Βραζιλιάνος Ροναλντίνιο, ο Καμερουνέζος Σαμουέλ Ετό ή ο Αργεντίνος Μέσι.


«Πραγματικά έκανα ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα. Θεωρώ το ισπανικό πρωτάθλημα το καλύτερο του κόσμου μετά το ΝΒΑ και νοιώθω υπερήφανος που ανήκω στη μεγάλη Μπαρτσελόνα. Η οργάνωση αυτής της ομάδας δεν περιγράφεται με λόγια είναι απίστευτη» μας λέει, ενώ ήδη έχει δώσει τους πρώτους αγώνες πρωταθλήματος (με τον Ολυμπιακό ήταν η πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα) οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μεσημέρι, μια σκέψη που είχε γίνει και στη χώρα μας, αλλά που ποτέ δεν υιοθετήθηκε.


«Δυο φορές έχουμε παίξει στις 12.30 το μεσημέρι και στο γήπεδο υπήρχαν 5500-6000 θεατές. Ο κόσμος ανταποκρίνεται πάρα πολυ στο συγκεκριμένο μέτρο» μας λέει ο Μιχάλης Κακιούζης που βρίσκεται στη φάση που μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Αναστασία, έχουν αρχίσει να επιπλώνουν το νέο τους σπίτι.


Η Βαρκελώνη έχει ήδη αρχίσει να φορά τα γιορτινά της για τα Χριστούγεννα, αλλά το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων έκανε ήδη την εμφάνισή του στο Μιχάλη Κακιούζη με τους τρείς μάγους να του κάνουν το καλύτερο δώρο. Ενα συμβόλαιο στην ομάδα της καρδιάς του, μαζί με την ΑΕΚ την οποία ποτέ δεν ξεχνά, όσα χρόνια και αν παίζει μακριά από το ελληνικό πρωτάθλημα.


Να είσαι καλά Μιχάλη, να χαιρόμαστε να σε βλέπουμε.