ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 2-0: Και οι... νίκες φέρνουν γκρίνια

Το... φάντασμα του Λίβερπουλ έκανε βόλτες χθες πάνω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για την 11η αγωνιστική της Α’ Εθνικής. Σαφέστατα επηρεασμένοι από τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» κατέβαλαν με δυσκολία την αντίσταση των φιλοξενούμενων (2-0) και συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας.


Οι μουρμούρες πάντως δεν έλειψαν τις στιγμές των αντικαταστάσεων των Ζιοβάνι και Καστίγιο.


Παρά το φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα με την παρουσία των Μάριτς, Ρέζιτς, Γεωργάτου, Καστίγιο, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν κουρασμένοι σωματικά και ψυχολογικά από το στραπάτσο της περασμένης Τετάρτης. Ελάχιστες χαμένες ευκαιρίες (μια κεφαλιά του Ζιοβάνι, δύο φάουλ του Ριβάλντο και μία πλαγιοκόπηση του Γεωργάτου οι μόνες φάσεις άξιας αναφοράς) και αρκετά νεύρα, παρά την υπεροχή του, χαρακτήρισαν το πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό μέχρι τις καθυστερήσεις. Τότε ο Καστίγιο από ασίστ του Ζιοβάνι έσπασε την καλοστημένη άμυνα των Θεσσαλονικέων, στέλνοντας την ομάδα του με πλεονέκτημα ενός γκολ στα αποδυτήρια.


Πολλοί νόμιζαν πως το τέρμα του Ουρουγουανού άσου θα έφερνε την ηρεμία στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο μόνο αυτό δεν έγινε στην επανάληψη. Στο 56’ ο Ουέλινγκτον απώλεσε σπουδαία ευκαιρία μόνος του απέναντι από τον Νικοπολίδη να σκοράρει, στο 62’ ο Βραζιλιάνος σούταρε, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ είπε «όχι», και στο 72’ ο τελευταίος έσωσε την εστία του σε πλασέ του Παππά.


Αποδοκιμασίες κατά Ντούσκο


Αυτό που είχε να αντιπαραθέσει ο Ολυμπιακός στην αγωνιστική άνοδο της αντιπάλου του ήταν εξωαγωνιστική... γκρίνια. Αιτία η έξοδος από το παιχνίδι των Ζιοβάνι και Καστίγιο στο 69ο και στο 77ο λεπτό αντίστοιχα. Τελικά, την αγωνία για τυχόν στραβοπάτημα των Πειραιωτών σκέπασε ο Γεωργάτος με αριστερό βολέ στις καθυστερήσεις. Αυτό το γκολ και η αποβολή του Χατζί στο τέλος χάλασαν κάπως την εικόνα της αξιόμαχης Καλαμαριάς. Σίγουρα πάντως δεν έφτιαξαν εκείνη του Ολυμπιακού.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ρέζιτς, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Σούρερ, Καφές, Μάριτς (82’ Γεωργιάδης), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Ζιοβάνι (69’ Στολτίδης), Καστίγιο (77’ Οκκάς).


ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Ζαφειρόπουλος, Ιακώβου, Χατζί, Φυτανίδης (67’ Πετκάκης), Παππάς, Ηλιάδης, Παρμαξίδης, Ουέλινγκτον (80’ Σπυρόπουλος), Βέλα Τζούνιορ, Παπαδόπουλος, Κλέιτον (85’ Τζιακομέλι).


# «Κοιτάω μόνο την ομάδα. Τίποτε άλλο. Ο καθένας έχει έναν παίκτη που του αρέσει. Ο καθένας θέλει να είναι προπονητής. Και σπίτι μου όταν γυρνάω, η ανιψιά μου μου λέει καμιά φορά γιατί άλλαξα τον παίκτη που της άρεσε. Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους δεν αρέσει» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ως απάντηση στις αποδοκιμασίες του κόσμου για την απόφασή του να αποσύρει τους Ζιοβάνι και Καστίγιο.