Κατάλαβε με την μία με ποιους έμπλεξε

Τελικά από ότι φάνηκε ήταν όντως σοβαρός άνθρωπος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Για αυτό και μόλις κατάλαβε με ποιους έμπλεξε, έφυγε τρέχοντας και ακόμα τρέχει.


Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στον σημερινό Παναθηναϊκό. Σοβαρός και λογικός άνθρωπος δεν πλησιάζει αυτή την άρρωστη από κάθε άποψη κατάσταση.


Κι αν κάποιος... ξεγελαστεί και κάνει το πρώτο βήμα, μόλις διαπιστώνει την χαώδη πραγματικότητα και πολύ περισσότερο μόλις βλέπει ποιους πρέπει να «φορτωθεί» στην πλάτη του κι σε ποιους πρέπει να δίνει λογαριασμό για τα λεφτά που θα βάλει, την κάνει την ίδια στιγμή και χωρίς δεύτερη σκέψη.


Αυτό έγινε και με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Προφανώς δηλαδή, σκέφτηκε ακόμα περισσότερο τα λόγια που είπε λίγο μετά την συνάντηση με κάποιους από τους παλαίμαχους. Ότι δηλαδή λάθος προσδοκίες δημιουργήθηκαν και στήθηκε ένα ολόκληρο πανηγύρι με κάμερες, δημοσιογράφους και γλοιώδη υμνητικά άρθρα και σχόλια στο διαδίκτυο. Και έτσι μάλλον... τρόμαξε και μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από το όλο εγχείρημα πριν καν αυτό ξεκινήσει.


Το ωραίο είναι ότι μέσα σε μισή ώρα, αυτοί που τον υμνούσαν και τον αποκαλούσαν σωτήρα και ηγέτη, το γύρισαν αμέσως στα μπινελίκια και στα ανάθεμα.


Λες και είναι υποχρεωμένος ο οποιοσδήποτε έχει μια οικονομική άνεση (μικρή, μεγάλη, τεράστια δεν έχει σημασία), να ρίξει τα λεφτά του για να καλύψει τις αμαρτίες άλλων και για να έχουν «για φάγωμα» όλοι αυτοί που χρόνια ζουν απ’ αυτό το... έργο στον Παναθηναϊκό.


Η πραγματικότητα λοιπόν είναι και σκληρή και οδυνηρή και πεντακάθαρη ταυτόχρονα.


Και δείχνει ότι εδώ που έφτασε ο Παναθηναϊκός, οποιαδήποτε λύση ή «λύση», που δεν εμπεριέχει ένα επενδυτή που θα πάρει την ΠΑΕ, θα ρίξει καμιά εξηνταριά εκατομμύρια να την σώσει και καμμιά σαρανταριά ακόμα για να την... τρέξει, δεν έχει καμία τύχη και προοπτική.


Αν μη τα άλλο λοιπόν, γίναμε όλοι... σοφότεροι με αυτό το... μοναδικό και... μονοήμερο επεισόδιο του «σήριαλ Θεοδωρόπουλος», το οποίο έριξε τίτλους τέλους πριν καν βγάλει... γράμματα και υπότιτλους με τους πρωταγωνιστές.


Υστερόγραφο 1


Δηλαδή για να καταλάβω και τι του λέγανε του ανθρώπου για να τον πείσουν να "εκτεθεί" σαν μπροστάρης. Του είπαν ότι θα βάλουμε στην "επιτροπή" και τον Καραγκούνη και τον Γιούρκα που τους αγαπάει ο κόσμος; Του είπαν ότι ο Παναθηναϊκός χρωστάει και στους δύο κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Με λίγα λόγια, ο Κάρα και ο Γιούρκας θα έβγαιναν στην γύρα να μαζέψουν λεφτά για να τα δώσουν στον... Βέμερ και στον.. Μπούρμπο και όχι για να πάρουν τα δικά τους;


Υστερόγραφο 2


"Δημοσιογράφος" ο οποίος έχει "πληρωθεί" και "πληρώνεται" από... όλους μας, το έπαιζε... μεσολαβητής ανάμεσα στους παλαίμαχους (τους οποίους... βοηθάει και στην σύνταξη των ανακοινώσεων τους) και τον Θεοδωρόπουλο, και θεωρούσε ήδη καπαρωμένη την θέση του "εκπροσώπου τύπου" του νέου εγχειρήματος για την σωτηρία του Παναθηναϊκού. Ο Χριστός και η Παναγία.... 


Υστερόγραφο 3


Έρμα πρόβατα πόσο ηλίθιους σας έχουν κάνει πια που βουτήξατε όλοι στο νέο παραμύθι της σωτηρίας; Μόνο να άκουγες τι έλεγαν και τι έγραφαν σε έπιανε εμετός γι' αυτούς και απελπισία για τους άλλους τα αιώνια θύματα που ακόμα δεν έχουν βάλε μυαλό και τους πιστεύουν. Αυτή τη φορά πάντως δεν... πρόλαβαν. Να... μασήσουν. Φαίνεται πως αυτός πραγματικά ήταν σοβαρός και έξυπνος άνθρωπος. Μόλις 24 ώρες κράτησε το σόου και μόλις είδε και κατάλαβε με ποιους έχει να κάνει, τους είπε... άντε γειά σας κι αυτός. Τζάμπα και οι μεσημεριανές... αναγούλες ή οι αγιογραφίες. Αυτή τη φορά... αυτός έφυγε νωρίς και.. δεν πρόλαβαν. Δεν πειράζει. Την επόμενη φορά. Άλλωστε πρόβατα υπάρχουν μάτσο....


Υστερόγραφο 4


Ρε παιδιά πολλά έχουν δει τα μάτια μου, αλλά τέτοιο γλείφτη ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί. Ο τύπος έκανε πέντε χρόνια τώρα αγιογραφίες του Αλαφούζου και τώρα βρίζει χυδαία τον Αλαφούζο και τον... απειλεί κιόλας με τα καυτά του άρθρα, ενώ την ίδια στιγμή στάζει μέλι μέχρι εμετού για τον Σαββίδη τον οποίο ειρωνευόταν όταν έγλειφε τον Αλαφούζο. Μιλάμε σε πιάνει πραγματικά εμετός από την... αναγούλα.