Ο πασάς κρατάει το γιουσουφάκι

o-pasas-krataei-to-giousoufaki

Σήμερα, αγαπητοί μου αναγνώστες, θα ασχοληθώ με τον Δώνη και τα καμώματά του. Σας είχα προειδοποιήσει ότι ο Δώνης δεν θα μείνει πολύ καιρό στην ΑΕΚ. Τα πρώτα αρνητικά μηνύματα άρχισαν να έρχονται. Τρεισήμισι μήνες του πήρε να καταλάβει ότι η ΑΕΚ με το υπάρχον υλικό δεν μπορούσε να παίξει με το σύστημα 4-3-3 και με τη Λάρισα έπαιξε με 4-4-2, αλλά έβαλε στα χαφ 3 κόφτες – δηλαδή τον Μπασινά, τον Πλιάτσικα, τον Πελετιέρι – και μοναδικό επιθετικογενή τον Σκόκο, και μέχρι να το πάρει είδηση παραλίγο να χάσει το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο η Λάρισα ήταν αυτή που έκανε το παιχνίδι της μέσα στο ΟΑΚΑ. Ήταν αυτή που είχε καλή κυκλοφορία, έκανε ευκαιρίες και θα έπρεπε να είχε μπει μπροστά στο σκορ. Δηλαδή, ο Δώνης δείχνει σα να μην έχει καταλάβει σε ποια ομαδα έχει πάει. Έκανε τρεισήμισι μήνες να καταλάβει ποιο σύστημα ταιριάζει στην ομάδα. Κι ενώ έχει περάσει τόσος καιρός δεν έχει καταλάβει ότι η ΑΕΚ δεν είναι Λάρισα και Ιλισιακός. Μήπως πρέπει κάποιος να τον ταρακουνήσει λίγο, γιατί βλέπω ότι η πόρτα της εξόδου είναι πολύ κοντά... Εάν συνεχίσει αυτή την τακτική, η ΑΕΚ θα μείνει για μια ακόμη χρονιά χωρίς τίτλο, χωρίς διακρίσεις και πάλι μια από τα ίδια.

Δεν βλέπω να πηγαίνει άλλο η κατάσταση με την ελληνική διαιτησία. Οι διαιτητές έχουν φτάσει στον πάτο του  βαρελιού και η κατάσταση  είναι μη αναστρέψιμη. Η πλειονότητα των ελλήνων διαιτητών δείχνει ότι δεν είναι ικανή να σηκώσει το φορτίο και το βάρος των ευθυνών  και δυστυχώς θα έχουμε πολλά παρατράγουδα. Φυσικά ο Ψυχομάνης είναι η αιτία του κακού. Ο Γκαγκάτσης έκανε ωραία την πρόταση να αναλάβει ο σουηδός Φρισκ, αλλά η ουσία είναι ότι την έκανε για να μπερδέψει την κατάσταση. Ήδη ο μήνας περνάει και το γνωστό παραμύθι, ότι όποιος διαιτητής δεν κάνει να πάει σπίτι του, θα το ακούσουμε κι άλλες φορές. Ο Γκαγκάτσης δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει τον Ψυχομάνη τη στιγμή που ο τελευταίος δεν λέει «όχι» σε καμία εντολή του προέδρου.

Ο Παναθηναϊκός θα αδικείται από τους διαιτητές και οι παρατηρητές κατά διαστήματα θα τους παραπέμπουν. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που θα θέλει ο Γκαγκάτσης θα το πετυχαίνει, και οι «πράσινοι» θα μείνουν πάλι εκτός τίτλου. Την ίδια τύχη – μπορεί και χειρότερη – θα έχει και ο ΟΦΗ. Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται και ο ΟΦΗ θα ακολουθήσει την πορεία της Καλαμαριάς, που θέλησε να πάει στα δικαστήρια.

Ένα άλλο περίεργο γεγονός που παρουσιάστηκε τώρα τελευταία είναι η περίπτωση του πρώην διαιτητή και νυν μάνατζερ της Ξάνθης Γιώργου Κασναφέρη. Όλοι βλέπουμε τον περιβόητο Κασναφέρη να διαμαρτύρεται σ’ αποφάσεις των πρώην συναδέλφων του με άκομψο τρόπο. Άραγε έχει αναρωτηθεί ποτέ πόσους ποδοσφαιριστές, παράγοντες, φιλάθλους κόντεψε να τρελάνει; Έχει αναρωτηθεί τι περίεργα σφυρίγματα έχει κάνει στη σταδιοδρομία του; Έχει αναρωτηθεί γιατί έβγαλε τον τότε υφυπουργό, τον Τσακλίδη, από τα ρούχα του; Θα πρέπει λοιπόν να ηρεμήσει γιατί δεν γίνεται πιστευτός από κανέναν. Εκτός αν τα κάνει αυτά για να δικαιολογήσει τα μεροκάματά του.