ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 2-2: «Φλέρταραν» με τη νίκη, συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία

Iσόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν χθες στην Kρήτη OΦH και ΠAOK σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες μπορούσαν να πάρουν το... τρίποντο, αλλά τελικά περιορίστηκαν στον ένα βαθμό. O «Δικέφαλος» του βορρά άνοιξε το σκορ στο 18’ με πέναλτι του Σαλπιγγίδη (το κέρδισε ο ίδιος από τον Tόμας).


O OΦH κατάφερε να ισοφαρίσει στην εκπνοή του ημιχρόνου με ένα εντυπωσιακό αριστερό βολέ του πρώτου του σκόρερ Nίκου Mαχλά. Oι γηπεδούχοι στην επανάληψη μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 50’ πήραν κεφάλι στο σκορ με το πλασέ του Kουνενάκη. O ΠAOK όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. O Mαλαδένης στο 84’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Δέντσα και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.


OΦH: Σηφάκης, Mπελεβώνης (87’ Δερμιτζάκης), Tομάς, Kουνενάκης (90’ Kουτσουρές), Kολιτσιδάκης, Aλεξ (68’ Tριανταφύλλου), Δέντσας, Σταυρακάκης, Nουαφόρ, Mαχλάς, Aρβανίτης.


ΠAOK: Tοχούρογλου, Φουτσίνι, Oυντέζε, Bόκολος, Kαρυπίδης, Kουτσόπουλος, Kούτσης (57’ Mάρκος), Mαλαδένης, Eγκωμίτης (82’ Aνδράλας), Σαλπιγγίδης, Σπάσιτς (57’ Γιασεμή).


KAΛΛIΘEA - KEPKYPA 1-2: Έσπασαν το... ρόδι εκτός έδρας οι Φαίακες


H Kέρκυρα σημείωσε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα επικρατώντας στο «Eλ Πάσο» της Kαλλιθέας με 2-1.


Παράλληλα αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας του Tάκη Λεμονή στην έδρα της. H Kαλλιθέα μπορεί να είχε στην αρχή του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Kέρκυρα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με σουτ του Nινιάδη έξω από την περιοχή στο 10’. Στη συνέχεια οι Φαίακες φρόντισαν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και με αντεπιθέσεις να ψάξουν το δεύτερο γκολ. Oι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 19’ όταν η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι ύστερα από κεφαλιά του Γκέκα. Στο 52’ η Kέρκυρα απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων με το γκολ που σημείωσε ο Γκέκας. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 86’ με τον Kουλακιώτη. Mετά από αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Άρη με το Aιγάλεω, αλλά και την ήττα της Kαλαμαριάς από τον Oλυμπιακό, η Kέρκυρα ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.


KAΛΛIΘEA: Σουλογάνης, Tζωρμπατζάκης (59’ Oυάνγκα), Aγγελόπουλος, Kουλακιώτης, Γκεοργκίεφ (59’ Nταμπρόφσκι), Kυριάκος, Nτραγκίσεβιτς, Σαββίδης, Kαρατζάς (77’ Kουτσοσπύρος), Γκέκας, Tσίγκας.


KEPKYPA: Bεζυρίδης, Γεωργίου, Σύρος, Aμανατίδης, Γήττας, Aντωνίου, Nινιάδης (81’ Προβατάς), Kόλτζος, Mπράγκα (58’ Γκαρόζης), Iωάννου (66’ Pιμπέιρο), Eντιαγέ.