Να χαίρονται αυτό το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο

na-chairontai-afto-to-elliniko-epangelmatiko-podosfairo

Τι να πούμε; Καλύτερα να μη μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι για λίγους. Να το χαίρονται έτσι όπως το έχουν καταντήσει. Δυστυχώς, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αρη, ο διαιτητής Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης έπαιξε τον δικό του αρνητικό ρόλο. Είναι ξεκάθαρη αδικία εις βάρος του Αρη. Αυτός ο διαιτητής έκανε λάθη που δεν γίνονται και δεν πρέπει να τα κάνει. Εδειξε ότι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας με επιτυχία παιχνίδια δύσκολα όπως αυτό.

Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και δεν χρειάζεται να ευνοείται για να κερδίζει. Με αυτό που γίνεται, δημιουργεί μόνο εχθρούς. Οταν το πρώτο γκολ είναι οφσάιντ, το πέναλτι που δίνεται στη μονομαχία του Ρεγκέιρο με τον Ντούντου δεν είναι και η αποβολή είναι μόνο διεκδίκηση, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ο Αρης δεν μπόρεσε να νικήσει λόγω του διαιτητή. Ετσι όπως πήγαινε το παιχνίδι, σου έδινε την εντύπωση ότι ακόμη κι αν ο Αρης έπαιρνε το προβάδισμα, κάτι θα γινόταν και θα έχανε. Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να σταματήσει. Διώχνει τον κόσμο.

Ο Αρης μού άρεσε. Εδειξε χαρακτήρα καθώς ακόμη και με 10 παίκτες πίεσε και κυνήγησε μέχρι το τέλος ένα ακόμη γκολ. Κοίταξε κατάματα τον Ολυμπιακό. Ολη η ομάδα ήταν καλή, έβγαινε καλά στην επίθεση. Είχε καλή ανάπτυξη με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η ομάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Η αγωνιστική της συμπεριφορά ήταν τελείως διαφορετική σε σχέση με άλλα παιχνίδια, πόσο μάλλον σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είχε πάθος και αποφασιστικότητα και έδειχνε ότι ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη συγκεκριμένα γιατί πραγματικά η δουλειά που έγινε το Σάββατο (14/02) ήταν ομαδική, έτσι όπως πρέπει να είναι.

Ο Αρης έχει ένα στόχο που είναι η διεκδίκηση της πέμπτης θέσης. Δείχνει να αφήνει πίσω του κάποια λάθη που έκανε και του στοίχιζαν. Το Σάββατο είχε τις ευκαιρίες να πετύχει νωρίτερα ένα γκολ και να είναι μέσα στο παιχνίδι και όχι να κυνηγάει με παίκτη λιγότερο στα τελευταία λεπτά την ισοφάριση. Ακόμη κι έτσι όμως έμεινε μπροστά και ζήτησε το γκολ. Για τη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης είναι καθοριστικό το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής, με τη Λάρισα, που είναι ομάδα που έχει και αυτή τον ίδιο στόχο. Αν ο Αρης παίξει και στη Λάρισα όπως έπαιξε και στο Καραϊσκάκη, θα κερδίσει.