Πιο γρήγορος και από τη σκιά του

Ίσως το γρηγορότερο (αλλά όχι πάντα και πιο εύστοχο) «πολυβόλο» από όσα πέρασαν από τη χώρα μας. Εντάξει… δεν τον ευνοούσε και το ύψος, αλλά η ταχύτητα εκτέλεσής του ήταν πραγματικά απαράμιλλη! Ένα επιθετικό όπλο που όμοιό του δύσκολα μπορούσες να συναντήσεις ακόμα και στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Η αναλογία πόντων προς λεπτά συμμετοχής ήταν αξιοζήλευτη, ακόμα κι αν ο εικονιζόμενος ερχόταν από τον πάγκο (το συνηθέστερο). Ορισμένοι τον αποκαλούσαν και «τροφή των πάγκων» (τι υποτιμητικό!) αλλά αν το ψάξετε καλά, μα πάρα πολύ καλά και το διασταυρώσετε (σας προκαλώ) ο περί ου ο λόγος είναι ο μόνος παίκτης απ’ όσους δεν έγιναν ποτέ draft από το 1990 ως σήμερα (330 τον αριθμό, ζωή να’ χουν), που κατάφερε κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο μαγικό κόσμο να σημειώνει περισσότερους από έναν πόντο ανά δύο λεπτά συμμετοχής.


Ο δραστήριος κύριος που βλέπετε αγωνίστηκε στην Ελλάδα, όντας συμπαίκτης ενός συμπατριώτη του, παλιάς καραβάνας στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και με την ταμπέλα πολύ καλού και ευσυνείδητου επαγγελματία, που τον παρέσυραν οι κακές παρέες και τα ξενύχτια, προς το τέλος της σαιζόν. Άμα έχεις τους πειρασμούς δίπλα σου, δύσκολα ξεμπερδεύεις. Ο ίδιος, πάντως, δεν πρόλαβε να δώσει δικαιώματα. Η ομάδα του περισσότερο είχε ανάγκη από point guard, ενώ ο ίδιος ήταν shooting guard, δεν έπαιζε άμυνα και είχε πολλές μεταπτώσεις μέσα στον ίδιο τον αγώνα. Και γι’ αυτό κάπου εκεί στα μέσα Νοέμβρη θα πει «aloha ‘oe» και θα αντικατασταθεί. Ο προπονητής του δεν ήθελε παίκτη που να πετάει τη μπάλα σαν να ήταν «καυτή πατάτα». Η περιπέτειά του είχε κρατήσει μόλις 2,5 μήνες.


Στο ΝΒΑ αγωνίστηκε (προσοχή! Αγωνίστηκε λέμε, όχι προπονήθηκε) σε δύο μόλις ομάδες, αλλά στα Ευρωπαϊκά γήπεδα πέρασε από παντού! Μέχρι και στη Σκανδιναβία έφτασε η χάρη του. Εγκατέλειψε την ενεργό δράση σχετικά πρόσφατα και – τι πρωτότυπο- ανέλαβε την τελευταία ομάδα του ως προπονητής της. Μην περιμένετε να διαβάσετε ούτε καν σε ποια λίγκα. Στις Η.Π.Α. ασφαλώς. Ζητάτε απεγνωσμένα περισσότερα στοιχεία? Μην είστε πλεονέκτες! Ήδη έδωσα πολλά. Περιμένω τις απαντήσεις σας μέσω email. Θεού θέλοντος και διαδικτύου επιτρέποντος!