Οι δολοφόνοι σε καλούν να κλάψετε μαζί τους αυτόν που σκότωσαν

Αυτό το κράμα σαπίλας, θράσους, αλητείας, παρακμής και διάλυσης στο οποίο οδήγησαν τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να σε θεωρεί εσένα "ανώνυμε και αγνέ Παναθηναϊκέ" για μεγάλο θύμα, για μεγάλο κορόιδο και για αιώνιο... αιμοδότη των εγκλημάτων τους σε βάρος αυτής της ομάδας.


Αλλιώτικα το θράσος με το οποίο συνεχίζουν να μιλάνε, να γράφουν, να εμφανίζονται και να σου απευθύνονται, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.


Μια μόνο πιθανή εξήγηση υπάρχει και αυτή είναι ο πανικός τους τώρα που έπεσαν όλα, κουρτίνες, μάσκες, φερεντζέδες, φούστες και όλα τα συμπαραμαρτούντα, που τους οδηγεί σε απεγνωσμένες ενέργειες για μια τελευταία αρπαχτή, ή σε θλιβερές προσπάθειες να ταυτίσουν τον Παναθηναϊκό με τον εαυτό τους και να επιχειρήσουν να σε χρησιμοποιήσουν στο όνομα της σωτηρίας του Παναθηναϊκού για την δική τους σωτηρία και την αποφυγή της διαπόμπευσης.


Αλλά ακόμα και γι' αυτό και πάλι είναι υπερβολικό το θράσος με το οποίο σε καλούν... δίπλα τους, για την σωτηρία δήθεν του Παναθηναϊκού.


Κι αυτό όμως πρόσεξε, ξανά με... όρους.


Να μην ξαναμιλήσεις, να μην ξανασκεφτείς, να μην αναζητήσεις το πως και το γιατί έφτασε σ' αυτό το σημείο ο Παναθηναϊκός, να ξεχάσεις ότι υπάρχουν ένοχοι γι' αυτό το έγκλημα και όχι μόνο να μην τους ζητήσεις τον λόγο, αλλά να... ενωθείς κιόλας μαζί τους για να σώσετε αυτό που οι ίδιοι σκότωσαν.


Αλλιώτικα, αν δηλαδή επιμένεις να... θυμάσαι για ποια ομάδα σε καλούν τώρα να στρατευθείς και ει δυνατόν να βάλεις και κάτι από την τσέπη σου για να σωθεί, να χαίρεσαι για όσα έζησες και  θεωρήσεις ότι όλο αυτό το δράμα και η καταστροφή έγινε έτσι... μόνη της... ένα ωραίο πρωϊνό του Σεπτέμβρη του 2017 τότε δεν έχεις θέση στην... νέα ενότητα.


Καθώς αν τα κάνεις αυτά τότε... σπέρνεις την διχόνοια και σαμποτάρεις το έργο της σωτηρίας του Παναθηναϊκού.


Με λίγα λόγα σε ριμέϊκ αυτό που έζησε η Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς.


Οι δοσίλογοι που έδειχναν με το δάχτυλο ποιούς να δολοφονήσουν οι κατακτητές και οι μαυραγορίτες που πλούτισαν πάνω στο ρημαγμένο αίμα, τα κόκκαλα, τις περιουσίες και τις ζωές των Ελλήνων, έντρομοι όταν οι προστάτες τους Γερμανοί κατακτητές την έκαναν και κινδύνευαν από την οργή του λαού, θυμήθηκαν ότι είναι και... Έλληνες, καλούσαν ακόμα και τους... σκοτωμένους να... ενωθούν όλοι "μαζί τους" για την σωτηρία της πατρίδας και αποκαλούσαν εθνοπροδότη και διχαστή του γένους όποιον τολμούσε να κλάψει τους νεκρούς του, να ζητήσει πίσω τις περιουσίες του, να στήσει στο σκαμνί όλους αυτούς που ευθύνονταν για τα δεινά που πέρασε η Ελλάδα στην κατοχή.


Αυτό ακριβώς σου ζητάνε "αγνέ και ανώνυμε οπαδέ" του Παναθηναϊκού και σήμερα.


Και ξεπερνάει σε γελοιότητα και θράσος αυτή τους η προσπάθεια.


Αλλά εξακολουθούν να σε έχουν σίγουρο.


