Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τις προχθεσινές του δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τις προχθεσινές του δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι εν όψει του αγώνα με την Λάρισα, ανέφερε δύο πράγματα που θα συζητηθούν αρκετά στον Παναθηναϊκό.


Το πρώτο έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση στον Παναθηναϊκό, εκεί όπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού έβαλε τέλος στο παραμύθι ότι δεν ήξερε τα χρέη του Παναθηναϊκού και ότι ο Αλαφούζος του είχε υποσχεθεί πως θα γίνουν ότι κινήσεις χρειάζεται η ομάδα.


Καθώς εδώ το πράγμα είναι και ολοφάνερο και ξεκάθαρο.


Απαντώντας στην ερώτηση αν ένοιωσε έκπληξη όταν έμαθε τα χρέη του Παναθηναϊκού ο Ουζουνίδης ήταν σαφέστατος.


«Όχι γιατί ήξερα πόσα ήταν» ήταν τα λόγια του.


Κι εδώ είναι που μπαίνει το προφανές ερώτημα.


Αφού ήξερες ρε Μαρίνο την κατάσταση, τότε γιατί έκανες δεκατρείς μεταγραφές τις τέσσερις-πέντε από τις οποίες ενώ ήξερες ότι Γιουρόπα και επομένως έξτρα έσοδα δεν υπήρχαν;


Είναι δυνατόν να μην σκέφτηκες το προφανές;


Ότι πως θα πληρωθούν δηλαδή όλοι αυτοί με δεδομένη την οικονομική κατάσταση και τα χρέη που όπως είπε ήξερες ότι υπήρχαν;


Αυτό όσο κι αν το τραβήξεις και προς όποια μεριά και αν το τραβήξεις, με την λογική δεν βγαίνει.


Ούτε μικρό παιδί είσαι, ούτε χθεσινός στο χώρο.


Προφανώς και μπορούσες να κατάλαβες ότι μια ομάδα με τα οικονομικά δεδομένα που ήξερες, δεν θα ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί με συνέπεια στο άμεσο αλλά και μακροπρόθεσμο κόστος των συγκεκριμένων συμβολαίων, πολύ περισσότερο που οι περισσότεροι ήρθαν με κλειστά τριετή συμβόλαια.


Και να πεις πάλι ότι εσύ απλά έλεγες ποιους θέλεις και από κει και πέρα η ομάδα έκανε ότι έκανε εν αγνοία σου και έτσι ξέφυγε το πράγμα;


Ούτε κι αυτό μπορεί να σταθεί, γιατί όλες τις μεταγραφές τις χειρίστηκε και τις έκανε ο δικός σου και έμπιστος σου άνθρωπος ο Κώστας Διαμαντόπουλος.


Επομένως το τοπίο και η συνολική εικόνα ήταν ξεκάθαρη για σένα.


Με βάση όλα αυτά λοιπόν, το ερώτημα παραμένει.


Αφού ήξερες την κατάσταση τότε γιατί επέμενες στην υλοποίηση του συγκεκριμένου πλάνου το οποίο προφανώς και ήξερες επίσης ή απλά καταλάβαινες ότι δεν έχει ζωή πάνω από ένα τρίμηνο;


Κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα ο Μαρίνος Ουζουνίδης.


Όσο για το δεύτερο που είπε, αυτό μάλλον πέρασε στα ψιλά αν και ήταν πολύ σοβαρό.


Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε αν εκτός από παίκτες έχουν πλησιάσει και τον ίδιο άλλες ομάδες για να τον αποκτήσουν, απέφυγε να το διαψεύσει και το άφησε να αιωρείται σαν σενάριο και σαν... απειλή ταυτόχρονα στον ήδη... βεβαρημένο και γκρίζο αέρα του Παναθηναϊκού.


«Άλλη ερώτηση» ήταν η απάντησή του, το οποίο σημαίνει... ο καθένας μπορεί να υποθέσει και να πει ότι θέλει.


