Έπαιξε ως πρωταθλητής ο ΠΑΟ

Δεν άντεχαν και τρίτη διαδοχική ήττα οι «πράσινοι» και το απέδειξαν απέναντι στο Μαρούσι, το οποίο κέρδισαν στο ΟΑΚΑ με 83-68, μπροστά σε μόλις 2.000 οπαδούς τους. Το παιχνίδι είχε δύο όψεις, καθώς στο πρώτο μέρος έγινε σφιχτό, μοιρασμένο παιχνίδι (33-31), ωστόσο στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός πάτησε... γκάζι και έδειξε τη διαφορά πληρότητας του ρόστερ του συγκριτικά με το Μαρούσι. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο β’ μέρος άφησε... στα αποδυτήρια τις δοκιμές με τους Αλβέρτη και Μάρεϊ στη θέση «4» («μαγειρεύοντας» πριν... πεινάσει, αφού ο Μίντλετον θα απουσιάσει για περίπου 3 μήνες), οι «πράσινοι» υπερίσχυσαν στα ριμπάουντ και ο Σέκουλιτς σταμάτησε να κάνει... πάρτι, τη στιγμή που ο Καλαϊτζής έσφιξε την άμυνα, έδωσε ρυθμό και πέτυχε τους 9 πόντους του σε 7’, ενώ ο κορυφαίος Διαμαντίδης είχε τη γνωστή πληθωρική του παρουσία (5/6 βολές, 1/1 διπ., 2/2 τρ., 9 ριμπ., 6 ασ., 3 κλεψ. 1 μπλοκ). Αν συνυπολογίσουμε πως ο Λάκοβιτς ήταν «ζεστός» στο 2ο ημίχρονο και ο Φέμερλινγκ με το κορμί του έκοψε τις διεισδύσεις των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ πρόσφερε και επιθετικά, εύκολα εξηγούνται οι δύο όψεις του αγώνα.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 1, Καλαϊτζής 9, Παπανικολάου, Λάκοβιτς 15, Μπατίστ 14, Φέμερλινγκ 12, Χατζηβρέττας 11, Τσαρτσαρής 8, Μάρεϊ, Διαμαντίδης 13, Ξανθόπουλος.


ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 10, Στιούαρτ 6, Μπουντούρης 7, Σμίλιανιτς 3, Σέκουλιτς 13, Τζόουνς 6, Σπανούλης 13, Καϊμακόγλου 6, Πόποβιτς, Στεφανίδης 2, Καράγκουτης 2.


* Στη βαθμολογία ο Παναθηναϊκός προηγείται με 16 βαθμούς και η ΑΕΚ με 15 είναι 2η. Μαρούσι (με ένα παιχνίδι λιγότερο), Πανιώνιος, Μακεδονικός, Ιωνικός Ν.Φ./Αμαλ., ΠΑΟΚ και Άρης έχουν από 14, ενώ Ηρακλής και Απόλλων Π. από 13. Η ΜΕΝΤ έχει 12 και ακολουθούν Πανελλήνιος, Ολύμπια Λ. και Ολυμπιακός (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο) με 11.