Όλα είναι ατμός

Καταρχήν ας πάμε στα σοβαρά. Απαράδεκτη η εμφάνιση της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ εναντίον του Θρασύβουλου στη Φυλή… σύμφωνοι. Αλλά όσο μεγάλη κι αν είναι η στενοχώρια δεν δικαιολογείται, δεν συνάδει προς τη φήμη του κόσμου της ομάδας να αντιδρά κατ’ αυτό τον τρόπο και να αποχωρεί μαζικά από το γήπεδο στο 65-70 και ενώ η ομάδα του Δικεφάλου ήταν κάτω στο σκορ, αλλά η κατάσταση ήταν - όπως αποδείχτηκε και εκ των υστέρων- αναστρέψιμη. Θα ήθελα να’ ξερα πως θα αντιδρούσαν όλοι αυτοί οι φίλοι που έφυγαν από το γήπεδο άμα η αγαπημένη ομάδα τους ισοφάριζε σε 3-3 στις καθυστερήσεις και τελικά έπαιρνε την πρόκριση.

Στα αγωνιστικά δεν υπεισέρχομαι για τον απλούστατο λόγο ότι άλλα είναι τα βασικά προβλήματα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και καλό είναι και οι οπαδοί να μπορούν να καταλάβουν ότι με αυτό το μπάτζετ, με αυτούς τους παίκτες και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξυγίανσης αυτά τα σκαμπανεβάσματα θα είναι λίγο- πολύ αναμενόμενα. Δεν είναι μία σαιζόν και τέρμα. Χρειάζεται υπομονή. Δυστυχώς για τους ίδιους τα χρόνια που έρχονται είναι δύσκολα για “καλομαθημένους”. 

Και ο πήχυς αναπόφευκτα πρέπει να πέσει. Δεν ακούγεται εύηχα αλλά έτσι είναι. Και ο Αρειανός κάποτε δεν ήθελε να βλέπει στα μάτια του τον Φομούμποντ, τον Κουεμάχα και τον Ινόγκι, αλλά όσο η διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 44 ήταν εκκρεμής στα δικαστήρια σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, δεν μπορούσαν να δαπανηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά σε μεταγραφές. 

Έπρεπε να φαίνεται παύση πληρωμών. Αναπόφευκτα η ποιότητα της ομάδας έπεσε στο ναδίρ και η ομάδα υποβιβάστηκε. Πλήρωσε το τίμημα και μάλιστα ακριβά. Και, όμως, δεν χάθηκε… Και μην ακούσω για πάθος και τα συναφή. Δεν είναι όλα θέμα τσαμπουκά. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, το μόνιμο πάθος πληρώνεται. Είσαι Γκατούζο? Μπράβο, θα πληρωθείς. Δεν είσαι? Δεν θα γίνεις μέσα σε ένα 90λεπτο… Άλλοι το έχουν άλλοι όχι.

Δεν λέω ότι και ο ΠΑΟΚ πρέπει ντε και καλά να υποβιβαστεί. Απλά επισημαίνω ότι για το χρονικό διάστημα που θα καταβάλει τις όποιες δόσεις είναι αδύνατον να μην υποστεί κλυδωνισμούς το καράβι και να βγει αλώβητο από την φορτούνα των χρεών. Εν πάση περιπτώσει. Στα λόγια είναι πολύ ωραία αυτά τα περί εξυγίανσης και διοικητικής σταθερότητας που ακούγαμε το καλοκαίρι, στην πράξη όμως και με την πρώτη γκέλα, τα ξεχνάμε όλα ως γνήσιοι Ελληνάρες. Δεν το συνεχίζω άλλο. Το κλίμα είναι ήδη βαρύ και πρέπει να κάνουμε κάτι για να το ελαφρύνουμε. Γιατί σε τελική ανάλυση, όπως έλεγε και ο θρυλικός Θρασύβουλας (το γκαρσόνι που υποδυόταν ο Θανάσης Βέγγος στην γνωστή Ελληνική κωμωδία) “όλα είναι ατμός”.

Προσέξτε τη φωτογραφία και θα καταλάβετε. Όχι! Το ωραίο στη φωτογραφία δεν είναι ο ιερέας με το φραπέ ανά χείρας (χωρίς γάλα φαντάζομαι, Τετάρτη μέρα) αλλά ο σημαδεμένος με το κίτρινο βέλος οπαδός. Που περιδρομιάζει την ΑΟΡΑΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ!!! Στο γήπεδο της Φυλής όλα είναι ατμός! Ακόμα και η τυρόπιτα (ή μήπως σάντουιτς? Ιδού η απορία!)!! Chris, συγγνώμη αλλά το προϊόν αυτής της διορατικότητάς σου δεν θα μπορούσε να μην δημοσιευτεί περαιτέρω! Χαίρετε! Και ψυχραιμία. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν!!