Κατά τα άλλα είδα κάτι προχθές που ελπίζω να είναι... λάθος ή να ειπώθηκε... εκ παραδρομής.


Συγκεκριμένα η Θ.13 προχώρησε όπως είπε με  ανακοίνωσή της, στην... έκδοση νέου εισιτηρίου διαρκείας για τα εναπομείναντα ματς στην τιμή των 100 ευρώ για να ενισχύσει την ΠΑΕ.


Με μια πρώτη ματιά η πρωτοβουλία λογική και με βάση την κατάσταση έως και καλή.


Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που κι αυτή πέρασε στα ψιλά.


Αν είναι κατανοητό σύμφωνα με την ανακοίνωση της Θ.13, πρόκειται για "διαρκείας" που θα εκδώσει η ίδια η Θ.13 και όχι για διαρκείας που θα βγάλει η ΠΑΕ και θα τα διαθέσει η Θ.13 όπως μέχρι τώρα.


Τουλάχιστον αυτό λέει η ανακοίνωση, η οποία αναφέρει επί λέξη ότι η Θ.13 εκδίδει τα νέα διαρκείας και όχι... παρέλαβε από την ΠΑΕ τα συγκεκριμένα διαρκείας.


Τα ερωτήματα λοιπόν εδώ είναι για μια ακόμα φορά προφανή.


Η Θ.13 έχει ΑΦΜ, έχει κάποιο γενικότερο δικαίωμα έκδοσης και είσπραξης εισιτηρίων γενικώς και πολύ περισσότερο διαρκείας;


Τα εισιτήρια αυτά είναι κανονικά, έχουν δηλαδή την εφορία πάνω και όλα τα σχετικά που συνοδεύουν την έκδοση κάθε εισιτηρίου για κάθε θέαμα;


Για τα εισιτήρια αυτά πως ακριβώς θα γίνεται η διάθεση, η συγκομιδή κα η... απόδοση στην ΠΑΕ, όταν μέχρι τώρα η ΠΑΕ είχε εικόνα ότι τόσα εισιτήρια έδωσα στην Θ.13, τόα επέστρεψε άρα τόσα πούλησε.


Τώρα πως ακριβώς θα γίνεται η διαδικασία, πως θα ξέρει η ΠΑΕ πόσα διαρκείας τυπώθηκαν, πόσα πουλήθηκαν, πόσα έμειναν απούλητα και λοιπά;


Ελπίζω λοιπόν απλά η ανακοίνωση να είναι λάθος ως προς την συγκεκριμένη διατύπωση, αλλιώτικα θα πρέπει να μιλήσουμε διαφορετικά για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.


Για του λόγου το αληθές πάντως, η σχετική ανακοίνωση της Θ.13 έχει ως εξής.


«Η ΘΥΡΑ 13 ανακοινώνει, σαν ένα πρώτο μέτρο ενίσχυσης της ομάδας μας, ότι εκδίδει διαρκείας ποδοσφαίρου για τις θύρες 13-14 στην τιμή των 100 ευρώ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΤΉΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ.


Το ποσό των 100 ευρώ αφορά καθαρά την ενίσχυση της ομάδας μας και δίνει την δυνατότητα στους νέους κατόχους να παρακολουθήσουν τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, και ταυτόχρονα να έχουν ενεργό ρόλο στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. Καλούμε όλον τον κόσμο να ξαναγεμίσει το γήπεδο μας τη Δευτέρα στον αγώνα με τη Λάρισα για να σπρώξουμε την ομάδα στη νίκη.


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.


Εφιστούμε σε όλους την προσοχή ώστε να αποφύγουν ενέργειες (π.χ. άναμμα πυρσών) που θα βλάψουν την ομάδα μας οικονομικά και αγωνιστικά.


Υ.Γ. Τέρμα τα λόγια, ήρθε η ώρα για πράξεις...».