Ένας καθόλου ευγενής γόης

Είναι από τις περιπτώσεις που λες. Μα καλά, αυτός ο παίκτης να έρθει στην Ελλάδα? Αποκλείεται. Κι όμως, έγινε κι αυτό έστω και στα τελευταία του παικτικά χρόνια και μάλιστα σε μικρομεσαία ομάδα του πρωταθλήματος της Α1. Αν είστε διατεθειμένοι να ψάξετε το όνομά του στα draft του ΝΒΑ θα τον αναζητήσετε ανάμεσα σε πολλούς, μα πάρα πολλούς παίκτες… δεν ήταν ούτε στον πρώτο ούτε στο δεύτερο γύρο. Συνεννοούμαστε? (Αυτό, αν δεν το συνειδητοποιήσατε ακόμα, ήταν μια πολύ καλή βοήθεια).

Γρήγορος εκτελεστής, άψογος «κλέφτης», αν και παλιά καραβάνα στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, έχοντας αγωνιστεί ως συμπαίκτης δίπλα σε πολλούς (μα πάρα πολλούς) θρύλους του αθλήματος των 80ς και 90ς, έλαμψε περισσότερο στα ώριμα (μετά τα 30 του) χρόνια της εκεί καριέρας του, λόγω μιας όχι και τόσο ευτυχούς συγκυρίας, που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε θρυλική ομάδα του ΝΒΑ σε θέση βασικού (με 15 σχεδόν πόντους μέσο όρο και 7 assists για δύο χρόνια- αργότερα υποχώρησε) και όχι αναπληρωματικού, για την οποία αρχικά προοριζόταν. Δεν ήθελε και πολύ να φτάσει ως τους τελικούς της περιφέρειας, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν ήταν «μοιραίο».

Ήταν, βέβαια, κάπως «μονόμπατος», υπό την έννοια ότι του άρεσε να παίρνει τα σκρην και να σηκώνεται να σουτάρει ή να κάνει drive κυρίως από τα αριστερά. Υπάρχει και σχετική ατάκα με ομοιοκαταληξία μακαρίτη θρυλικού Αμερικανού broadcaster, που όσοι παρακολουθούσαν παλιό ΝΒΑ σε βιντεοκασέτες από original αναμετάδοση θα τη θυμούνται έστω και αμυδρά. Στην πραγματικότητα κι εγώ από εκεί πήρα την έμπνευση για το σημερινό γρίφο.

Και λίγο gossip: Μεγάλος ξενύχτης! Οι κακές γλώσσες λένε ότι συνήθιζε να κοιμάται σε αυτοκίνητα συμπαικτών του, για να είναι βέβαιος ότι θα ξυπνήσει το πρωί και θα είναι στην ώρα του στις προπονήσεις. Μέγιστος γυναικάς! Έχει «σπείρει» ανά την Υφήλιο μια ντουζίνα εξώγαμα (στη φωτογραφία με ένα από αυτά), ορισμένα από τα οποία διαπρέπουν στα σπορ και τα ποσά που έχει να πληρώνει για διατροφές (σιγά μην το κάνει…) μπορεί και να ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες USD. Για τον ίδιο λόγο καταδικάστηκε και σε εξάμηνη φυλάκιση, αλλά σιγά μην έβαζε μυαλό. Απλά έφυγε στην Αυστραλία για νέες περιπέτειες, όπου ζει μέχρι και σήμερα, οργανώνοντας camp, προπονώντας γυναικεία ομάδα (το στοιχείο του…) και συνεργαζόμενος με τη γνωστή εταιρία AND1. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε μετά το ΝΒΑ, για λίγες «αρπαχτές» σε Γαλλία, Ελλάδα (7 ματς) και «ολίγη» από Ελβετία…