Χάρτης made in NBA

Εντάξει… δεν είμαι δα και κανένας από τους φανατικούς υπερελληνάρες, αλλά το σωστό να λέγεται. Το ζήτημα δεν θα μπορούσε να περάσει «στο ντούκου». Όταν το θέμα συζήτησης είναι η Ιστορία ή η Γεωγραφία, αναμφίβολα ο τελευταίος πολίτης του πλανήτη στον οποίο θα απευθυνόμουν για πληροφόρηση θα ήταν το «Αμερικανάκι». Που, ερχόμενο στην Ελλάδα, μπορεί και να νομίζει ότι δεν είναι ξεχωριστή χώρα αλλά μια ακόμα επαρχία της παλιάς Οθωμανικής αυτοκρατορίας ή προτεκτοράτο της πρώην ΕΣΣΔ.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα περιστατικό με πολύ καλό φίλο από τις ΗΠΑ (και μάλιστα με κουλτούρα και πολύ πάνω από το μέσο όρο μορφωτικού επιπέδου) να με τηλεφωνεί στις 3 το βράδυ, αγνοώντας τη διαφορά ώρας για να με ρωτήσει αν όλα στην Ελλάδα βαίνουν καλώς ή η κατάσταση είναι έκρυθμη. Αυτό συνέβη κάπου στις αρχές των 90ς, όταν ακόμα μαίνονταν ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων. Ο άνθρωπος είχε ανησυχήσει! Πίστευε ότι η Ελλάδα βρισκόταν κοντά στα σύνορα της εμπόλεμης κρίσης. Ο Thomas ηρέμησε όταν του εξήγησα ότι η απόσταση της πατρίδας μου από το Αζερμπαϊτζάν είναι περίπου τόση όση αυτή από την Τάμπα στη Φλόριδα μέχρι τη Νέα Υόρκη. Αλλά φαίνεται ότι τα μπέρδεψε λίγο στο μυαλό του, από κάποια συζήτηση που είχα κάνει μαζί του, για τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων Ποντίων από τους Τούρκους. Σου λέει γείτονες οι Αρμένιοι με τους Τούρκους, γείτονες οι Έλληνες με τους Τούρκους.. ε κοντά θα είναι και η Ελλάδα!

Συνεπώς, βαστάει χρόνια αυτή η κολώνια. Μέχρι και στις μέρες μας. Για να φτάνει το ΝΒΑ επισήμως (διαμέσου της ιστοσελίδας του) να παρουσιάζει κάμποσα Ελληνικά νησιά (Ρόδος, Κως, Χίος, Σάμος κλπ κλπ) ως Τουρκικά στην επίσημη ιστοσελίδα του… κάτι εξακολουθεί να μην πάει καλά! Λέτε ο Thomas να έπιασε κανένα πόστο στο ΝΒΑ? Και δεν είπε τίποτε? Μην αποκλείετε τίποτε. Υπεύθυνος αθλητικού management ήταν! Κι έχω χάσει και το νούμερό του. Δείτε το χάρτη και ανεβάστε την πίεσή σας στο 20. Προσοχή! ο πολύς Angulo βλάπτει σοβαρά την υγεία σας. Κλικάρετε ΕΔΩ για το link