Στα μισά του δρόμου και τα μάτια μας έχουν δει πολλά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ

sta-misa-tou-dromou-kai-ta-matia-mas-echoun-dei-polla-sto-fetino-champions-league

Στα μισά του δρόμου και τα μάτια μας έχουν δει πολλά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ! Τον Ολυμπιακό να παίρνει διπλό στη Βρέμη, τον Ζοσέ Μουρίνιο να μην αντέχει άλλο τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και να φεύγει από την Τσέλσι, αλλά και τους παίκτες της Σλάβια Πράγας να ζητούν γονατιστοί συγγνώμη από τους φιλάθλους τους για την ιστορική συντριβή με 7-0 από την Άρσεναλ.

Δεν είδαμε, όμως, μόνο αυτά. Θαυμάσαμε την Αρσεναλ να παίζει σύγχρονο και ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο (μέγας δάσκαλος ο Αρσέν Βενγκέρ), τη Λίβερπουλ να απογοητεύει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της και να θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της στους «16» και τα νιάτα όπως οι Λιονέλ Μέσι, Σεσκ Φάμπρεγας και Καρίμ Μπενζεμά να υπόσχονται ακόμα πιο καλές στιγμές στο (λαμπρό) μέλλον.

Οι αριθμοί

Με την ψυχρή γλώσσα των αριθμών, οι 48 αγώνες μάς άφησαν 125 γκολ (2,6 ανά αγώνα με μοναδικά 0-0 τα Ρέιντζερς - Μπαρτσελόνα και Αϊντχόφεν - Φενέρμπαχτσε!), 174 κίτρινες κάρτες (3,6 ανά ματς) και μόλις τέσσερις κόκκινες, ενώ έγιναν συνολικά 1.307 φάουλ (27,2 ανά αγώνα).

Το... καλό, βεβαίως, τώρα αρχίζει, αφού τα ψέματα τελείωσαν και πλέον οι 32 ομάδες (άλλες με περισσότερες και άλλες με λιγότερες πιθανότητες) ρίχνονται ολοκληρωτικά στη μάχη για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ή την ευρωπαϊκή... επιβίωση μέσω της παρουσίας στους «32» του ΟΥΕΦΑ. Αναμένουμε...

Ο ΓΚΑΦΑΤΖΗΣ: ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΜΑΝΤΡΙΚΙΝ

Μήπως να έβλεπε το ενδεχόμενο να βάλει... κόλλα στα γάντια του; Στα ματς της με Φενέρμπαχτσε και Ιντερ ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε ισάριθμες αδικαιολόγητες «γκέλες», στερώντας βαθμούς (και πιθανότατα την πρόκριση) από την ομάδα του.

Ο... ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ: ΟΣΚΑΡ ΚΑΡΝΤΟΣΟ

Η μπάλα δεν τον θέλει με τίποτα. Δέκα σουτ προς την εστία έχει επιχειρήσει ο Παραγουανός επιθετικός της Μπενφίκα, τα τρία έχουν σταματήσει στα δοκάρια και μόλις ένα κατέληξε στα δίxτυα, αυτό που την Τετάρτη χάρισε στους «αετούς» τη νίκη επί της Σέλτικ.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Η ΕΠΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ

Πολλά ήταν μέχρι τώρα τα συναρπαστικά παιχνίδια (Στουτγκάρδη - Μπαρτσελόνα 0-2, ΤΣΣΚΑ - Φενέρμπαχτσε 2-2, Βαλένθια - Τσέλσι 1-2, Λάτσιο - Ρεάλ 2-2 και Βέρντερ - Ολυμπιακός 1-3), αλλά το 7-0 της Αρσεναλ επί της Σλάβια, έστω και... μονόπατο, ξεχωρίζει για την ιστορική του σημασία.

Η ΝΙΚΗ: ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ

Στα 32... δεν κάηκε! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 της Βέρντερ στη Βρέμη με επική αντεπίθεση και έβαλε τέλος σε ένα «μαύρο» σερί 31 αγώνων χωρίς νίκη μακριά από την Ελλάδα. Το 0-7-24 είναι πλέον παρελθόν...

ΤΟ ΓΚΟΛ: ΜΑΤΙΕ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Ο «μικρούλης», όπως τον φωνάζει ο προπονητής του Ερικ Γκέρετς, πέτυχε το πιο εντυπωσιακό γκολ των μέχρι τώρα αγώνων με ένα καταπληκτικό σουτ-ζωγραφιά έξω από την περιοχή που έδωσε στη Μαρσέιγ ιστορική νίκη 1-0 στο «Ανφιλντ» επί της Λίβερπουλ.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΝΤΙΝΤΑ

Σύμφωνοι, δεν είχε καμία δουλειά ο οπαδός της Σέλτικ να μπει στον αγωνιστικό χώρο για να... χαϊδέψει τον τερματοφύλακα της Μίλαν, αλλά το άθλιο θέατρο του τελευταίου για να εκμαιεύσει την τιμωρία των Σκωτσέζων είναι κατακριτέο. «Εφαγε» δύο αγωνιστικές, θα εκτίσει μία...

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΝΤΙΕΓΚΟ ΚΑΠΕΛ

Τον μάθαμε για τα... καλά στα ματς με την ΑΕΚ, αλλά και στους ομίλους ο 19χρονος αριστερός χαφ της Σεβίλλης δείχνει τι μπορεί να κάνει.

«Προσγειώθηκε» κόντρα στην Αρσεναλ, αλλά στη συνέχεια πήρε τα πάνω του. Και έχει και συνέχεια...

Η ΑΠΩΛΕΙΑ: ΖΟΣΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Μη γελιόμαστε, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο φτωχό χωρίς τον Ζοσέ. Ο πρώτος γύρος «έφαγε» τους προπονητές των Μαρσέιγ, Ρόζενμποργκ, Ντιναμό Κιέβου και Στεάουα, αλλά κανείς δεν θα μας λείψει όσο ο χαρισματικός (και με σπουδαίες ατάκες) Πορτογάλος...

Ο... ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ:ΠΡΕΝΤΡΑΓΚ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ

Σαν το παλιό καλό κρασί ο Τζόλε, αφού στα 35 του χρόνια δείχνει όλο και πιο ουσιαστικός. Με τρεις ασίστ (δύο στον Γκαλέτι και μία στον Ζούλιο Σέζαρ), ο «Πέτρος» ηγείται του καλύτερου ευρωπαίου Ολυμπιακού των τελευταίων ετών.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΣΕΣΚ ΦΑΜΠΡΕΓΑΣ

Είναι 20 ετών, αλλά παίζει σαν να είναι 30. Ο Καταλανός μέσος της εκπληκτικής Αρσεναλ μαρκάρει, πασάρει και σκοράρει, αφού είναι εκ των πρώτων σκόρερ με τρία γκολ, όσα και οι Ρούουντ φαν Νίστελροϊ (Ρεάλ) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γ.). Απολαυστικός...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΝΟ 1: ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Σκόραρε και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας που αγάπησε και τον ανέδειξε. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα ξεχάσει για πολλούς λόγους το πρώτο του ματς κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΝΟ 2: ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΛΑΒΙΑ

Οταν τα λόγια χάνουν την αξία τους. Οι παίκτες της Σλάβια, ταπεινωμένοι μετά το 7-0 από την Αρσεναλ, ζητούν συγγνώμη γονατιστοί από τους φιλάθλους τους και αυτοί τους συγχωρούν με ένα χειροκρότημα εκ βάθους καρδίας.