Athens Tuning Show. Give me FUEL. Give me FIRE

athens-tuning-show-give-me-fuel-give-me-fire


Το διεθνές Athens Tuning Show τελείωσε και αυτό που μας έμεινε ήταν καταπληκτικές αναμνήσεις και η λύπη όταν μας είπαν: “Σας ευχαριστούμε που ήρθατε, ελπίζουμε να τα ξαναπούμε”.


Αυτά που είδαμε δεν περιγράφονται με λέξεις. Ακόμα και η πλούσια Ελληνική γλώσσα αδυνατεί να χωρέσει σε λίγες κόλες χαρτί τα όσα διαδραματίστηκαν στο Ελληνικό.


Τα άλογα ήταν πολλά μα πάρα πολλά. Συνολικά 90.000 "καθαρόαιμα" βρέθηκαν στις πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και προς ευχαρίστηση όλων μας τα περισσότερα τέθηκαν σε λειτουργία δίνοντας μας στιγμές ηδονής.


Αυτοκίνητα (ο Θεός να τα κάνει) μηχανές και γυναίκες, ο παράδεισος του κάθε αρσενικού για πέντε ημέρες. Το... χειρότερο κάρο σταμάτησε το κοντέρ της δυναμομέτρησησης στα 300 άλογα.


Πρόκειται για ένα παλιό Nissan Silvia S14 το οποίο όντας το πιο αργό της έκθεσης έχει στα στατιστικά του 0-100 km σε 5,4 δευτερόλεπτα. Και όμως αυτό είναι το πιο αργό αυτοκίνητο της έκθεσης.


Στο ακριβώς αντίθετο άκρο βρίσκεται το Nissan SkylineR33 Drag RII. Μόνο και μόνο το όνομά του τρομάζει, πόσο μάλιστα τα 1300 άλογα που κρύβει κάτω από το καπό.


Και να σκεφτεί κανείς πως κατασκευάστηκε να.... πετάει το 1998 με τα χρονόμετρα να σταματούν για το 0-100 σε μόλις τρία δευτερόλεπτα!


Όλα αυτά όμως δεν γίνονται με τις προσευχές στον προστάτη των βελτιωμένων (φτιαγμένων) αυτοκινήτων, αφήστε που δεν υπάρχει, αλλά βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη και με αρκετό μεράκι.


Τον τελευταίο παράγοντα δεν μπορούμε να τον μετρήσουμε και αν μπορούσαμε θα βάζαμε την ένδειξη “αξία: ανυπολόγιστη” αλλά όσον αφορά το οικονομικό το κόστος του φτάνει στα 150.000 ευρώ. Ποσό που ξόδεψε ο ιδιοκτήτης για να το βελτιώσει μόνο. Αποτέλεσμα όλων αυτών; Τα 330 km πραγματική τελική ταχύτητα!!!


Τα παραπάνω όμως είναι λόγια και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να σου “ανοίξουν την όρεξη”. Τα αυτοκίνητα που υπάρχουν είναι πολλά και... καλά καθώς βρίσκονται εκεί τα 100 καλύτερα της Ευρώπης.


Terry Grant, the only one...


Στην έκθεση δεν είχε μόνο “στημένα” τετράτροχα για να χαζέψεις. Ο Τέρι Γκραντ έφερε στην Ελλάδα τα... δικά του μωρά και παρουσίασε ένα απίστευτο πρόγραμμα στην live arena, που δύσκολα περιγράφεται. Τα Show όμως δεν σταματήσανε εκεί. Υπήρχαν drift arena αλλά και dragster πίστα.


Ο καλύτερος stuntman στον κόσμο ήταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και όπως δηλώνει ο ίδιος το απόλαυσε. Κάτοχος 11 παγκοσμίων ρεκόρ έχει τρέλα με τα αυτοκίνητα από την ηλικία των 8 ετών.


Όπως μας είπε από τότε οδηγάει τετράτροχο και από την ηλικία των 8 ½ έχει μπλεξίματα με την αστυνομία καθώς μία μέρα που “έκλεψε” το αυτοκίνητο του πατέρα του αλλά δυστυχώς για τον ίδιο δύο στενά πιο κάτω υπήρχε μπλόκο της αστυνομίας και όπως ήταν φυσικό τον σταμάτησαν αφού καλά καλά δεν φαινόταν!


