Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης των πέντε τίτλων!

Στα 24 του χρόνια ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μπορεί να υπερηφανεύεται πως η αγωνιστική περίοδος 2003-04 ήταν μία χρονιά γι’ αυτόν που οι περισσότεροι ποδοσφαιρικές δεν θα τη ζήσουν ποτέ. Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα, το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό και το σούπερ καπ Ευρώπης, ο διεθνής αμυντικός σήκωσε την πέμπτη κούπα για φέτος (πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο), αυτή του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, καθώς η Πόρτο επικράτησε στον τελικό της κολομβιανής Όνσε Κάλντας με 8-7 πέναλτι (0-0 το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας). Οι «δράκοι» του Βίκτορ Φερνάντεζ είχαν την καθολική υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά δεν μπόρεσαν να τη μετουσιώσουν σε γκολ, αφού είχαν τέσσερα δοκάρια. Τελικά, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου δεν ίσχυσε (να δέχεται γκολ η ομάδα που χάνει ευκαιρίες), κι έτσι οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν τον πρωταθλητών Νοτίου Αμερικής στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.


Τηλεφώνημα για βόμβα στο «Μπερναμπέου»


Ένα απειλητικό τηλεφώνημα αγνώστων στην ισπανική εφημερίδα «Gara» για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού που ήταν προγραμματισμένος να ενεργοποιηθεί στις 10 μ.μ. χθες βράδυ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ανάγκασε τους ιθύνοντες να ζητήσουν άμεση εκκένωση του σταδίου δύο λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Ρεάλ Σοσιεδάδ κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-1 (42’ Ρονάλντο - 73’ Νιχάτ). Μέχρι αργά το βράδυ, παρά τις εξονυχιστικές έρευνες, δεν βρέθηκε κάτι ανησυχητικό στο στάδιο, ενώ στα πρώτα ρεπορτάζ τους τα ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως το τηλεφώνημα πιθανώς να έγινε από μέλη της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης «ΕΤΑ».


Β’ Εθνική: «Γουναράδες» στην κορυφή


Την ήττα του Πανσερραϊκού με 2-0 από τον Λεβαδειακό εκτός έδρας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Καστοριά περνώντας στην κορυφή της Β’ Εθνικής μετά τη νίκη της 2-0 επί του Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπολη. Στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα πέρασε ο ΑΣΚ Ολυμπιακός, ο οποίος με τη βοήθεια 10.000 οπαδών του επικράτησε στο θεσσαλικό ντέρμπι, στο γήπεδο του Βόλου, της Λάρισας με 1-0. Τα αποτελέσματα: ΑΣΚ Ολυμπιακός - Λάρισα 1-0, Λεβαδειακός - Πανσερραϊκός 2-0, Παναχαϊκή 2005 - Πανηλειακός 0-1, Απόλλων Αθ. - Καστοριά 0-2, Ηλυσιακός - Ν. Βόλου 1-2, Καλαμάτα - Εθν. Αστέρας 0-0, Ποσειδώνας Ν.Π. - Προοδευτική 0-2 (ά.α.). Σήμερα: Ατρόμητος - Ακράτητος (2.45 μ.μ.).


Η βαθμολογία: 1. Καστοριά 21, 2. Ολυμπιακός Βόλου 20, 3. Πανσερραϊκός 19, 4. Λεβαδειακός 19, 5. Νίκη Βόλου 19, 6. Καλαμάτα 18, 7. Πανηλειακός 18, 8. Προοδευτική 17, 9. Ακράτητος 16, 10. Απόλλων Αθηνών 15, 11. Λάρισα 15, 12. Παναχαϊκή 2005 13, 13. Ηλυσιακός 13, 14. Εθνικός Αστέρας 13, 15. Ατρόμητος Αθηνών 4, 16. Ποσειδών Ν. Πόρων -30.


(Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων έχει ήδη υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική. Ατρόμητος και Ακράτητος έχουν έναν αγώνα λιγότερο.)