Βρείτε ποιος είναι ο Captain Chaos (μπασκετικό κουίζ)

vreite-poios-einai-o-captain-chaos-basketiko-kouiz


Αυτό έλειπε, να μην τον θυμάστε… εδώ θυμόσασταν πολύ παλιότερους και όχι εν ενεργεία παίκτες του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ. Λίγο το γαλάζιο φουτεράκι, που σας έκανε να μαντέψετε μία από τις ομάδες του (Nuggets), λίγο οι περίεργες ιστορίες βίας από το κοντινό παρελθόν, λίγο το προσωνύμιο «μικρός Τζόρνταν», που έφερε από το κολλέγιο του Σινσινάτι, από όπου αποφοίτησε, λίγο η ατάκα «άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου». Ε… όλα αυτά σας οδήγησαν εύκολα στη λύση του γρίφου, που ήταν ο γνωστός και ως «Captain Chaos» (χάος, συνεπώς, η ψυχή του ανθρώπου), Ruben Patterson, που θήτευσε για ένα τρίμηνο στην Α.Ε.Κ., της περιόδου 1998- 1999. 


Τον κατάλαβαν κατευθείαν τα εξής άτομα:  Χρήστος Ιωαννίδης, Χρήστος Ιωαννίδης (πολύ ατίθασο παιδί), Βασίλης Αναστασόπουλος και Δημήτρης Κουρής με πολλές καλές αναμνήσεις από τον εν λόγω παίκτη, Πάνος μεντής, Νότης Παπαϊωάννου, Στάθης Κατράκης welcome to the club!), Τάκης Χριστόπουλος, Παύλος Σαρίδης, Κώστας Αβραμόπουλος και Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος.


Στην Ελλάδα ήρθε μάλλον από σύμπτωση και λόγω του lock out εκείνης της περιόδου στο ΝΒΑ. Το νούμερο 31 των draft του 1998 (από τους L.A. Lakers) βοήθησε ώστε η Ένωση να κάνει ένα εντυπωσιακό σερί νικών στην αρχή της περιόδου, γράφοντας στο κοντέρ καλούς μέσους όρους- σχεδόν 13 πόντους και 4 ρημπάουντ ανά παιχνίδι- αλλά και πολύ καλές άμυνες. Τραυματίστηκε το Νοέμβριο και αντικαταστάθηκε από τον Brandon Williams (και αυτός μετά από έξι ματς έφυγε). Οι φίλαθλοι τον υπεραγάπησαν, ο ίδιος, όμως, έμεινε με το παράπονο ότι τόσο η Διοίκηση της ομάδας, όσο και ο Γιώργος Καλαφατάκης δεν τον «πίστεψαν», όσον αφορά στον τραυματισμό του στον αγκώνα.


Ο «Kobe Stopper», όπως κάποτε του άρεσε να τον αποκαλούν για ορισμένες καλές αμυντικές επιδόσεις εναντίον του Kobe Bryant, στο ΝΒΑ μετατράπηκε σε άνθρωπο των δύσκολων αποστολών. Παίκτης με τσαμπουκά, δεν δίστασε και εξακολουθεί να μην διστάζει να αναζητά τους δυσκολότερους αμυντικούς ρόλους και να εξολοθρεύει τα καλύτερα επιθετικά όπλα των αντιπάλων. Μαχητικός μέχρι τελικής πτώσης, δικαιολογημένα ονομάστηκε και «Original Gangsta» από τους συμπαίκτες του στο Milwaukee. Λέτε το original να του το «κόλλησαν» λόγω του περάσματός του από την Ένωση?? (ρητορικό το ερώτημα).


Όντας, παλαιότερα, παίκτης των Portland Trailblazers δεν δίστασε να βρίσει τον προπονητή του Nate MacMillan, όταν σε αγώνα ενάντια στους Knicks, θέλησε να τον περάσει στον αγωνιστικό χώρο, από τον πάγκο όπου βρισκόταν. Ο Ruben ποτέ δεν μπόρεσε να εξοικειωθεί με τον πάγκο και του απάντησε μάλλον άκομψα (μπινελίκι κανονικότατο). Αυτή η ενέργεια είχε σημάνει ουσιαστικά το τέλος της πρώτης θητείας του στο Portland εν έτει 2005. 


Ο Ruben έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Denver (ας είναι καλά ο τότε general manager της ομάδας, Κίκι Βάντεγουεϊ, που του έδωσε την ευκαιρία), επέστρεψε και πάλι στο Portland το 2006, για να καταλήξει στο Milwaukee την περίοδο 2006- 2007, με άψογα στατιστικά (14,7 πόντοι και 5,4 ρημπάουντ μέσο όρο σε 81 παιχνίδια). Σήμερα, είναι free agent, αλλά η αλήθεια είναι ότι αρκετές ομάδες του ΝΒΑ «σφάζονται» για την πάρτη του. Πολύ καλή περίπτωση και για Ελληνική ομάδα στα 32 του, αλλά μάλλον ο ίδιος δεν θα θέλει να επιστρέψει… Χώρια που το συμβόλαιό του πέρυσι άγγιζε τα 6.800.000 δολάρια (ακαθάριστα).


Ο «Boo» θέλει και μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Το απέδειξε πέρυσι. Οι μέρες, όπου κινούνταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, έχοντας πέραν των καθαρά αγωνιστικών προβλημάτων του, τους δικαστικούς αγώνες (βλ. φωτό) με την πρώην σύζυγό του να τον ταλανίζουν, φαίνεται ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και θα μπορεί για πολύ καιρό ακόμα να μας χαρίζει στιγμές όπως αυτές στο βίντεο που ακολουθεί (από τη χρονιά που έπαιζε στο Ντένβερ).