Honda CRF1000L Africa Twin

honda-crf1000l-africa-twin


Στην τότε παρουσίαση του Honda Africa Twin Adventure Sports στην Ισπανία είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε off road για λίγο την αναβαθμισμένη βασική έκδοση του Africa Twin, αν και φορούσε τα ελαστικά δρόμου πρώτης τοποθέτησης παρά τα ελαστικά με τα τακούνια που είχαμε στο Adventure Sports. 


Όταν είδα τον πρώτο αναβάτη να γλιστρά και να πέφτει στην πρώτη στροφή στη διαδρομή της φωτογράφησης, επιβεβαιώθηκε η αξία που έχουν τα κάγκελα, καθώς η μόνη ζημιά που είχε η μοτοσυκλέτα ήταν στη μανέτα του συμπλέκτη.


Παρά την έλλειψη πρόσφυσης το απλό Honda Africa Twin είχε ένα μικρό πλεονέκτημα καθώς ζυγίζει 11kg λιγότερα με γεμάτο ρεζερβουάρ. Κι επειδή έχει 50mm χαμηλότερη σέλα, κυρίως οι αναβάτες χαμηλότερου αναστήματος θα μπορέσουν να το κουμαντάρουν ευκολότερα. Για μικρότερα ταξίδια στο δρόμο, σίγουρα έχει το πλεονέκτημα, ειδικά αν προτιμάς τη χαμηλή ζελατίνα.


Τριάντα υπερήφανα χρόνια


Για τους περισσότερους αναβάτες η μεγαλύτερη αυτονομία του Adventure Sports και τα κάγκελα θα είναι ευπρόσδεκτα, ενώ τα θερμαινόμενα γκριπ και ο ρευματοδότης θα είναι χρήσιμα αξεσουάρ. Με δεδομένο ότι η διαφορά στην τιμή, είτε στο DCT είτε στο απλό εξατάχυτο κιβώτιο δεν είναι μεγάλη (στην Ελλάδα ξεκινά περίπου στα 1.000 ευρώ), είναι πολύ πιθανό το Honda Africa Twin Adventure Sports να φανεί στους περισσότερους ως πιο συμφέρουσα αγορά, εκτός και αν το μεγαλύτερο ύψος στη σέλα αποδειχθεί σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας.


Βέβαια για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα δεν προορίζεται για άτομα που θεωρούνται αντικειμενικά κοντοί , φερειπείν για όσα παλικάρια είναι 1.60 με 1.65 μέτρα, προφανώς γιατί δεν θα πατούν καλά τα πόδια στο έδαφος σε περίπτωση που η μηχανή είναι ακινητοποιημένη, με αρνητική συνέπεια, ενδεχομένως να πέσουν και να δημιουργηθούν υλικές ζημιές στη Honda CRF1000L Africa Twin.


Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αποκατάσταση των εξωτερικών ζημιών σε τούτη τη μοτοσικλέτα είναι σχετικά ακριβές, ιδίως αν απευθυνθείτε στην επίσημη αντιπροσωπεία της εταιρείας.