Οι άρχοντες της παραλιακής


Στο Ελληνικό βρέθηκαν όλα όσα αφορούν το αυτοκίνητο τόσο μηχανικά όσο και εμφανισιακά. Όλα σχεδόν τα club βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν στο κοινό τη... ζωή τους. Γιατί όλα τα αυτοκίνητα κουβαλάνε πολύ μεράκι και δουλειά από τους ιδιοκτήτες.


Αυτοί που ξέραμε και δεν βλέπαμε


Οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με την elite της ελληνικής και διεθνούς Βελτιωτικής Σκηνής! Οι πιο καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου της Βελτίωσης από την Ελλάδα, πολλοί εκπρόσωποι της Αυτοκινητοβιομηχανίας και εκθέτες από την Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία θα παρουσίασαν τα προϊόντα τους στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο.


Εκεί βρέθηκαν και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών του χώρου (SEMA), αλλά και των μεγαλύτερων Εκθέσεων Βελτίωσης της Ευρώπης (Autosport International, Paris Tuning Show).


Τα καλύτερα ήταν εδώ


Tα 17 καλύτερα, πιο βελτιωμένα και πιο γνωστά αυτοκίνητα από όλη την Ευρώπη και την Α. Ανατολή πάτησαν... πόδι στην Ελλάδα! Στο πλαίσιο της εκδήλωσης European Show Cars, στον εσωτερικό εκθεσιακό χώρο οι επισκέπτες θαύμασαν από απόσταση αναπνοής κορυφαία αυτοκίνητα.


Μεταξύ των αυτοκινήτων περιλαμβάνεται το (σας είπαμε παραπάνω για αυτό)Skyline Unlimited V12 Turbo 1.000Ps, η Porsche Cayenne Gemballa GT750 750Ps αξίας €360.000, το Nissan Skyline R33 Drag RII Top Secret 1.300Ps και το Mitsubishi Evo 6 RC Developments, το οποίο με ιπποδύναμη παραπάνω από 930 ίππους είναι το πιο δυνατό Mitsubishi Evo στον κόσμο.


Απίστευτο θέαμα, παράτολμη δεξιοτεχνία και ριψοκίνδυνα stunts από κορυφαίους διεθνείς stunt men! Στην ιδανικά διαμορφωμένη πίστα, οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα οδηγικών ικανοτήτων και οριακών επιδείξεων δεξιοτεχνίας από τρανταχτά ονόματα του χώρου, μεταξύ των οποίων ο Terry Grant, κάτοχος 11 παγκόσμιων ρεκόρ, και η ομάδα drift “Steer from the Rear”, της οποίας τα μέλη καθήλωσαν το κοινό.


Top Fuel Dragster


Έχουν ιπποδύναμη 5.000 ίππους και καλύπτουν τα 402 μέτρα από στάση σε 4,914sec, με ταχύτητα εξόδου 461km/h! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όχι ένα αλλά δυο (!!!) Top Fuel dragster από Μεγάλη Βρετανία, με τους εκκωφαντικούς V8 κινητήρες, τη δυνατή μυρωδιά νιτρομεθανόλης και το απίστευτο look τους.


Η κατάσταση των ώρα που γύρισε η μίζα αποπνικτική. Η αναπνοή γινόταν με δυσκολία αλλά όλοι έμειναν για να δουν κάτι που ίσως δεν ξαναδούν στην ζωή τους. Και το κλεισιμο έγινε με ένα δώρο από του τους μηχανικούς, οι οποίοι έλυσαν τον κινητήρα. Σας ευχαριστούμε...


Babes from another planet...


Φυσικά στην έκθεση κυκλοφορούσαν και όμορφες υπάρξεις οι οποίες τράβηξαν ουκ ολίγες φορές τα βλέμματα από τα γυαλισμένα αυτοκίνητα. Αιθέριες υπάρξεις οι οποίες έδεναν απόλυτα με τα “διαολεμένα” μοτέρ. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους επισκέπτες, επειδή η εκδήλωσή ήταν η γιορτή του Tuning!


Ζωντανή σκηνή με μοναδικά χορευτικά shows από τη φημισμένη ομάδα FUEL της Μ. Βρετανίας. Η ομάδα FUEL θα παρουσίασε ένα εντυπωσιακό θέαμα που μόνο από φωτό μπορείτε να καταλάβατε.


Ακόμα και τα όσα θα δείτε στο Photo Story πιστέψτε μας δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα είδαμε στην σκηνή αλλά και πίσω από αυτήν!!!