Μικ Τζάγκερ, ο κατσικοπόδαρος που έφερα ατυχία στην ομάδα

mick-jagger-o-katsikopodaros-pou-efera-atychia-stin-omada

H αρχή είχε γίνει το 2010 στα κολαστήρια της βουβουζέλας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, όταν ο Μικ Τζάγκερ, τί πιο φυσικό, καθότι Άγγλος, είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. «Φέτος είναι η χρονιά μας», είχε δηλώσει αποπνέοντας σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Δεν ήταν. Αλλά τί πιο φυσικό, μιλάμε για την Εθνική Αγγλίας, εξάλλου. Λίγες μέρες μετά ο Μικ ήταν παρών στο Μπλουμφοντέιν, όταν Τρία Λιοντάρια διεσύρθησαν από τους Γερμανούς με σκορ 4 -1. Ο Μικ κατάπιε τον καημό του και συνέχισε. Επόμενος σταθμός, στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης, ήρθε όταν παρακολούθησε στο πλάι του πρώην προέδρου Κλίντον, όντας εκδηλωτικός και ιδιαίτερα ενθουσιώδης, μάλιστα, την αναμέτρηση των ΗΠΑ ενάντια στην Γκάνα. Ο Μικ, εάν δεν το καταλάβατε έως τώρα, υποστήριζε τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ έχασαν 2 - 1 και αποκλείστηκαν σε εκείνο το παιχνίδι. Λίγες μέρες μετά ο Μικ εθεάθη συνοδευόμενος από τον μικρό του γιο Λούκας στο στάδιο Νέλσον Μαντέλα, για να παρακολουθήσει την προημιτελικό Βραζιλία -Ολλανδία. Ο Λούκας Τζάγκερ, μάλιστα, εάν αμφέβαλλαν κάποιοι για τις πεποιθήσεις του Τζαγκερέικου, φορούσε την επίσημη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας ενώ ο μπαμπάς, από δίπλα, σιγοντάριζε. Επειδή, μάλλον, έχετε ήδη αρχίζει να αντιλαμβάνεστε τη συνέχεια, η Βραζιλία ηττήθηκε σε εκείνο το παιχνίδι, εάν ενθυμήστε, με 2-1. Και αποκλείστηκε.

Στη Βραζιλία του έχουν ήδη βγάλει το παρατσούκλι pe frio (κρύο πόδι), δηλαδή, κάτι σαν αυτό που εδώ λέμε κατσικοπόδαρος- και παρακαλούν αυτή τη φορά η εθνική τους ομάδα να διαφύγει αν όχι της προσοχής, τουλάχιστον της συμπάθειας και προτίμησης του Μικ.

Κάνουμε ένα άλμα στο χρόνο και φτάνουμε στο σήμερα. Στην τωρινή διοργάνωση του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Θα έλεγε κανείς, δεδομένου ότι αυτόν το καιρό ο Μικ βρίσκεται σε περιοδεία με τους Stones και δεν μπορεί να παρευρεθεί στη «χώρα του Πελέ» καμία εθνική ομάδα δεν θα κινδύνευε από την ολέθρια συμπάθεια του Τζάγκερ. Αμ δε. Άμα την έναρξη του τουρνουά ο Μικ φρόντισε μέσω twitter να ευχηθεί κατ' αρχήν στην αγαπημένη του Αγγλία. «Αυτό το τρόπαιο είναι δικό μας!», προέβλεψε. Δεν ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε. Το προηγούμενο Σάββατο, στη Ρώμη, έναν από τους σταθμούς της περιοδείας του, με τη λήξη της συναυλίας εξέφρασε από μικροφώνου τη σιγουριά του ότι η «η Ιταλία θα κερδίσει την Ουρουγουάη και θα περάσει στον επόμενο γύρο». Τρεις μέρες μετά η Ιταλία αποκλείστηκε. Ένα μήνα πριν, το καραβάνι των Stones είχε κάνει στάση για μια συναυλία στη Λισαβόνα. Ε, ναι, να μη σας κουράζουμε άλλο, τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε. Κάπου στη μέση του δίωρου, φαντασμαγορικού σόου, ο Μικ προέβλεψε από μικροφώνου ότι η Πορτογαλία και ο Κριστιάνου Ρουνάλντου θα είναι οι μεγάλοι νικητές του μεγάλου τουρνουά. Επόμενος «μουντιαλικός» σταθμός του Τζάγκερ και των Stones είναι το Βέλγιο. Αλίμονό τους

Στη Βραζιλία του έχουν ήδη βγάλει το παρατσούκλι pe frio (κρύο πόδι), δηλαδή, κάτι σαν αυτό που εδώ λέμε κατσικοπόδαρος- και παρακαλούν αυτή τη φορά η εθνική τους ομάδα να διαφύγει αν όχι της προσοχής, τουλάχιστον της συμπάθειας και προτίμησης του Μικ.

Αντί επιλόγου δύο ευτυχείς διαπιστώσεις. Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η έλευση των Stones στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας τους 14 On Fire -και να έρθουν, θα είναι σίγουρα μετά το πέρας του Μουντιάλ. Μακάρια τα καμάρια μας που παίζουν μια μπάλα που δε θα έλεγε κανείς ότι θέλγει. Ευτυχώς, δεν λέτε;