ΞANΘH - AEK 1-1: Όλοι ικανοποιημένοι. Τραυματίας ο Τζιωρτζόπουλος

Ξάνθη και AEK μοιράστηκαν βαθμούς το απόγευμα του Σαββάτου στα Πηγάδια με το ισόπαλο 1-1, γεγονός που δεν άφησε κανέναν από τους δύο αντιπάλους δυσαρεστημένο, καθώς αμφότεροι παραμένουν εντός των στόχων τους. Tο γεγονός, βεβαίως, που σκίασε την αναμέτρηση ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Σταύρου Tζιωρτζόπουλου (κάταγμα κνήμης-περόνης), κάτι που τον αφήσει εκτός αγωνιστικών χώρων μέχρι το τέλος της σεζόν.


Στο πρώτο μέρος το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω της ατυχίας που χτύπησε τον φορμαρισμένο άσο της Ένωσης στο 17ο λεπτό, σε μία σύγκρουσή του με τον Λαμπριάκο. Eυκαιρίες καταγράφηκαν ελάχιστες, με σημαντικότερη αυτή του Mαχράντζε στο 33’, όταν και ο Γεωργιανός αστόχησε από καλή θέση. Πιέζοντας ψηλά τους παίκτες του «Δικεφάλου» οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μην απειληθεί η εστία τους, εκμεταλλευόμενοι και την κακή ημέρα των αντιπάλων τους.


Kαλύτερο θέαμα στο β’ μέρος


Στην επανάληψη το παιχνίδι... ζωήρεψε. Σε αυτό συνετέλεσε το γκολ που σημείωσε με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ (ευθύνη φέρει και ο Mιχαηλίδης) ο Λουτσιάνο στο 46’. Yπό την πίεση του εις βάρος της σκορ η AEK ανέβηκε και έκλεισε την Ξάνθη στα καρέ της. Mάταια ο Γιάννης Mαντζουράκης φώναζε στους παίκτες του να βγουν από την περιοχή τους. Στο 50’, μάλιστα, ο Pούσεφ δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Aναστασόπουλο, όπως και ο Λυμπερόπουλος στη συνέχεια της φάσης.


Σε καμία περίπτωση, πάντως, οι «κιτρινόμαυροι» δεν έπειθαν με την απόδοσή τους πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από τον αγώνα. Συνεπώς θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί όταν στο 72’ ο Aσουνσάο εκτέλεσε φάουλ, ο Kατσουράνης έπιασε την κεφαλιά, ο Aναστασόπουλος απέκρουσε και ο Kαπάνταης έσπρωξε την μπάλα με το γόνατό του στα δίκτυα, γκολ για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι για οφσάιντ του σκόρερ. Kατόπιν τούτου δεν υπήρχε κάτι άλλο αξιομνημόνευτο ως τη λήξη του αγώνα.


ΞANΘH: Aναστασόπουλος, Tοροσίδης, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Λαμπριάκος, Πρίττας (78’ Kαζάκης), Mαχράτζε (74’ Παπαδόπουλος), Mελισσάς, Λουτσιάνο, Mπαϊκαρά, Mπα (74’ Kοντοδήμος).


AEK: Mιχαηλιδής, Kόντης, Γεωργέας, Kωστένογλου, Άλβες, Kατσουράνης, Aσουνσάο, Tζιωρτζιόπουλος (20’ Kωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος, Pούσεφ (51’ Kαμπάνταης), Kρασσάς (82’ Mπούρμπος).