Αλλιώτικα δεν θα έβγαζε ανακοίνωση ούτε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ούτε η Θ.13 να πας αύριο στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ για την... σωτηρία του Παναθηναϊκού.


Τι άλλο θα δούμε δηλαδή σ' αυτόν τον έρμο τον σύλλογο;


Η ΠΑΕ η οποία οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην καταστροφή να σε καλεί... δίπλα της για να σώσεις τον Παναθηναϊκό (από ποιόν άραγε, από την... ίδια;) και να σε ευχαριστεί κιόλας από πάνω γι' την βοήθειά σου.


Κι αυτοί που πρωτοστάτησαν στο μίσος, τον τραμπουκισμό, την διχόνοια, τον διχασμό και στην διάλυση του Παναθηναϊκού, να σε καλούν τώρα δίπλα τους να σώσετε τον "κλινικά νεκρό ασθενή" που τους έμεινε αμανάτι πια στα χέρια τους και είναι ανίκανος να τους ταΐσει πια.


Κι από κοντά και όλα τα άλλα πρωτοπαλίκαρα της απελευθέρωσης, οι καυτές πένες και τα καυτά μικρόφωνα.


Που τόσα χρόνια όχι μόνο δεν ήξεραν τίποτε για το έγκλημα, αλλά σου πούλαγαν σανό στα ίσα στα μούτρα σου θεωρώντας σε... σιγουράκι ότι θα το καταπιείς, αλλά αποθέωναν κόλας κάθε βήμα που οδηγούσε όλο και πιο κοντά στην καταστροφή.


Έτσι ακριβώς.


Η ΠΑΕ επί των ημερών της οποίας διαλύθηκε ο Παναθηναϊκός σε καλεί... σε αγώνα για την σωτηρία του Παναθηναϊκού.


Άυτοι που χοροπηδούσαν σαν τα κατσίκια και πανηγύριζαν μετά από όλα τα ρεζιλίκια σε Ελλάδα και Ευρώπη, που έκαναν φιέστες με... 30 βαθμούς απόσταση από την κορυφή, που πλάκωναν στο ξύλο όποιον γούσταραν μέσα στην Λεωφόρο, που γιούχαραν και έριχναν μπουκέτα σε παίκτες και προπονητές, που ακόμα και... χθες βρίζουν μανάδες, νεκρούς και παιδιά Παναθηναϊκών, τώρα σου λένε "ή έλα βάλε το κάτι τι σου μαζί μας για την... ενότητα και την σωτηρία του Παναθηναϊκού ή είσαι... διχαστής".


Οι μέχρι προχθές υπάλληλοι του Αλαφούζου ξαφνικά θυμήθηκαν ότι αυτός οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην καταστροφή ενώ πέντε χρόνια τώρα πόζαραν δίπλα του και εισέπραταν το μσθουλάκο τους αποθεώνοντάς τον.


Κι οι καυτές πένες και τα μικρόφωνα που μέχρι πριν είκοσι μέρες μόλις σου έλεγαν ερχόμαστε, ευχαριστούμε Στραματσιόνι για τον Παναθηναϊκό που έφτιαξες, μαγεία στην εξέδρα μαγεία και στο γήπεδο και το κυριότερο αποθέωναν αν δεν προέτρεπαν κιόλας για το έγκλημα των δεκατριών μεταγραφών του καλοκαιριού, τώρα κάνουν εκκλήσεις για την σωτηρία του Παναθηναϊκού, αναλύουν χωρίς ντροπή και συναίσθηση για ποια ομάδα μιλάνε τ σενάρια για την... Γ' Εθνική και το τοπικό και φυσικά σου λένε το παραμύθι και την έσχατη φόλα, ότι τον Παναθηναϊκό θα τον σώσει ο... κόσμος του, δηλαδή μια ΠΑΕ χρεωμένη σχεδόν 100 εκατομμύρια θα την σώσει -δηλαδή θα την ξεχρεώσει- ο κόσμος της.


Μια χαρά όλα λοιπόν.


Άντε και άργησες κιόλας "αγνέ και ανώνυμε οπαδέ" του Παναθηναϊκού. τρέχα να προλάβεις. Μπας και... τους σώσεις... και να νομίζεις κιόλας ότι το κάνεις για τον Παναθηναϊκό.


Άντε. Εσύ μόνο τους απόμεινες, όλοι οι άλλοι που τους τάϊζαν τους άφησαν... ορφανούς.