Μη βρεθεί υπόλογος ο κόσμος

mi-vrethei-ypologos-o-kosmos

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σκέψη να χρησιμοποιηθεί το supporters club ως «όχημα» για να επιδιώξει η ΠΑΕ ΑΕΚ να αντλήσει χρήματα από τον κόσμο της, το μεγάλο ερώτημα που γεννήθηκε ήταν κατά πόσο μπορεί αυτή η προσπάθεια να δώσει ένα όραμα στους οπαδούς και να προκαλέσει την τεράστια συσπείρωση που απαιτείται, ώστε να καταφέρει η «κιτρινόμαυρη» εταιρεία να κλείσει τις ανοιχτές οικονομικές πληγές της.

Διαβάζοντας στο ρεπορτάζ της «Εξέδρας» ότι ακόμη και ιδρυτικά μέλη αυτού του κλειστού κλαμπ υποστηρικτών δεν πείθονται από το πλάνο, το οποίο κατήρτισαν άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφονται εδώ και χρόνια, είναι πολύ λογικό να απορεί κανείς γιατί θα πρέπει να πειστεί ο απλός κόσμος, ο οποίος αν και ότι δώσει για αυτή την προσπάθεια θα είναι από το υστέρημα του. Πριν καν παρουσιαστεί στο κοινό, αυτό το σχέδιο φαντάζει καθημερινά όλο και πιο φιλόδοξο.

Μακάρι να πετύχει και η ανταπόκριση να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Όμως, θα είναι μεγάλο λάθος όλο το μέλλον της ΑΕΚ να στηριχθεί αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το σχέδιο. Γιατί αν δεν προχωρήσει, η ΠΑΕ θα βρεθεί… στον άσο και οι μόνοι ευχαριστημένοι της υπόθεσης θα είναι οι μέτοχοι της, οι οποίοι θα έχουν καταφέρει να βρουν έναν εύκολο και ανέξοδο τρόπο για να «αποδράσουν» από τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Γιατί είναι δεδομένο ότι ο κόσμος επιβάλλεται να έχει σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο σε μια ομάδα του επιπέδου της ΑΕΚ, όμως το κλίμα που έχει αρχίσει να δημιουργείται έπειτα από την συνέντευξη του Σταύρου Αδαμίδη (στην οποία κάλεσε τον κόσμο να αποφασίσει τι ΑΕΚ θέλει!) μπορεί εύκολα στο τέλος να χρησιμοποιηθεί προκειμένου στην θέση του υπόλογου για τα όποια αδιέξοδα να βρεθούν οι οπαδοί της ομάδας και την ίδια ώρα εκείνοι που τα δημιούργησαν να απολαμβάνουν την… ξενοιασιά που αναζητούν εδώ και χρόνια…

Υστερόγραφο: Το τελικό σκορ στο Βόλο ήταν πέρα για πέρα άδικο για την ΑΕΚ. Η εικόνα του χθεσινού αγώνα κάνει την Ενωση να νιώθει ότι άξιζε να φύγει από τη θεσσαλική πόλη με μια άνεση νίκη, η οποία θα της επέτρεπε να ορίζει αυτή τη μοίρα της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, το χθεσινό δεν ήταν το πρώτο πάθημα της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν. Μόνο από τον χθεσινό της αντίπαλο έχει να θυμάται άλλα δύο, πολύ μεγαλύτερα, στα οποία μάλιστα το (βαρύ για εκείνη) σκορ έλεγε την αλήθεια. Οπότε θα έπρεπε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη, ειδικά τη στιγμή που σε 90΄ κρίνονταν κάποια εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η ΑΕΚ είχε τεράστια ανάγκη και τα έχασε μέσα από τα χέρια της. Γιατί δεν περιμένει κανείς ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει την Τετάρτη για τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, ρισκάροντας να… αποκλειστεί μόνος του από την Ευρώπη…