Σαμουέλ Ετό, και οι λανθασμένες αποφάσεις του

samouel-eto-kai-oi-lanthasmenes-apofaseis-tou

Οι αλλαγές προκαλούν εκνευρισμό και πολλές φορές οδηγούν σε λανθασμένες αποφάσεις. Ο Σαμουέλ Ετό βρισκόταν πολύ καιρό σε δύσκολη θέση. Η χρονιά που ολοκληρώθηκε δεν ήταν παραγωγική για την Ιντερ, η οποία άλλαξε και δύο προπονητές. Ο Καμερουνέζος άσος σκεφτόταν το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Μιλάνο. Οι προτάσεις, άλλωστε, δεν έλειπαν: από την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι έως και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Πήρε χρόνο και ανέλυσε τα δεδομένα. Φαίνεται, όμως, ότι πρυτάνευσε η λογική και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο ιδιοκτήτης Μάσιμο Μοράτι. Ο ισχυρός άνδρας των Νερατζούρι έχει τον τρόπο να… σβήνει τις φωτιές και να λειτουργεί σαν πυροσβεστήρας. Ο Ετό ανακοίνωσε ότι παραμένει στην Ιντερ: «Εγώ να φύγω από το Μιλάνο; Δεν νομίζω. Είχα συζητήσει με τον πρόεδρο Μάσιμο Μοράτι και όταν εκείνος μιλάει εγώ λέω 'ναι'».

Η Ίντερ αλλάζει πρόσωπο και προσπαθεί να γυρίσει επιτέλους σελίδα. Ακόμα στοιχειώνεται από τον Ζοσέ Μουρίνιο και δεν μπορεί να πάει παρακάτω. Η επιλογή του Ράφα Μπενίτεθ δεν αποδείχτηκε σωστή, ενώ αυτή του Λεονάρντο ήταν κάπως βιαστική, αποτελούσε σπασμωδική κίνηση.

Πλέον, τα ηνία έχει ο Τζιαμπιέρο Γκαζμπερίνι και, προκειμένου να πετύχει η προσπάθεια που γίνεται, πρέπει οι παίκτες να μείνουν ενωμένοι. Η παρουσία του Ετό στην Ιντερ παίζει σημαντικό και καθοριστικό ρόλο. Από τη στιγμή που είπε ότι μένει, αυτό θα λειτουργήσει θετικά για όλους όσοι είχαν ενδοιασμούς. Οι Νερατζούρι μπορούν να γίνουν ξανά πρωταγωνιστές, αρκεί να έχουν το ίδιο πάθος, εκείνο που τους είχε βγάλει ο «Special One».

Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι ως ποδοσφαιριστής κατάφερε να επιτύχει εξαιρετικά πράγματα στην καριέρα του, όμως η λανθασμένη λογική που έχει μέσα στο μυαλό του τον οδήγησε να μπαίνει σε προστριβές που δεν έχουν κανένα νόημα και τελικά να υποβαθμίζει τη συνολική του εικόνα, κάτι που φαίνεται ότι αδικεί ο ίδιος τον εαυτό του, δίνοντας παράλληλα τροφή στους πολέμιους του να βρουν πάτημα για να τον κατηγορούν διαρκώς, ώστε να του ρίχνουν την ψυχολογία και να μην αποδίδει τα μέγιστα μέσα στο γήπεδο.